CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Marturii >  
Autor: Ligia şi Tiberiu Seman         Ediţia nr. 66 din 07 martie 2011        Toate Articolele Autorului

Impreuna lucratori cu Dumnezeu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

image001

 

Isus s-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „ Toată puterea mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. AMIN.” (Matei 28:18-20) 

În zilele 6- 7 martie, prin harul Domnului am slujit la conferinţa naţională a femeilor organizată de biserica Harul din Bucureşti. Tema generală a conferinţei a fost : „ O viaţă echilibrată”. Ligia a dezbătut tema echilibrului emoţional specific nevoilor cu care se confruntă femeile. 

Dumnezeul Cel Atotputernic îngăduie situaţii atât de grele în viaţa noastră încât nimeni şi nimic nu ne mai poate ajuta! De ce? Pentru a învăţa dependenţa în exclusivitate de El. Dumnezeu îngăduie cota 0 nu pentru a ne dezechilibra ci pentru a ne învăţa echilibrul în conformitate cu legile Sale De aceea, fiindcă avem slujba aceasta, după îndurarea pe care am căpătat-o, noi nu cădem de oboseală…Comoara aceasta o purtăm în nişte vase de lut, pentru ca această putere nemaipomenită să fie de la Dumnezeu şi nu de la noi… Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtorare, în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi, trântiţi jos, dar nu omorâţi.(2Corinteni 4:1,7-9). 3 greutăţi de măsură pentru păstrarea echilibrul în situaţii limită: Prezenţa lui Dumnezeu (Matei 28:20), promisiunile Lui (2Petru1:3,4) şi scopul lui Dumnezeu pentru viaţă (Fapte 27:24) 

Seminarul prezentat la această conferinţă se poate viziona accesând pe Google „ Conferinta femeilor 2009 – biserica Harul Bucureşti” 

În data de 7 martie, sâmbătă, după al doilea seminar prezentat în biserica Harul din Bucureşti – am călătorit spre Braşov pentru o conferinţă având ca scop principal evanghelizarea femeilor organizată de biserica baptistă în colaborare cu toate bisericile neoprotestante din oraş. Duhul Sfânt, scumpul nostru colaborator ne-a surprins la această conferinţă. Când am ajuns – puţin înainte de ora 17 – biserica era arhiplină. Organizatoarele s-au asteptat la cel mult 200 de femei, dar au venit peste 400 de femei, dintre care cel puţin 100 au fost din biserica ortodoxă, catolică şi reformată. 

Prin mesajul transmis având titlul: Cum pot fi vindecate rănile din trecut , am dorit ca Duhul să transmită inimilor însetate după iubirea Lui ceea ce este în Inima. }n acest sens au fost dezbătut din perspectiva Cuvântului lui Dumnezeu efectul sentimentelor netratate corespunzător – cauză a depresiei, ceea ce înseamnă o victimă şi cu poţi depăşeşti această stare fără a rămâne cu sechelele mentalităţii de victimă, criza vârstei mijlocii specifică femeilor şi cum poate fi depăşită. Hristos, care El Însuşi a fost o victimă înţelege mai bine ca oricine şi dăruieşte soluţii sufletelor care au suferit din din cauza, trădării, ori a abandonului, agresiunilor, divorţului, nedreptăţilor, respingerii sau eşecurilor La jumătatea mesajului a fost o pauză de 15 minute în care femeile, pe baza subiectului expus au putut interacţiona, iar cele din biserica gazda au putut să le cunoască mai bine pe prietene. 

În urma acestei seri – surorile din biserica locală au fost foarte motivate la slujire. Au înfiinţat grupe noi de părtăşie în care au invitat femei în scopul evanghelizării şi au restaurat slujirea în spitale la cei bolnavi şi la cei singuri care nu erau căutaţi de nimeni. 

