CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Expozitie >  
Autor: Mihai Condur         Ediţia nr. 215 din 03 august 2011        Toate Articolele Autorului

Icoana ca trecere spre dimensiunea duhovniceasca
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Condur Mihai - scluptor. 
  
Artist audodidact 
  
O singura expozitie in 1998 in Galati, orasul meu natal. 
  
Lucrarile sunt executate pe parcursul mai multor ani. 
  
PENTRU IUBIREA DE OAMENI, CREATORUL UNIVERSULUI, ŞI AL VIEŢII COBOARĂ DIN SLAVA CERULUI PÂNĂ LA PĂMÂNT, SLUJITOR FĂCÂNDU-SE NOUĂ ŞI ARĂTÂNDU-NE NOUĂ ABISUL SMERENIEI SALE. 
  
PE ACEST BLOG VEŢI GĂSI LUMINA CEA NEÎNSERATĂ REDATĂ PRIN PUTEREA ARTEI . DACĂ LEMNUL I-A FOST LUI HRISTOS PRILEJ DE SUFERINŢĂ, NOUĂ OAMENILOR NE-A FOST PRILEJ DE MÂNTUIRE.  
  
HRISTOS S-A JERTFIT PE LEMN IAR NOI NE ÎNCHINĂM PATIMILOR SALE ŞI ÎNCHIPUIM SFÂNTĂ FAŢA SA ÎN ICOANE. 
  
DACĂ UNII AU REDAT PRIN CULOARE LUMINA CEA NEÎNSERATĂ EU ÎNCERC SĂ REDAU ACEASTA PRIN IMAGINI TRIDIMENSIONALE, SCULPTATE. CELOR CARE CRED CĂ ICOANELE SUN CHIPURI CIOPLITE LE POT SPUNE CĂ DOMNUL IISUS HRISTOS A FOST DUMNEZEU ADEVĂRAT ŞI OM ADEVĂRAT. CU ALTE CUVINTE DUMNEZEU ÎŞI ARATĂ UNA DIN FEŢELE SALE CĂTRE NOI OAMENII, CĂCI CHIAR DOMNUL IISUS SPUNE CĂ CINE L-A VĂZUT PE EL L-A VĂZUT PE TATĂL DIN CERURI.  
  
ÎN VECHIUL TESTAMENT ,,NATURA"LUI DUMNEZEU ESTE CONSIDERATĂ A FI ,,IMATERIALĂ” ŞI DE ACEEA EL NU POATE FI REPREZENTAT PRIN IMAGINI. POPORUL EVREU PRIMESTE DE ALTFEL O PORUNCĂ ÎN ACEST SENS. 
  
DE ACEEA EVREII SE TEMEAU PÂNĂ ŞI DE ROSTIREA NUMELUI CELUI PREAÎNALT ŞI DE ACEEA SCRIAU NUMELE LUI PRINTR-O TETRAGRAMĂ – IHWH ( IAHVE).  
  
ERA TOTUŞI ŞI ACEST LUCRU O IMAGINE. ÎN NOUL TESTAMENT DUMNEZEU SE REVELEAZĂ OMULUI PRIN PERSOANA DOMNULUI IISUS HRISTOS CARE COBOARĂ ÎN LUME ÎN MATERIA PE CARE EL A CREEAT-O LUÂND CHIP DE ROB.  
  
ACEST LUCRU DORIM SĂ-L REPREZENTĂM NOI ICONARII, CHIPUL VĂZUT AL LUI DUMNEZEU, ASIGURÂNDU-NE PRIN ACEASTA DE FAPTUL CĂ ICOANELE NU SUNT IDOLATRIE CI REPREZENTAREA SFINŢENIEI. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Icoana ca trecere spre dimensiunea duhovniceasca / Mihai Condur : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 215, Anul I, 03 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Mihai Condur : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Condur
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!