CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

În organizarea Ligii Scriitorilor Români
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În organizarea Ligii Scriitorilor Români  
  
Manifestare culturală de excepţie la Geoagiu 
  
În zilele de 20 şi 21 aprilie grupul de scriitori format din Voichiţa Pălăcean Vereş, Ioan Cărăşel şi Al.Florin Ţene, s-au deplasat la Geoagiu pentru a participa la unele manifestări culturale din Orăştie şi Geoagiu, inclusiv la lansarea cărţilor semnate de tânărul poet Claudiu Nicolae Simonati, membru al Ligii Scriitorilor, filial Hunedoara, preşedintele Cenaclului literar” Ion Budai Deleanu“ din localitate. 
  
În prima zi au fost vizitată monumentala Biserică ortodoxă”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril “ din Orăştie, construită cu ajutorul braţelor legionare după un plan al arhitectului George Cristinel la 1936 şi sfinţită pe 2 septembrie 1945, Muzeul de Istorie şi arheologie, care de curând a sărbătorit 60 de ani de la înfiinţare, unde am fost primiţi cu multă căldură sufletească, instituţie ce conservă şi păstrează preţioase vestigii dacice şi romane. În această zi au mai fost vizitate şi alte monumente din localitate. 
  
A doua zi, la Geoagiu-Băi( Germisara) au fost vizitate băile termale romane, datând din secolele II-III , reprezentând divinităţile tămăduitoare Aesculap şi Hygeea, şi unde s-au descoperit opt plăcuţe votive din aur şi alte simboluri romane, ce se găsesc la Mizeul de Istorie din Deva şi Orăştie. 
  
În această după amiază la Casa de cultură din localitatea Geoagiu a avut loc lansarea cărţilor”Distihuri chimice “, “Sentimente într-un vers “ şi “Treizeci de ani de tinereţe “, semnate de Claudiu -Nicolae Simonati, promoter cultural şi scriitor din această localitate şi vernisarea expoziţiei de pictură a elevei Igna Iulia Patricia. 
  
Manifestarea a fost coordonată de profesorul Miron Simedrea, preşedintele Societăţii Limba Noastră cea Română, Filiala 43-Orăştie. 
  
Despre cărţi şi pictură au vorbit: Ileana Lucia Floran, preşedinta Editurii Emma din Orăştie, Al.Florin Ţene, preşedintele Ligii Scriitorilor, Voichiţa Pălăcean Vereş, Ioan Cărăşel, Tomoni Adriana, preot Narcis Terchet, Ionuţ Copil, dr.George Văidan, Dan Orghici, redactor la ziarul „ Vorba“, Cişmaşu Teodora, şi mulţi alţii. 
  
Preşedintele Ligii Scriitorilor, cu prilejul împlinirii vârstei de 30 de ani a poetului Claudiu Nicolae Simonati, i-a acordat “ Diploma de Excelenţă“, semn de apreciere a activităţii acestuia în domeniul creaţiei literare şi a promovării culturii în judeţul Hunedoara. La rândul lui Claudiu- Nicolae Simonati a înmânat carnetele de membrii şi ”Diploma de Onoare” a Cenaclului” Ion Budai Deleanu“ scriitorilor Voichiţa Pălăcean Vereş, Ioan Cărăşel şi Al.Florin Ţene. Acesta din urmă a primit din partea Asociaţiei Culturale “Florema Desing “ din Orăştie distincţia “Magna cum Honore “, “pentru întreaga sa activitate literară şi contribuţia majoră adusă la promovarea culturii”. 
  
În continuare s-au purtat discuţi şi s-au făcut propuneri pentru buna desfăşurare a Festivalului Naţional de Poezie “Ion Budai Deleanu “, ediţia a III-a, ( scriitor născut pe aceste meleaguri), ce v-a avea loc la sfârşitul lunii august. 
  
Manifestarea s-a încheiat cu aplauzele numerosului public care a apreciat această frumoasă şi instructivă manifestare culturală. 
  
Al.Florin Ţene 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
În organizarea Ligii Scriitorilor Români / Al Florin Ţene : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 842, Anul III, 21 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Al Florin Ţene : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Al Florin Ţene
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!