De la una dintre organizatoare, spre marea noastră bucurie, am primit aceste rânduri: „Scumpa“ este cuvantul pe care l-ai folosit adresandu-te femeilor din sala si a sunat atat de minunat, cel putin pentru inima mea. Mi-a adus aminte de dragoste si de valoare. De dragostea lui Dumnezeu si de valoarea pe care El mi-o da. Si de dragostea pentru cei de langa mine si de valoarea lor in viata mea.Scumpa a fost si slujirea ta in sambata aceea. De altfel slujirea ta zilnica, prin faptul ca te-ai pus la dispozitia Domnului. II multumesc din suflet ca a ingaduit sa te cunosc si sa-l vad pe Isus in tine! Madalina, fata unei surori si dragi prietene mult incercate i-a spus mamei dupa conferinta: “ Mama, e timpul sa-mi dau jos masca si sa ma intorc la Dumnezeu.” Acum e la lectiile de catecheza si urmeaza sa se boteze de Pasti. E bucurie in cer, dragii mei! Daca chiar numai un singur suflet a fost salvat pentru ca voi ati venit la Brasov, a meritat tot efortul! Dar eu am incredintarea ca s-a intamplat mult mai mult decat pot vedea ochii nostri.” 

În perioada 3- 5 aprilie, cu ajutorul Domnului am slujit în Oltenia, oraşul Motru pentru a continua lucrarea începută anul trecut printre femei şi fete. În acest scop, vineri 4 aprilie am avut o întâlnire cu femeile din biserici. O parte dintre ele studiau la grupe ultima carte de studiu biblic pe care am scris-o şi e adresată femeilor: „Domnind peste împrejurările vieţii”. Împreună cu aceste femei am studiat Cuvântul Domnului şi ne-am rugat pentru binecuvântarea evenimentului din ziua următoare 

În data de 4 aprilie începând de la ora 10 până la ora 17 a fost închiriată sala Casei de Cultură din Motru în vederea unei zile pentru evanghelizarea femeilor din localitate şi împrejurimi. La această conferinţă eu si Tibi am slujit împreună cu prietenii şi colaboratorii noştrii – interpreta de muzică creştină Ligia Bodea şi soţul ei – Forin. Am avut-o împreună cu noi şi pe sora Eli Henteş – fostă actriţă la Teatrul de stat din Oradea. Ea este foarte pregătită şi dedicată în domeniul consilierii şi Domnul a folosit-o în mod special în aceste zile. Au răspuns invitaţiei peste 250 de femei – in majoritate necreştine şi aceasta am considerat-o, un har nespus pentru această regiune. 

În locul acesta, la început am simţit o împotrivire teribilă din partea puterilor întunericului. Toată noaptea, dinaintea acestei zile nu am putut dormi nici măcar un ceas. A doua zi de abia stăteam pe picioare din pricina nesomnului şi luptei spirituale, dar nu ne-am pierdut încrederea! Domnul ne-a întărit şi şi-a arătat slava peste puterea imaginaţiei noastre! La Casa de Cultură – în timpul conferinţei - la început simţeam ca un zid intre noi si femeile cărora doream sa le vestim Evanghelia. Dar ne-am rugat si iar ne-am rugat, am proclamat puterea Lui Hristos care a biruit puterile întunericului şi dintr-o dată – prin Duhul, am văzut acel zid de împotrivire prăbuşindu-se. Se vedea în ochii femeilor setea sufletului lor. Sorbeau Cuvântul lui Dumnezeu. 

Când au fost chemate la Crucea lui Hristos – toate, toate femeile din sală care nu L-au cunoscut pe Hristos au venit în faţă să-şi predea viaţa Lui. Unele plângeau în hohote. A fost o prezenţă a lui Dumnezeu atât de copleşitoare încât aveam impresia că acea clădire se clatină din toate temeliile. Tema mesajului a fost: „ De unde vii şi încotro te îndrepţi?” . A fost folosit textul biblic: Genesa 16: 7-16, unde ni se vorbeşte despre întâlnirea Agarei cu Dumnezeu. De asemenea am avut şi mărturia întoarcerii mele la Hristos. Dacă El a putut restaura viaţa mea cu toate moştenirile generaţionale care m-au făcut să sufăr, cu toate alegerile greşite ale părinţilor mei, dăruindu-mi vindecare interioară şi a trupului meu – EL poate s-o facă pentru orice femeie din lumea aceasta. 

