CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Ganduri >  

Graniţa care ne desparte...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Clipe moarte... plâng in sufletul gol picurând intr-un ritm monoton...
Fiecare clipă ce se prelinge pe pereţii golului din mine, sapă in stânca speranţei, făcând-o subţire şi poroasă...
Doar Gândul călător reuşeşte să o salveze de la prăbuşire..
Mă pierd... in suflarea nopţii.
Ştiu ce va veni... nu vreau să aştept acel Ceva, însă va veni...
Imi trimit gândul la culcare însă el se răzvrăteşte;
îi simt revolta...cu cît strâng mai tare albastrul ochilor şi îl silesc să privească spre tărâmul de vis, cu atât mai mult se zbate, scăpând astfel din strânsoarea irisului...
Aş vrea să mă transform şi eu în... Gând, să pot zbura mereu în preajma ta, iar atunci când fereastra închisă o voi găsi, să pot să te aştept pînă o vei deschide...
Aş dori să fiu îndrăgostită la fel ca... gândul meu care nu are astâmpăr si care nu cunoaşte..graniţe!
Lui nu îi pasă de nimic şi de nimeni; el zboară mereu , nu-i pasă de noapte, de fulgere sau de răutatea lumii, el este mereu în preajma ta, soptindu-ţi ce mult te iubeşte...
In noaptea albă, obosită de răutăţile zilei, încerc din nou să închid albastrul..., aşteptând cu nerăbdare întoarcerea gândului, de la fereastra ta.
Intr-un târziu, îl simt din nou în mine...este plin de lava care îl mistuie pe dinăuntru...
Mîngâiată de o lacrimă amară ce se prelinge uşor pe marginea gândului, adorm cu... golul din suflet şi cu gândul la tine...  

Doina THEISS  

Referinţă Bibliografică:
Graniţa care ne desparte... / Doina Theiss : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 805, Anul III, 15 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Doina Theiss : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Doina Theiss
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!