CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  
Autor: Florica Reinprecht         Ediţia nr. 385 din 20 ianuarie 2012        Toate Articolele Autorului

Întrunirea Comunităţilor Româneşti din Austria
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Această întrunire a avut loc în incinta Ambasadei Române din Viena la data de 19-I-2012.  

Ca invitat de onoare a fost D-nul William Brînză preşedintele comisiei parlamentare pentru românii din străinătate-DIASPORA. Ne-au mai onorat cu prezenţa d-na Ambasador Silvia Davidoiu împreună cu echipa consulară printre care: D-nul ŞtefanConstantinescu-Consul, D-na Florentina Bălăşoiu-Consul, Serviciul financiar D-na Mirela Gheorghiu şi nu în ultimul rînd D-nul Drd. Ökon. Simion Giurca-Rumänisches Touristenamt.  

Această întrunire a fost organizată în scopul de a ne cunoaşte mai bine între noi - Comunităţile Româneşti din Austria, pentru a avea ocazia de a schimba între noi experienţa acumulată de-a lungul anilor şi bineînţeles de a ne exprima chiar şi dorinţele. Această idee, a d-nului William Brînză o găsesc excepţională, RESPECT.  

Spre uimirea mea in faţa Ambasadei se adunaseră un grup de Românaşi pentru a protesta crezînd probabil că este o întrunire la nivel Politic. Ţin să menţionez că am fost plăcut impresionată la reacţia domnului William Brînză, care invitase în număr de 6-7 Persoane din grupul cu pricina pentru a le da ocazia să se convingă despre ce fel de întrunire este vorba şi mai ales dîndu-le ocazia de a-şi exprima păsul făcînd chiar schimb de date pentru a putea şi pe viitor să îşi exprime ceea ce au pe suflet ca împreună să găsească o soluţie, după care, mulţumite şi lămurite ambele părţi, se risipise acel nor de ceaţă.  

La această întrunire la care m-am prezentat în numele asociaţiei “Luceafărul-Abendstern” respectiv a d-nei Zinner Mariana (Obfrau) am avut marea onoare de a cunoaşte persoane deosebite şi cu nume care fac parte din diferite domenii ca: Politică, Cultură, Turism, Gastronomie, Social, Divertisment ş.a.m.d..  

A fost o atmosfera caldă şi prietenoasă. De la această întrunire am învaţat cît de valoroasă este posibilitatea de a te putea exprima.  

Pe această cale doresc să mulţumesc Ambasadei Române din Viena în numele asociaţiei “Luceafărul-Abendstern” pentru invitaţie, fiindcă am avut deosebita plăcere de a infiripa noi cunoştinţe şi chiar de a-mi face prieteni, printre care: domnii sus numiţi, d-nul Popi Ionel care este foarte cunoscut in regiunea Steiermark, d-na Salvan Cornelia, d-nul Hant Constantin, d-nul Prof. Dr. Theodore Coresi, d-nul Leş George si alţii.  

PS În cazul în care am uitat pe cineva îmi cer scuze şi rog a mi se face cunoscut acest fapt, astfel încît să am posibilitatea de a mă corecta respectiv să adaug dacă va fi cazul. Vă mulţumesc pentru înţelegere.  

Cu prietenie  

Florica Reinprecht  

Referinţă Bibliografică:
Întrunirea Comunităţilor Româneşti din Austria / Florica Reinprecht : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 385, Anul II, 20 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Florica Reinprecht : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Reinprecht
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!