CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

Într-o zi...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dobor rând pe rând imaginile călduţe afişate generos de guri mincinoase, de zâmbete false, de pe chipuri fără ochi... Şi Doamne cât aş vrea să le sfârtec privirile nevăzute.
Cât aş vrea să le sfarm până la ultimul scâncet, libertatea de a muşca adânc, inimile curate... de a le îmbălsăma, de a le atinge cu coasa adevărului falsitatea, atât de murdar aşternută drept ninsori...
Şi Doamne câte insinuări ale şerpilor valorilor, transformate în bici umed, peste sufletele neştiutoare, în căutarea unui drum, a unicului drum...
Doamne, stinge-mă sau lasă-mă să-nvăţ primii paşi, de după apocalipsa sufletului.
Mai lasă-mi o secundă pământeană în care să învăţ structura gheţurilor albastre când, răvăşite de bucuria iubirii, îşi întind în van miile de braţe întunecate, pentru a-mi cuprinde sufletul pentru o ultimă oară, la pieptul minciunilor veacurilor..
Istorii adâncite în oceanul valorilor, strigă prin clopote, spaima regăsirii....
Liniştea din lemnul toacei, reînvie cuvintele iar florile inimilor albe reîncep să prindă ritmul pulsului vieţii. Adevărată viaţă asumată în sângele curăţit de frica de a fi ceea ce sunt.
Aprind doar candela albă cu parfum de tămâie.
Adevărul îşi lasă palma blândă pe umărul meu strivit de aşteptări iluzorii...
 
Nu mă mai tem...  
Măştile ard în apa otrăvurilor, sfârtecate de propriile simboluri absurde.  
............................................
 
M-am trezit dimineaţă cu zâmbetul sării pe buze. Am alergat printre umbrele tăcerilor căutându-le sensul. A durut.
Un grăunte doar, un grăunte...
A crescut în mine aerul durerii şi-al vieţii netrăite, şi-al muşcăturii falsităţii.
Se-nvârte pământul cu mine dar e bine... nu mă mai simt singură.  
Hei, Ţărână amăgitoare, să nu te opreşti...Rostogoleşte-te printre iluziile de foc, de apă, de verde, până când cerul îţi va amorţi mişcarea într-un bob de rouă blând, gingaş, nicicând fals.  
Mă voi ascunde într-un spin, să privesc cum creşte coroana tuturor spinilor pe fruntea credinţei, pe fruntea iubirii curate, pe fruntea cuvântului născut, nu făcut, în visul deplin al Celui Ce Ştie ce este Omul...  
Doar tu, Ţărână, rostogoleşte-te, te rog...
Rostogoleşte-te...  
.............................................  
 
Într-o zi îmi voi lua zborul în pumni şi-l voi zdrobi, uitând să-i întorc aripile. Voi asculta la braţ cu tăcerea chinurile ultimelor zbateri ale sămânţei de zbor. Voi răscoli apoi jarul, aprinzând focul tainelor nedescoperite. De va fi zbor, va şti să-şi reîntoarcă viaţa spre lumină altfel... înseamnă că am visat doar ambalajul preţios al unui zbor fără aer, fără alb surprins clandestin în curcubeul miez al punctului fierbinte al infinitului...  
La fel...  
Pasărea iubirii o voi opri odată cu sunetul muzicii sferelor, cu notele aşternute graţios în filmele depuse cu grijă în cutia cu zvonuri... Între pumni o voi lua şi-o voi strânge încet, încet, până la strigăt... O voi arunca apoi spre cer. De va zbura, de-şi va aminti deplinul zbor, va însemna că am ştiut să hrănesc zborul, şi dorul, şi puritatea Iubirii... Altfel, înseamnă că sunt doar o bilă rostogolită haotic prin holul umbrelor care n-au cunoscut nicicând strănutul sărutului Iubirii, până la miezul creaţiei, până la naşterea unui poem, păstrând neatins sângele albastru al fiinţei, pulsul inimii infinitului, când zborul şi dorul, şi culoarea inimii, împlinesc datul de a fi iubire din Iubire, Om din om, bucurie din Bucurie, viaţă din Viaţă...  
 
(Aş vrea să înţeleg profund cauzele nevăzute ale răului. Doar aşa înţeleg mai bine sursele lui. "ADNul" lui e comun cu cel al binelui. Au acelaşi rost până la urmă doar că intensităţile încercărilor generate de fiecare în parte sunt acceptate mai greu la rău iar adaptarea şi alegerea e mai grea. Şi binele făcut fără permisiunea celui căruia îl oferim devine agresiune,nu? Şi binele are două feţe. În astral nu există compromisuri de genul: Dar am făcut bine! Acu ia-l aşa!
Nu poţi reteza din rădăcină răul ci doar îl poţi transforma şi asta numai în ceea ce te priveşte, în laboratorul alchimic individual.)
 
 
 
 

Referinţă Bibliografică:
Într-o zi... / Anne Marie Bejliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 551, Anul II, 04 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Anne Marie Bejliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Anne Marie Bejliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!