CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Scriitori >  

Implinire
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tăcerea sufletului arde piatra lespezilor grele care mă despart de Tine.  
 
  
 
 
  
Flacără infinită din veacul infinit, cupola sufletului meu unde îmi ridic fiinţa de dor.  
 
  
 
 
  
În năpraznicul iureş a firii mele care sunt uneori, învăţ să-mi mărturisesc dragostea. Cuvintele mele ajung în tine, în adâncul minţii tale. Acolo se aprinde focul, în seninul înăţimilor tu mă poţi transforma prin numire/chemare, învelindu-mă în mantie de purpură, ascunzându-mă, taină în tine. Mă cunoşti, îmi simţi prezenţa. De mă poţi numi devin Femeia ta în veci.  
 
  
 
 
  
Chemările mele sunt spirale ce pleacă din vârfurile degetelor când conturez limitele universului, pentru a nu te rătăci.  
 
  
 
 
  
Întoarcere în Ţara de Nicăieri. Nu uitaţi: poveştile trăiesc atât timp cât credem în ele! E nevoie de credinţă, încredere ... zâmbet de zâne şi IUBIRE pentru a serba sacralitatea dragostei de care ne-a fost dor.  
 
  
 
 
  
În Ţara de Nicăieri, timpul stă pe loc. Roua din cer a cărui taină a coborât în inimă, a devenit dragoste în care să vii. Viul chemării doar tu îl poţi spune. Atunci Iubirea devine Dragoste.  
 
  
 
 
  
Trăiesc în focul prin care doar Iubirea poate să înalţe flacăra din mine. Îngerii din necuvintele mele rostite se vor transforma în spirala sunetului, reverberaţie din adâncul Tainei Tale.  
 
  
 
 
  
Doar în sunetul/cuvânt al inimii, pot cuprinde dorul care naşte lumea din mine în armonii, pavăză a singurătăţii mele.  
 
  
 
 
  
Privesc în afara mea. Nu văd pe nimeni. Privesc prin ochii Tăi şi lumea devine armonie necântată încă, îmbrăţişări – cuvânt rostit de palme tandre, de fuiorele albastre ale degetelor care îmi apleacă tâmpla fierbinte în inimă, împlinind Ritualul de contopire.  
 
  
 
 
  
M-ai trimis iubire pentru a deveni iubire. Taina femeii devine cercul manifestării Tale, care aprinde Focul Sacru din ruga palmelor. Primeşte iubire şi dor din fiinţa desprinsă din tine pentru a naşte lumea în care TU să fii de necuprins. Mă poţi chema, mă poţi înveli pentru a mai păstra iubirea sub pleoapele străvezii de lacrimile revărsate din mirul Înţelepciunii tale.  
 
  
 
 
  
Învăţ misterul din puterea CUVÂNTULUI! ÎL chem în fiinţa mea, rug de aprindere a Flăcării Sacre.  
 
  
 
 
  
Iar tu, domn pământean al dorului întrupărilor mele, fii liniştea din care să mă trezesc în zori de zi. Sau fii crepusculul în care îmi voi lăsa nefiinţa să plece pentru ultima oară.  
 
  
 
 
  
Treptat, cerul din mine te cuprinde cu sfiala cea dintru începuturi.  
 
  
 
 
  
TU eşti CUVĂNTUL prin care rostindu-l, mă vei crea din nou.  
 
  
 
 
  
Am muguri de lumină în păr, în trupul viu, legănat de vânturi calde în ceasul universului.  
 
  
 
 
  
Trupul este strivit în iubire, strivit de buzele cerului, sărutul de culoarea cărnii din petalele ameţitor înmiresmate ale trandafirilor.  
 
  
 
 
  
Uitarea lăsată în cărările uscate, în bocetul cetinilor ce mai respiră încă, sub poala zăpezilor risipite în uitare mai învie însă uneori. Arde dorul în gândul meu, arde cerul din mine, aprins de atingerea rămasă şi acum pe buzele mele, prelinsă în adâncurile unde cerul nu mai săruta pământul.  
 
  
 
 
  
Am muguri de lumină în păr, în trupul viu, legănat de vânturi calde în ceasul universului.  
 
  
 
 
  
Trupul este strivit în iubire, strivit de buzele cerului, sărutul de culoarea cărnii din petalele ameţitor înmires-mate ale trandafirilor.  
 
  
 
 
  
Uitarea lăsată în cărările uscate, în bocetul cetinilor ce mai respiră încă, sub poala zăpezilor risipite în uitare mai învie însă uneori. Arde dorul în gândul meu, arde cerul din mine, aprins de atingerea rămasă şi acum pe buzele mele, prelinsă în adâncurile unde cerul nu mai săruta pământul.  
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
Am muguri de lumină în păr, în trupul viu, legănat de vânturi calde în ceasul universului.  
 
  
 
 
  
Trupul este strivit în iubire, strivit de buzele cerului,  
 
  
 
 
  
sărutul de culoarea cărnii din petalele ameţitor înmiresmate ale trandafirilor.  
 
  
 
 
  
Uitarea lăsată în cărările uscate, în bocetul cetinilor ce mai respiră încă,  
 
  
 
 
  
sub poala zăpezilor risipite în uitare mai învie însă uneori.  
 
  
 
 
  
Arde dorul în gândul meu, arde cerul din mine,  
 
  
 
 
  
aprins de atingerea rămasă şi acum pe buzele mele,  
 
  
 
 
  
prelinsă în adâncurile unde cerul nu mai săruta pământul.  
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Implinire / Dor Danaela : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 425, Anul II, 29 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Dor Danaela : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dor Danaela
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!