CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Scriitori >  

Gheorghe Stroia
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Recent a apărut volumul II „Metamorfice stări”la Editura Armonii Culturale din Adjud, într-o formă lirică şi grafică deosebită. Am mai afirmat că în primul volum, poetul ne-a prezentat o serie de stări interioare, profunde şi armonioase, un labirint de trăiri şi doruri specifice unui bijutier al cuvintelor. Iese în evidenţă Eul său, purtat de gând cu lumea în privire, călător către porţile veşniciei. Omul, ochi la fereastra cerului se prinde de tprţe albastre poate va renaşte,îşi va înbunătăţi destinul. Cu siguranţă prin credinţă şi înţelepciune, speranţă şi iubire, prin generozitate, jertfă şi dăruire de sine, pe altarul vieţii, viitorul va deveni patria nemuritoare din sufletul nostru. Dorul sacru de-a ne naşte din Lumină este dorinţa şi ecoul etern căutat. Poetul pluteşte peste clipe cu aripi de vise dând unduire limpede trăirilor,aprinzând dorul din inimă pentru cei dragi,pentru gândurile din lumea cerească,pentru culorile din sufletul îngerilor. Gheorghe A. STROIA, visător,zboară peste zări, îndrăgostit de nori, să reducă povara din noi,temerile, să ne lumineze cărările spre divinitate şi să presare aroma dimineţilor peste roua de ceară din fiinţe. Trecând peste lacrimile din noi, peste deşertăciuni destinul va zâmbi, himerele vor rămâne şchioape şi amintirile, ecouri ale lumii, nu vor adormi pe ogorul umanităţii. Prin strălucirea interioară, poetul Stroia, duce fiorurile sale, dincolo de sine, pentru a înflori petalele inimilor noastre. Cuprins de armonie, de lumină „veşnicul visător”, trece prin sita Eului sclipiri ale memoriei, stări lăuntrice deosebite care urmăresc renaşterea spirituală a neamului. Poetul a găsit calea de lumină şi ne îndeamnă s-o căutăm şi noi, ca împreună să facem lumea mai frumoasă, ca adevărul şi tandreţea să fie prezente în interiorul fiecăruia. Poeziile au o candoare şi o melodicitate aparte. Ne plimbă cu eleganţă prin profunde stări metamorfizate de însăşi nobleţea sa interioară, de generozitatea darului său. Să ne bucurăm împreună de astfel de împărtăşiri. Vă îndemn să vă adăpaţi din opera sa, din cărţile de poezie,proză,critică literară dau din minunatele poveşti pentru copii. 
  
Ionel marin,Focşani,sept.2011  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Gheorghe Stroia Metamorfice stări -Cuvinte suflate cu dragoste / Ionel Marin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 277, Anul I, 04 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Ionel Marin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ionel Marin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!