Una dintre aceste femei care şi-a predat viaţa în Mâna Domnului cu acest prilej se numeşte Ramona. Este o femeie tănără în vârstă de 35 de ani. Suferea foarte mult din pricina mamei ei pe care nu putea s-o ierte pentru că greşise foarte mult faţă de ea cât fusese copil. La sfârşitul acelei întâlniri, după ce a cerut permisiune – a venit pe scenă şi tremurând toată de plâns a mărturisit în faţa publicului şi a mamei ei, care este şi ea necreştină că a ales s-o ierte şi că o iubeşte din toată inima. În urma acestui gest – relaţiile dintre mamă şi fiică au fost restaurate. La sfarsitul acestei zile, Ramona mi-a scris un mesaj pe telefon: „ Aşteptam demult ca Dumnezeu să îmi răspundă, dar azi în inima mea s-a schimbat ceva. Dumnezeu a pus în ea iertare şi putere de a merge mai departe pentru a câştiga suflete pentru El. Ramona urmează cursurile de catecheză pentru botez. 

Rodica Filip, misionară în Oltenia, organizatoarea acestei conferinţe, mi-a scris într-o scrisoare câteva din minunatele rezultate: 

„O doamna care a venit la Conferinţa doar de dragul surorii sale, fără a fi interesată, a plecat total schimbata, hotărâtă să-şi iubească si sa-si respecte mai mult soţul chiar daca el nu merita. Ajunsa acasa i-a povestit soţului puţin din ceea ce a trăit la Conferinţa cu teama de a nu fi respinsa si criticata dar spre surprinderea ei acesta i-a răspuns foarte serios "Daca tu te pocăieşti si eu mă pocăiesc!" 

O sora care trecea printr-o perioada dificila in viata ei, a parcurs un drum lung sa poată participa la Conferinţă si Domnul i-a vindecat inima rănită si a încurajat-o pe mai departe. 

O alta femeie care venise a spus cu lacrimi in ochi : "Ce credinţă aveţi dumneavoastră, as vreau s-o am şi eu?!" 

Multe inimi au fost atinse, multe femei transformate. 

În data de 23 mai – am fost invitaţi să vorbim la o conferinţă interconfesională de femei din oraşul Cluj, biserica baptistă „ Betel”. Tema mesajului a fost : „ Bucuria de a fi femeie şi rolul ei în familie şi biserică” În funcţie de alegerea unei femei de a se lăsa modelată de trecut sau de perspectiva lui Dumnezeu pentru viaţa ei – va depinde calitatea vieţii ei şi a celor din jurul ei pentru că femeile creează atmosfera în familia lor, totodată, datorită instinctului matern de hrănire şi îngrijire - femeile sunt cele care au rolul de a aduce încurajarea din bănci într-o biserică. „ O biserică unde există combinaţia dintre învăţătura sănătoasă de la amvon şi încurajarea din bănci va fi o dinamită” – spune Susan Hunt autoarea cărţii „Vocaţia de mamă spirituală” 

Roade minunate în urma evanghelizării prin grupe de studiu biblic, consiliere şi vizite 

Inimile celor care locuiesc în căminele sociale, deşi ei se confruntă cu probleme mari materiale – sunt totuşi un teren foarte greu de desţelenit, dar mulţumim Domnului pentru că se întrezăresc roade. Marin este un bărbat în jurul vârstei de 40 de ani. A crescut la casa de copii, iar acum locuieşte împreună cu soţia lui şi fetiţa lor într-o cameră din locuinţele sociale din oraşul nostru. Deşi îi vorbeam mereu despre Hristos şi nevoia de mântuire – nu a vrut să ne asculte. Într-o noapte însă am avut un vis cu el în care mi s-a descoperit că dacă nu se va preda Domnului o mare nenorocire va veni peste el.” El s-a cutremurat când a auzit, dar tot nu şi-a predat viaţa Domnului. Doar după o lună, după acest vis – am auzit că a fost diagnosticat cu cancer. L-am căutat şi ne-am rugat pentru el. Deşi – doctorii spuneau că este imposibil să scape cu viaţă, el este bine acum. Tibi se ocupă mereu de Marin prin consiliere şi vizite. El vine frecvent la biserică, iar de două săptămâni a renuntat definitiv la fumat. 

