CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 1132 din 05 februarie 2014        Toate Articolele Autorului

Între două lumi
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Aproape în orice am face, când suntem activi, noi gândim. Sfârtecăm mediul extern şi oamenii cu mintea noastră. Zici că e o maşinarie de tocat şi facut pilaf. Existenţa noastră ţine până la urmă de o bună funcţionare a angrenajului cu pricina, e dreptul speciei umane şi obligaţia sa. Oricare împartire schematică în categorii suferă de o descreştere a valorii pozitive. Şi totuşi se preapetrece ...  
 
E suficient să deschid ochii dimineaţa şi să-mi dau seama că sufletul meu baleiază între două lumi. Sigur nu mai dorm, ca să zici ca ţine de fina delimitare dintre starea de veghe şi somn. E situaţia aia în care corpul descoperă parametri noi, adică nu mai e determinat. Şi asa pleacă pe drumul terestru şi neted, în ceea ce se numeste zi. Şi merg şi merg ...  
 
Devine pregnant sentimentul că nu aparţin nici unei lumi. E puternică aceasta nevoie de a fi un element contitutiv. E ancenstrală şi grea. Zici că magneţii polilor celor doua lumi se stârnesc reciproc în traiectoria lor. O lume este cea a alienării formate din tot ce este: banal, bârfitor, calomnios, candid, cast, clevetitor, comun, defăimător, denigrator, ordinar, ponegritor, popular, primitiv, pudic, rudimentar. Cealaltă parte este a ceea ce devine: cuminte, deştept, prevăzător, chibzuit, stăpânit, rezervat în purtare, cult, învăţat, cugetător şi drept. Problema nu este că nu stiu către ce să mă îndrept, ci că nu m-am înhămat niciodată la o muncă definitorie, fără întoarcere. Răzorul e acoperit de mărăcini şi mie îmi place să stau aşa ... agaţată între două lumi.  
 
http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2014/02/05/intre-doua-lumi/  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Între două lumi / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1132, Anul IV, 05 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!