CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  
Autor: Dorina Şişu         Ediţia nr. 205 din 24 iulie 2011        Toate Articolele Autorului

 În moarte am timp să-nţeleg iubirea
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am fost să mă caut şi am găsit un gol, am întrebat golul unde umblă fericirea şi a tăcut. Am întrebat tăcerea unde sunt şi mi-a arătat spre moarte, am întrebat moartea unde e viaţa şi mi-a aşezat degetul pe buze. Cuvintele suntem noi. Dincolo de înţelesuri sunt chei. 
  
Vina noastră e că simţim. Confirm cu durere o durere supărătoare pentru alţii,dar cui pasă? Sunt oameni povestitori de oameni. 
  
Clipele sfârşesc la mijloc de drum. Pietrele căzute la picioarele câinilor crapă în ecoul vântului. 
  
Suflet pereche te chem – te adun, o muza îţi cântă din nori cu alţi sori. 
  
Crezi că întregul este desăvârşit prin sacrificiu? Nu. Sacrificiul soarbe sângele, rupe totul din tine apoi te scuipă în mijlocul vieţii, râzând pervers câţiva ani. Sacrificiul nu e bun. Opiniile nu sunt reguli. Ascult desăvârşit vântul. De ce o miză-i mare doar în păreri opuse? De ce spui că eşti interesant cu vocea ridicată? De ce mereu un început de basm îţi pare ziua? Unde-i sacrificiul? Cine se lasă în voia sorţii zâmbind nemuririi? 
  
Tristeţea de apă are gustul lacrimilor. Zâmbiţi. Ocoliţi. Fugiţi. Viaţa-i frumoasă, la naiba! Unde? În colţul străzilor bate vântul puternic. Mereu îmi iese un om în faţă. Tresar. 
  
Dacă iarna reuşeşte să alunge regretul şi dacă lacrima se opreşte înseamnă că totuşi există contur. 
  
Suntem nimic necesar într-un haos necesar, construit din puncte goale ce-au atârnat la un moment dat pe un drum gol, mă las purtată de o singură numire a iubirii. Duminica îmi las capul plecat peste vocea ce-şi spune rugăciunea. 
  
... doar dacă nu ne striveşte cuvântul un trecător grăbit şi greu . Sîsîitul vorbelor nu poate ajunge la surzi.  
  
Dumnezeu, uneori, îţi incarca spatele cu atât de multe pietre de parcă s-ar distra. Uneori te lasă în viaţă, cât să curgi lin, apoi revine şi-ţi mai adaugă pietre să duci, să duci, să duci ... până te faci una cu pământul, până îţi doreşti să te acoperi cu el, lăsând în urma ta un morman de nimic. 
  
Autor Dorina Şişu 
  
Dublin - Irlanda 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
În moarte am timp să-nţeleg iubirea / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 205, Anul I, 24 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!