CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Versuri > Farmec >  
Autor: Valeria Iacob Tamaş         Ediţia nr. 244 din 01 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Invitaţie la...carte!

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Invitaţie la…carte !  

 

Septembrie , luna nostalgiilor, iubită de unii, urâtă de alţii dar de neevitat pentru toată lumea.Să ne întoarcem în timp , să ne vedem şcolăreii de altădată, mi-aduc aminte de ritualul care vestea începutul anului şcolar când tatăl meu dascăl fiind chema caţiva copii să meargă la şcoala din comună de unde aduceau cărţile pentru noul an şcolar.  

În trăistuţe, cărţi noi mirosind a cerneală veneau la pas, copiii sub povara cărţilor pe drumul prăfuit de ţară, cărtile la primul lor contact cu râsul unui copil.  

Cartea, eterna carte cea care ne-a fermecat , cea care ne-a făcut să plângem , cea care ne-a deschis mai apoi uşi, cea care ne-a pus multora o bucata de pâine mai albă pe masă.  

Pregătirile începeau încă din vară când tatăl meu vopsea băncile ca să râdă culoarea în ele, să pară noi şi frumoase , cu răbdare vopsea uşile, ferestrele, pregătea ca totul să străluceasca deşi bancile veneau de la alte generaţii erau trainice, bine făcute , să reziste jocurilor copilăriei.Nu ştiu pe unde au ajuns dar mie îmi erau tare dragi, sper că nu le-a inghiţit focul deoarece nepăsarea n-are inimă.  

Era rândul nostru apoi al fetelor să pregătim florile, să le aşezăm pe suporturi de lemn , ştergare ţesute sau cusute de fostele eleve acum ajunse mame urcau proaspăt spălate pe peretii văruiţi , albi precum laptele.Şcoala arăta ca şi o casă primitoare pregatită pentru o mare sărbătoare şi era sărbatoare, începutul unui nou an scolar ! Un climat modest dar plin până la refuz de dragoste.  

Scriu aceste rânduri să ne amintim de dascălii nostri, sa le dăruim o lacrimă celor care nu mai sunt, să nu ne sfiim să le trimitem câte o scrisoare de mulţumire celor care încă mai profesează, la ceas de aducere aminte să ne întoarcem spre copiii rămaşi în locul nostru cu un dar, o carte !  

Vă invit să vă aduceţi aminte de scolile şi dascălii dumneavoastră si sa vă întoarceti acolo oferind carţi.Şcoala se va umple pentru o zi de lumină iar sufletele dumneavoastră de mândrie !  

Referinţă Bibliografică:
Invitaţie la...carte! / Valeria Iacob Tamaş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 244, Anul I, 01 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Valeria Iacob Tamaş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valeria Iacob Tamaş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!