CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  

Îmi este ruşine ...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Îmi este ruşine, şi îmi este ruşine în primul rând de mine. Îmi este ruşine, pentru că fără să vreau, mi-am minţit proprii copii. Le-am spus copiilor mei, că revoluţia, va face din România o ţară în care viaţa lor va fi alta. Le-am spus copiilor mei, că învăţătura la care i-am obligat, furându-le o parte din copilăria lor, le va fii cu adevărat de folos. Le-am spus copiilor mei, că nu trebuie să-şi mai facă griji faţă de copiii lor aşa cum mi-am făcut eu. Le-am spus toate aceste lucruri, iar astăzi, după 20 de ani, sunt acoperit de ruşinea cuvintelor rostite cu bunăcredinţa unui părinte. Astăzi, după 20 de ani, îmi este ruşine să deschid în faţa lor televizorul, pentru că nu aş putea explica, care dintre cei prezenţi în bătălia oarbă pentru putere sunt cei care luptă pentru România promisă de mine. Pentru că nu nu aş putea explica cu nimic diferenţa celor 20 de ani. Şi dacă eu, un om simplu, am muncit mult să-mi pot acoperi măcar o parte din promisiunile făcute copiilor mei fără să scap de ruşine, lor, pentru repetatele promisiuni din toţi aceşti 20 de ani, ar trebui să le crape obrazul.  

Referinţă Bibliografică:
Îmi este ruşine ... / Marin Bunget : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 252, Anul I, 09 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marin Bunget : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marin Bunget
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!