CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Date personale
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
M-am născut într-o zi de iarnă, 22 ianuarie 1964, într-un sat dobrogean, ba nu, la spital în Constanța, dar ai mei locuiau în Valea Seacă, am crescut alintată, eram copil unic, ascultam povești la pick-up pe plăci de vinil, sau teatru radiofonic la un radio de prima generație, am învățat să citesc de la cinci ani, în lungile seri de iarnă, cu tatăl meu, pe ziare, am mers la școală la șase ani, am căutat biblioteca școlii din clasa a doua, am citit cu aviditatea cu care tata construia case, am luat o recompensă pentru scrierea unei povestiri în clasa a șasea de la revista pentru copii ,, Luminița'', apoi în a șaptea de la revista ,,Cutezătorii '', mi-a plăcut poezia, să o scriu, să o citesc, să o recit, să o înțeleg, am scris poezie la tinerețe și scriu la maturitate, am publicat o singură carte de poezie pe suport de hârtie: ,, Expoziție de gânduri'', în 2008, la Editura ,,Amurg Sentimental'', această cărticică a fost prezentată de editură la Târgul ,,Gaudeamus'' București în 2008.  
  
 
 
Am mai apărut în lucrări colective, antologii :  
 
,,Vara visurilor mele'', Editura Amurg Sentimental, 2007, București,  
 
,,Cinci zile de metafora'', aceeași editură, 2008,  
 
,,Ce enigmatică ești, femeie'', 2008, Editura 3D, Drobeta Turnu Severin,  
 
,,Romeo și Julieta la Mizil, Concurs Național de Poezie, Epigrame și Calambururi'', ediția a II a, 2008-2009,  
 
,,Florilegiu'', 2010, Editura Emma, Orăștie,  
 
,,Petale lirice'', 2010, Editură InfoRap Art, Galați,  
 
RO KU - JAPONIA SUFERINŢĂ ŞI SPERANŢĂ, aprilie 2011  
 
,,Meridiane lirice'', 2012, Editura Armonii Culturale, Adjud,  
 
Ligia Diaconescu ,,Antologia scriitorilor români contemporani din întreaga lume, Starpress 2011 și 2012'', Editura Fortuna, Râmnicu Vâlcea,  
 
RO KU NR. TEMATIC - COCORUL, mai 2012  
 
Alina Kristinka,, Literatura română- Dicționarul autorilor români contemporani'', Ploiești, Editura Arial, 2013,  
 
RO KU NR. TEMATIC - Greierele 2013  
 
,, Simbioze lirice'',vol 6, 2014, Editura Anamarol, București.  
 
Am obținut la concursuri literare, nu prea am participat, un premiu special la un concurs național și o mențiune specială la un concurs internațional al românilor de pretutindeni.  
 
De ce scriu? Citiți-mă, vă rog, și poate, sper, veți înțelege!
  
  
 
 
Referinţă Bibliografică:
Date personale / Gigi Stanciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1392, Anul IV, 23 octombrie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gigi Stanciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gigi Stanciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!