CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Corina Diamanta Lupu         Ediţia nr. 18 din 18 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Inaugurarea Scolii si Gradinitei Romano-Finlandeze din Bucuresti
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sâmbătă, 30 octombrie 2010, a avut loc ceremonia de deschidere a Şcolii şi Grădiniţei „Româno-Finlandeze” din Bucureşti, unitate de învăţământ preuniversitar particular. Printre cei prezenţi la eveniment şi care au rostit un mesaj de felicitare, se numără Irmeli Mustonen, Ambasador al Finlandei în România, Ramona Mănescu, Europarlamentar ALDE, Preşedinte al Consiliului de Conducere al Şcolii şi Grădiniţei „Româno-Finlandeze”, Crin Antonescu, Preşedintele PNL, Senator PNL, Mircea Diaconu, Senator PNL, Adina Vălean, Europarlamentar ALDE, Hannu Takkula, Europarlamentar ALDE, Membru al Consiliului de Conducere al Şcolii şi Grădiniţei „Româno-Finlandeze”.  
 
„Educaţie de calitate pentru toţi”  
 
Înfiinţate în cadrul Asociaţiei „Centrul Creştin Bucureşti”, al cărei preşedinte este Dr. Ioan Ceuţă, Şcoala şi Grădiniţa „Româno-Finlandeză” au în dotare sală de sport, sală de mese, bucătărie, laborator multimedia, cabinet psihologic, cabinet medical, bibliotecă şi amfiteatru.  
 
Având ca moto: „Educaţie de calitate pentru toţi”, în această instituţie de învăţămînt se pune accentul pe relaţia strânsă părinte-copil-profesor şi se încurajează abordarea personalizată, în funcţie de aptitudinile şi potenţialul fiecărui copil. În acest sens, Şcoala şi Grădiniţa „Româno-Finlandeză” asigură un curriculum adaptat nevoilor copilului, expunere la diverse culturi europene şi orientare spre performanţă.  
 
Educaţie de tip incluziv  
 
Cu o echipă de profesori bine pregătiă şi dinamică (fiecare cadru didactic a urmat un stagiu de pregătire în Finlanda), elevii şi preşcolarii de la această unitate de înăvţământ beneficiază de avantajele unei educaţii de tip incluziv. Pe lângă after school şi o ofertă variată de programe extracurriculare (limba engleză, limba franceză, informatică, etc.), aici există o preocupare permanentă pentru stimularea creativităţii copiilor prin artă, sport, balet şi muzică.  
 
Proiectul „De la Grădiniţă la Liceu”  
 
Creând un cadru în care să nu se ţină cont de considerentele sociale, fizice sau religioase, Şcoala şi Grădiniţa „Româno-Finlandeză” reprezintă un început pentru ceea ce va însemna reforma educaţiei în România. Fondatorul Şcolii şi Grădiniţei „Româno-Finlandeze” este Dr. Ioan Ceuţă, iar manager de proiect, Alina Cristiana Cârjă.  
 
Pentru mai multe detalii privind proiectul Şcolii şi Grădiniţei „Româno-Finlandeze” (De la Grădiniţă la liceu), vizitaţi pagina de Internet www.scoalafinlandeza.ro  
Referinţă Bibliografică:
Inaugurarea Scolii si Gradinitei Romano-Finlandeze din Bucuresti / Corina Diamanta Lupu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 18, Anul I, 18 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Corina Diamanta Lupu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Corina Diamanta Lupu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!