Cu prilejul zilei de 8 martie, – am hotărât, în scopul evanghelizării să împărţim la femeile care vând la bazarele de haine din piaţă câte o revistă cu conţinut creştin şi o floare. 

Una dintre aceste femei –a fost în mod special atinsă de acest gest. Am chemat-o la întâlnirile pentru studiu biblic şi de atunci ea nu a mai lipsit niciodată de la aceste întâlniri. Ana Faraş a spus că atunci când am venit la ea: era în pragul divorţului şi a sinuciderii. Ana are o fată foarte bolnava cu inima. Ne povestit apoi că înainte de a veni la ea, s-a rugat în felul următor: „Doamne, ai milă de mine şi trimite pe cineva la mine să îmi arate ce trebuie să fac cu viaţa mea pentru că eu nu mai pot trăi astfel!” Şi Dumnezeu a ascultat strigătul inimii ei! Viaţa ei s-a schimbat acum total. Toată ziua a citeşte cărţi creştine şi este foarte, foarte flămândă după Dumnezeu. 

În data de 5 iunie Ana a făcut botezul în apă şi acum ea slujeşte cu o dragoste nespusă oriunde este nevoie de ea. Este plină de bucurie pentru că a găsit adevăratul sens al vieţii. Ce schimbare uimitoare în doar 4 luni! 

Nicoară Maria este mama unei surori tinere din biserica noastră. Ani de zile ea s-a rugat pentru mama ei, dar ea tot timpul a spus că niciodată nu vrea să se întoarcă la Dumnezeu. Am inclus-o în proiectul nostru: vizite, consiliere, telefoane, invitaţii la conferinţele pe care le-am organizat si participarea la grupa de studiu biblic. A fost nevoie de foarte multă răbdare cu ea, dar Dumnezeu a câştigat bătălia pentru sufletul ei. Glorie Lui! Doamna Nicoară Maria - şi-a predat viaţa Domnului. În data de 5 iulie - ea a încheiat legământ cu Domnul. 

Noi vedem ceea ce a făcut Dumnezeu în viaţa Mariei Frâncu o adevărată minune. Ne uităm câteodată împreună cu ea la fotografia ei înainte de a-L cunoasşte pe Dumnezeu – cât era de crispată şi încruntată şi comparăm fotografia veche cu cele de acum .Pe chipul ei de acum se vede pacea lui Dumnezeu. În urma consilierilor, vizitelor şi participării la grupele de studiu şi conferinţe participării la aceste grup de studii biblice - ea L-a primit pe Hristos în inima ei şi Dumnezeu a eliberat-o de frică şi depresie. Ultimul lucru care a mai reţinut-o a fost viciul tutunului. Omeneşte părea imposibil ca ea să se lase de ţigări, dar în momentul de faţă a trecut o lună de când ea nu a mai pus gura pe ţigară şi nici nu mai simte nevoia de aşa ceva! Slăvit să fie, Domnul, Eliberatorul si Vindecătorul nostru! Bucuria ei şi a noastră este fără margini. Acum ea frecventează cursurile de catecheză.
 
Luminiţa Bădici - prin harul Domnului, a început să-L cunoască pe Dumnezeu în cadrul grupelor de studiu şi consiliere. Ne bucurăm de transformarea şi creşterea ei spirituală care sunt tot mai vizibile pe zi ce trece. A început să citească regulat Biblia şi mereu ne pune noi întrebări din Biblie pentru că doreşte să cunoască cât mai multe despre Dumnezeu. Împreună cu soţul şi băiatul ei au participat la Conferinţa pe care am organizat-o anul acesta la Constanţa. 

