CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

Întâlnirea cu iubirea
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întâlnirea cu iubirea 
  
Tind să cred că întâlnirea cu iubirea se produce greu, anevoios, întâmplător. Te ia de mână, de braţe, de toate celulele tale blânde şi sălbatice, îţi convine ca mai apoi să zici gata, nu te mai vreau pradă uşoară ! Cucereşti greu. Eşti cucerit greu. Care este beneficiul? Lupta în sine. Nu vă hazardaţi să vă daţi degeaba, gratis, pe nimic, de pe azi pe mâine. Nu, nu aşa este dragostea. 
  
Cum este ea? Dulce, îmbietoare, încolăcitoare. Ceva care te înşurubează cu tentacule şi liane şi nu te mai eliberează. Oare acest fenomen provine din invidia şarpelui care a fost vrând -nevrând martor la primul act de iubire din istorie? Arunci cu pietre sau cu flori? Cum te simţi măi, pământene, între consorţii tăi cu sau fără iubiri? Trebuie să iubeşti? Sau declari sus şi tare în campanii electorale că iubirea nu este necesară, nici nu trebuie să pomenim de ea, nu este ceva absolut indispensabilă! Oare? 
  
Întâlnirea cu dragostea este subtilă, imperceptibilă la început, joc de mozaic care se îmbină doar în timp, timp care trece părtaş în cuvintele rostite şi nerostite, dar totdeauna cu dublu sens, spaţiu cu priviri îmbujorate, zâmbete născute din frumos, dar pline de semnificaţii univoce, mişcări ondulate şi ondulatorii. 
  
Iubirea ochilor, iubirea cuvintelor care se completează, păreri care se ciocnesc dar ajung în natură să se cuprindă ca totul să se potrivească, ca şi mingea cu racheta care sare exact în terenul tău şi apoi în terenul lui, împreună cu trandafirii roşii din obraji şi conexiunile cosmice. 
  
Iubirea trece ca muzica dintr-un corp în altul, porneşte din sufletul tău, apoi coboară în picioare, pământul se electrizează şi se transmite în picioarele lui, apoi urcă prin invadarea corpului până în piept să auzi toba tânără. Iubirea se propagă şi pe orizontal prin undele electromagnetice şi sonore, pornind de la ochii tăi care se scufundă în irisul lui, căldura braţelor tale îi transmit o acceptare înduioşătoare şi te strânge pentru o clipă cu un ocean de dăruire copleşitoare. 
  
Te pierzi în el, se pierde în tine, dar nu spui, de ce ai spune ... te îmbrăţişezi cu nisipurile mişcătoare, cu văile ascunse în adâncimi şi dealurile neexplorate, pâlpâind, te cuprinde cu ardoarea degetelor înfometate după grâu, după floare ... gândurile tale deschid porţi spre interiorul vostru, descoperă de ce sunteţi, de ce faceţi, de ce şovăiţi, de ce reuşiţi, de ce vă bucuraţi, de ce păşiţi în direcţii greşite, neştiind sau cu bună ştiinţă? 
  
Dragostea te transformă într-o fântână adâncă, ascunsă, cu apă curată ... într-un luminiş în calea ostenelii, cu iarbă moale care se culcă sub picioare ... într-o zi în noapte şi vis, cu ochii deschişi, o palpare, o lumânare şi un gând travestit. 
  
Devii o stea, o concepţie, eşti un sistem, un principiu greu de ajuns, eşti luna lui de pe pernă, eşti o buruiană extirpată şi presată între poeziile tale preferate, acelaşi lucru vreţi, să fie primăvară. 
  
suzana deac 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Întâlnirea cu iubirea / Suzana Deac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 353, Anul I, 19 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Suzana Deac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Suzana Deac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!