CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

ÎNVIEREA (2)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Lacrimile sunt probabil adevărata cale de acces spre interioritatea noastră. Sau a unui personaj. De pildă eu, Dio, sunt personajul cel mai dificil cu care am avut de-a face vreodată. Şi pe care-l pricep cel mai puţin sau deloc.  
 
 

 

Lacrimile par nişte lupe măritoare : plângând îmi zăresc mai bine sentimentele. Poate că plânsul nu-mi poate vindeca sufletul de singurătatea care mă încearcă precum un reumatism enervant însă îmi poate înmuia inima împietrită de necazuri (mereu şi mereu altele !) şi sărăcie.  

 

Tigrule, în ultimele luni de zile , soarele mi-a umplut viaţa numai de pete dureroase şi incolore. Sufletul, de plumb topit, în zilele şi nopţile sufocante, îmi bloca iniţiativa oricărei acţiuni mai de Doamne-ajută !  

Parcă aş fi fost un manechin de plumb. Cavoul lui Bacovia ieşit în stradă ! Şi eu ca o umbră protejându-i singurătatea : rece şi înţepenit de depărtare!  

 

Şi totuşi nu scriu să-mi vindec sufletul de durerea mută ce mă ţine încătuşat. Pacă aş trăi într-o cuşcă nevralgică, înnebunitoare!  

 

Principiul călcâiului lui Ahile, în cazul meu, Dio, funcţionează invers : arâtându-mi pe unde aş putea ajunge cel mai repede în prezent.  

 

Simt că suferinţa a epuizat toate datele despre Univers.  

 

Sau poate că Dio nu acceptă că ar mai exista şi altceva în afară de acest sentiment de dragoste care stă ca un nod în gâtul Universului. Un sentiment a cărui acuitate vibrează parcă în tâmpla lui Dumnezeu.  

 

Aş vrea să urlu, să descătuşez timpul încarcerat în mine! Ochii mi se măresc de neputinţă!  

 

Doamne, cine m-a pus să urc în Turnul Babel ?  

 

 

 

Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (141)  

 

 

 
 
Referinţă Bibliografică:
ÎNVIEREA (2) / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1121, Anul IV, 25 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!