CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

Imagini
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Imagini 
  
Acolo, departe, dincolo de linia albă de zăpadă, există o câmpie verde. Acolo îmi sunt gândurile şi casa. 
  
Adieri uşoare şi calde ale vântului clatină uşor delicatele ramuri cu flori roşii. Alte flori, multicolore, zâmbesc duioase în razele soarelui. 
  
Înconjurate de grădinile parcului se înalţă albele şi somptuoasele coloane ale Academiei, cu frontoane bogat ornamentate, capodopere vechi ale artiştilor din generaţiile apuse. Mulţimi de studenţi îşi petrec clipe fericite pe aleile parcului. 
  
Alături de Academie, suplu şi singuratic, se înalţă un plop cu frunze tremurătoare, care presimte furtună şi ploaie chiar şi atunci când vântul abia adie şi ceru-i senin. 
  
Un vânt puternic apropie din ce în ce mai mult o furtună întunecată ce coboară de sus, vărsând dintr-odată şuvoaie de apă peste elegantele colonade ale Academiei. Natura însăşi este cutremurată de dezlănţuirea furtunii. Doar o singură pasăre îşi doreşte o astfel de vreme, îndrăznind să se înălţe maiestuos către semeţiile cerului şi înghiţind avidă şiroaiele de ploaie. 
  
Sunt un vânt călător, azi sunt aici, mâine - cine ştie unde în altă parte. Sunt pornit să ridic pălăriile colorate, de vară, ale domnişoarelor care se plimbă. Nu vă uitaţi mânioase la mine, sunt doar un vânt efemer, în curând voi pleca!... 
  
Pe apele liniştite ale unui râu se propagă unde concentrice stârnite de o colonie de boboci de aur ce înoată cu vrednicie pe apă. Cel mai frumos dintre boboci este favoritul unui copil. Printre ulucii gardului, poţi vedea ochii adânci ai acestui copil admirând bobocelul de aur? 
  
Izbăveşte-mă de ziua de azi! Fie acum mâine şi o zi de sărbătoare! Să-mi pară că sunt tânăr şi visător, trecând fericit pe aleile parcului. Să întâlnesc privirile luminoase ale romanticelor fete îmbrăcate în rochii albastre şi salutându-mă cu zâmbetul pe buze. 
  
Fie ca lumea să fie mereu pură şi fericită! 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Imagini / Viorel Darie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1134, Anul IV, 07 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Viorel Darie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Darie
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!