Dana este o femeie în jurul vârstei de 40 de ani. Pentru că avea probleme în viaţa ei şi era foarte dezorientată – a căutat ajutor prin consiliere. Dana a acceptat să participe şi la grupele de studiu biblic. Este o femeie foarte frumoasă, dar care căutând împlinirea prin găsirea dragostei adevărate la oameni a făcut o mare greşeală. Şi-a lăsat primul soţ şi fetiţa lor pentru un bărbat care a fost în tinereţe prietenul ei şi despre care ea credea că îi va dărui adevărata fericire. Curând s-a înşelat pentru că acest bărbat este alcoolic şi se poartă foarte rău şi violent cu ea. Dana trece prin probleme foarte grele, dar şi-a dat seama că doar Dumnezeu o poate ajuta. De când am invitat-o – nu a lipsit absolut niciodată de la studiu biblic, iar duminica este nelipsită de la biserică. În urmă cu două săptămâni – Dana şi-a predat cu totul viaţa în Mâna Mântuitorului şi s-a înscris la cursurile de catecheză. 

  

Conferinţa naţională de femei 23 – 27 iunie 2009  

Cu ajutorul lui Dumnezeu, în fiecare an, împreună cu soţul meu organizăm o conferinţă naţională pentru femei. Anul acesta a fost a treia ediţie. S-a desfăşurat la un hotel din staţiunea Mamaia în perioada 23- 27 iunie şi au participat peste trei sute de femei din ţară şi diasporă. Tema conferinţei a fost „Cum îşi poate păstra echilibrul o femeie când lumea din jur se clatină”.Vrem să accentuăm în mod deosebit că aceste conferinţe nu sunt pentru promovarea mişcării feministe şi nici nu ne dorim o mişcare feministă, ci această lucrare face parte din mişcarea de trezire spirituală a familiilor din România prin învăţătura curată a Bibliei Viziunea noastră este de a atinge prin femei - familiile, bisericile şi societatea având în vedere că femeia, ,,ajutorul potrivit’’ este cea care întreţine atmosfera căminului şi totodată ea este proiectată într-un mod unic cu instinctul matern de încurajare şi rugăciune de care familiile şi bisericile au atât de mare nevoie. Totodată, viziunea noastră cuprinde şi femeile care au nevoie de Evanghelie. 

Amănunte despre modul cum a fost organizată această conferinţă şi roadele ei am ataşat separat lângă acest raport de misiune. 

Mulţumim din toata inima Domnului pentru toţi acei care sunt alături de noi în această lucrare. Zilnic recunoaştem că este o lucrare în echipă. Nu am putea realiza nimic dacă împreună cu noi în duhul, de aproape sau de departe nu ar fi mădulare din trupul lui Hristos care să se roage şi să sprijine practic tot ceea ce dorim să facem pentru lărgirea şi zidirea Împărăţiei lui Dumnezeu. 

  

Motive de rugăciune: 

Să ne rugăm mai departe pentru cei ale căror vieţi au început să se schimbe în urma studiilor biblice, evanghelizărilor şi conferinţelor pe care le-am organizat. Să ne rugăm de asemenea şi pentru cei care încă nu L-au primit pe Domnul şi de care ne ocupăm. AMIN! 

Avem nevoie de rugăciunea voastră şi pe mai departe pentru ca Domnul să ne dea mereu o inimă curată în toate amănuntele vieţii şi pentru protecţia spirituală a familiei noastre, dorind ca lucrarea pe care o facem să fie pentru gloria Sa.
 
Pe veci în slujba Împăratului Împăraţilor  

Ligia şi Tibi Seman
 

 
Referinţă Bibliografică:
Impreuna lucratori cu Dumnezeu / Ligia şi Tiberiu Seman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 66, Anul I, 07 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ligia şi Tiberiu Seman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ligia şi Tiberiu Seman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!