CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1175 din 20 martie 2014        Toate Articolele Autorului

HOLDE ALBE PE CÂMPUL EVANGHELIEI MÂNTUIRII
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Au privit la Domnul Isus Hristos, L-au descoperit în Duh şi Adevăr în paginile Sfintei Scripturi şi au deschis cu bucurie, dragoste şi lacrimi de pocăinţă uşa inimii lor. Emi, Felicia, Mia, Felicia Gruia şi Beni-Ionuţ sunt cele cinci suflete scrise astăzi de Mântuitorul nostru în Cartea Vieţii, alături de cele 2,18 miliarde de creştini în viaţă pe acest pământ.
SALONTA. „Iată, Eu vă spun: Ridicaţi-vă ochii şi priviţi holdele care sunt albe acum, gata pentru seceriş. Cine seceră primeşte o plată şi strânge rod pentru viaţa veşnică...” (Ioan 4:35-36)
Emi, o pensionară din Salonta, de etnie maghiară, plină de înţelepciune, este acum grâu încolţit din Sămânţa lui Dumnezeu: înţelege chemarea, trăieşte cu bucurie, creşte în credinţă prin harul unui suflet vindecat. Cuvântul Domnului lăudat şi predicat în Biserica Baptistă „Betel” din Salonta a rodit şi în sufletul ei.
Şi Felicia, o mamă cu inima zdrobită, cu ochii topiţi în lacrimile necazului, ale dorului nestins după fiul rătăcit în lume, are acum mângâiere, alinare şi călăuzire sfântă prin grija Celui ce este Lumina lumii. Mia, odinioară directoare la un ziar local, a găsit acum bucuria, pacea şi dorinţa de a merge mai departe prin puterea Cuvântului Sfintei Scripturi. S-a lăsat folosită de Dumnezeu pentru a călăuzi pe paginile Bibliei o soră fără vedere şi, prin biruinţa Jertfei Domnului Isus Hristos, jurnalista şi-a recăpătat ea însăşi vederea sufletului şi a minţii, primind acum dreptul de a se numi „copil al lui Dumnezeu”.
O învăţătoare cu experienţa alfabetizării şi formării moral-intelectuale a zeci de generaţii de elevi, trăieşte acum bucuria şi pacea desăvârşirii sufleteşti ca rod duhovnicesc, dascăl, bunică, mamă şi soţie. A înţeles acum şi aici că, Cel care „la început era Cuvântul... şi Cuvântul s-a făcut trup şi a locuit printre noi, plin de har şi de adevăr”, este Fiul lui Dumnezeu care a murit pe Cruce şi pentru mântuirea sufletului ei. L-a cunoscut de pe băncile liceului pedagogic iar 40 de ani mai târziu, cu emoţie şi dragoste, L-a acceptat şi mărturisit ca Domn şi Mântuitor în apa botezului.
Şi pentru Beni-Ionuţ, realitatea plină de încercări a celor 21 de ani de viaţă, dăruiţi în grijă şi mângâiere de Bunul Dumnezeu, a rodit în răspunsul dat de Tatăl Ceresc la rugăciunile părinţilor şi bunicilor, membri în bisericile din Mădăras şi Tulca. Prin legământul sfânt făcut în apa botezului, tânărul este în mâna lui Dumnezeu pe care-L consideră „Prietenul meu cel mai bun, alături de care ştiu că nimeni şi nimic nu mă mai poate doborî în călătoria mea pe acest pământ”.
Pentru aceste cinci suflete botezate şi răscumpărate în Legământul Jertfei Domnului Isus Hristos, Duminică, 16 martie 2014, a fost seceriş de bucurie în Cer şi pe pământ, la Biserica Baptistă „Betel” din Salonta, păstorită de Florin Cociubei, slujitorul care ne-a declarat: „Fiecare suflet scufundat astăzi în apa botezului L-a mărturisit cu credinţă pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitor şi Mijlocitor. Astfel, omul devenit creştin a împlinit în dreptul veşniciei sale un act poruncit de Dumnezeu, un act personal, conştient şi responsabil, în baza credinţei mărturisită într-un singur Dumnezeu – Tată, Fiul şi Duh Sfânt şi un act plăcut în ochii lui Dumnezeu. Tu, preaiubit cititor, eşti pregătit să faci acum acest act esenţial pentru a pune primul pas pe calea spre veşnicia vie a sufletului tău? Dumnezeu să te binecuvânteze cu voinţă şi biruinţă în alegerea corectă! Amin.”
 
Referinţă Bibliografică:
HOLDE ALBE PE CÂMPUL EVANGHELIEI MÂNTUIRII / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1175, Anul IV, 20 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!