CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

GRAMATICA AMINTIRILOR
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Amintirile ne înfrumuseţează viaţa cu goluri : odată cu trecerea timpului devenim adevărate corole de absenţe. Motivate sau nu . Cu certificat medical ori de deces.  

Cu zâmbete de complezenţă , sau cu lacrimi de crocodil.  

Impasibil, timpul însămânţează pui viguroşi de sahară pe unde prinde un loc liber. Nerevendicat de nimeni şi de nimic.  

Încet-încet, ajungem urmaşii volatili ai Marelui Nimeni şi-ai Burtosului Nimic. Un nimeni, pe cât de bogat, tot pe-atât de sărătoc. Doldora de bani şi de necazuri. Un nimic cu chimirul burduşit cu şerpii veninoşi ai deznădejdii.  

Cu conturi la toate crâşmele şi la toate băncile salvării personale! Iubit şi urât cu aceeaşi monedă naţională, unică şi mioritică (bineînţeles : după mirosul inconfundabil).  

Într-o zi, Nebunul Satului m-a întrebat dacă am de spus ceva în apărarea mea? Brusc impacientat, i-am arătat cerul , dar el mi-a strigat râzând că nu-i nimeni acasă! Puteam să nu-l cred, tocmai pe el !?  

Apoi făcu stânga-mprejur şi continuă să cânte, încet şi dureros :  

 

Foaie verde foaie lată,  

Nici bunica nu e fată,  

Nici bunicul nu-i flăcău-  

Frunză verde ciucălău!  

 

Costel Zăgan,DEŞERTUL DE CATIFEA (107)  

 
Referinţă Bibliografică:
GRAMATICA AMINTIRILOR / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1034, Anul III, 30 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!