CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Ilie Chelariu         Ediţia nr. 1188 din 02 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

Ilie CHELARIU prezintă: PREMIILE FUNDAŢIEI CULTURALE „ORIENT LATIN”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În data de 31 martie 2014, la sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş, cu prilejul evenimentului „Ziua Poeziei – Ziua Nichita Stănescu”, s-au decernat premiile anuale ale Fundaţiei Culturale „Orient Latin”.  
 
Premiul „Horia Ionescu” a fost înmânat, de către actorul Călin Ionescu, regizorului SABIN POPESCU, un prieten constant al poeziei timişorene şi autor a două spectacole remarcabile – „La lilieci”, inspirat din opera poetică a lui Marin Sorescu, şi „Eminescu, un adolescent”, care a urmărit apropierea tinerelor generaţii de clasicul nostru. Alături de diploma binemeritată, premiul a fost completat de o lucrare a artistului plastic timişorean Pavel Torony, un adevărat pictor al cetăţii.  
 
Anul acesta, premiul de excelenţă literară, ex aequo, a fost decernat lui Nicolae Silade şi lui Nicolae Irimia.  
 
Nicolae Silade (n. 1956) a debutat, în 1979, la editura „Litera”. După 1989, numele său a mai apărut pe încă patru volume de versuri. A publicat şi în numeroase reviste din ţară, precum şi din Spania şi Serbia. Este fondatorul şi coordonatorul unei apreciate reviste – „Actualitatea literară”. Este jurnalist profesionist şi trăieşte în Lugoj. Alături de diplomă, lui Nicolae Silade i s-a înmânat un peisaj semnat de artista plastică Denisa Mihăilă.  
 
Nicolae Irimia (n. 1947) este un jurnalist veteran şi autor a numeroase volume. Este semnatar al unor cărţi de poezie, dar şi un redutabil cărturar preocupat de spiritualitatea Banatului de Munte. Trăieşte în Ciclova Română, lângă Oraviţa. Alături de diplomă, lui Nicolae Irimia i-a fost înmânată o natură statică semnată de Veronica Seracovan, artist plastic şi restaurator.  
 
Mulţumiri speciale Simonei Vintilă, actor şi regizor, lui Doru Iosif şi prietenilor săi – Marius Iacovania, Traian Neagu şi Lucian Matei, pentru recitalurile lor memorabile. Aceleaşi mulţumiri şi lui Vasile Bogdan, autor al unui film greu de uitat – avându-i ca protagonişti pe Nichita Stănescu şi Adam Puslojici. Mulţumiri gazdelor de la Consiliul Judeţean Timiş, care au sprijinit demersul nostru punând la dispoziţie excelenta lor sală şi profesioniştii care ne-au ajutat să cotăm ediţia aceasta, cu toată modestia, ca una foarte reuşită.  
 
Ilie CHELARIU  
Timişoara  
1 aprilie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ilie CHELARIU prezintă: PREMIILE FUNDAŢIEI CULTURALE „ORIENT LATIN” / Ilie Chelariu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1188, Anul IV, 02 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Ilie Chelariu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ilie Chelariu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!