CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  

GOOGLE pentru ENESCU
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Consider că printre cele mai mari branduri ale antologiei internetului, GOOGLE, ocupă un loc de frunte . Spun acest lucru, fiindcă nu mi-am putut imagina tumultul ingenios al ideiilor sale , până la îngemănarea frumuseţii reale, îmbinat cu tumultul de cuvinte precum inflexiunile de raze ale curcubeului, ce ne desfată ochii şi mintea. Google este şi va rămâne un mare simbol al brandului românesc, ori a lumii.  
  
Pentru mine , GOOGLE, înseamnă, simplism, diafan, brand.  
  
Prin tot ceea ce face, Google, reconstruieşte şi reânoieşte atât de armonois, lucruri şi fapte spre a nu fi uitate, învăluindu-ne de cele mai multe ori sufletele , într-o candoare primară.  
  
Nu de mult timp, s-au închis zilele de sărbătoate dedicate marelui nostru muzician George Enescu - împlinirea a 130 de ani de la naşterea compozitorului - zile ce au fost patronate de Marele Google şi organizate de către Muzeul Judeţean de Istorie din Botoşani, condus de d-na prof. Lucica Pârvan. La Muzeul George Enescu din Dorohoi, precum şi la Casa Memorială de la Liveni, actori ai scenei româneşti precum şi interpreţi de elită ai scenei lirice, au făcut din aceste zile adevarate sărbători, uşor de uitat.  
  
Cinste marelui Brand Google, cât şi al oamenilor de cultură al acestui judeţ, care au ştiut ca de fiecare dată să pună-n valoare marile personalităţi ele neamului nostru românesc; oameni de mare spirit, care prin întreaga lor creaţie, muncă şi talent, au impus România şi judeţul Botoşani, pe tărâmul culturii europene şi nu numai. 
  
Sunt fericită că mi-am putut aduce şi eu aportul alături de alte nume de prestigiu ale culturii noastre, prin expoziţia mea de grafică în peniţă, închinată marelui Enescu, numită Omagiu lui Enescu . 
  
Fără esenţa brandului Google...care a ştiut să facă din aceste zile de poezie, muzică şi expoziţie de grafică o adevarată simbioză...puţin s-ar fi ştiut.  
  
Mulţumesc Google, din inima graficilor mele în peniţă ! 
  
Mulţumesc Google, eşti o realitate, eşti un mare brand ! 
  
Mulţumesc Google, fiindcă-mi dai posibilitatea să-mi spun un ultim gand de tristeţe amară în suflet, auzind că judeţul Botoşani, nu este trecut pe lista judeţelor în care să existe turism, case meoriale, multe obiective istorice sau tradiţie populară autentică ( folclor, cusături şi ţesătiri, împletituri şi ceramică ). 
  
În documentele lor, marii cronicari, scriu despre Botoşani, existând de prin secolul XIV. 
  
Mărturie stau bisericile Sf.ierarh Nicolae –Popăuţi, şi Sf. Hicolae din Dorohoi – ctitorii ale Voievodului Ştefan cel Mare. Sfintele Mănăstiri Agafton şi Vorona, să nu mai vorbim de multe descoperiri din neolitic . Cetatea traco-getică de la Stânceşti, este un reper de mare valoare pentru multi arheologi din Europa. 
  
Isoricul Nicolae Iorga, poetul nepereche Mihai Eminescu, marele compozitor, dirijor şi profesor George Enescu cât şi pictorul nemuritoarelor flori şi peisaje Ştefan Luchian, se confruntă cu judeţul Botoşani, iar identitatea lor de aici se trage . 
  
Sunt sigură că mersul timpului, precum fapta omului, va racorda judeţul Botoşani, acolo unde îi este locul pe cinste – mare potenţial turistic şi cultural. 
  
Sunt sigură că toate aceste posibile fericiri date de Brandul Google, vor deveni realitate! 
  
TE PREŢUIESC G O O G L E , TE PREŢUIESC ! 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
GOOGLE pentru ENESCU / Constanţa Abălaşei Donosă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 255, Anul I, 12 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Constanţa Abălaşei Donosă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Constanţa Abălaşei Donosă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!