CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Gheorghe Păun         Ediţia nr. 1218 din 02 mai 2014        Toate Articolele Autorului

COMUNICAT DE PRESĂ – PREZENTAREA REVISTEI DE CULTURĂ „CURTEA DE ARGEŞ” LA CNR UNESCO – BUCUREŞTI, MIERCURI 7 MAI 2014
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Revista lunară de cultură Curtea de la Argeş apare la Curtea de Argeş, din decembrie 2010, sub egida Asociaţiei Culturale Curtea de Argeş (ACCA), a Centrului de Cultură şi Arte „George Topîrceanu” din localitate şi a Trustului de Presă Argeş Expres. Redactor-şef este acad. Gheorghe Păun, iar din colectivul editorial fac parte oameni de cultură din Curtea de Argeş, Piteşti, Bucureşti, Turnu Severin. Revista este tipărită (la Editura Tiparg, Piteşti), dar este disponibilă şi pe web, la adresa www.curteadelaarges.ro  
 
Prin program, revista este dedicată publicului larg, cultivat. Ea evită angajarea politică şi polemica, este dedicată culturii în general, considerând ştiinţa parte a culturii, nu publică literatură inedită, este deschisă colaboratorilor de pretutindeni, cultivând în mod explicit şi constant legătura cu oamenii de cultură din Basarabia şi din alte teritorii locuite de români. Printre colaboratori, în afara autorilor din România şi Republica Moldova (scriitori, publicişti, profesori universitari, academicieni), se numără personalităţi din numeroase ţări, nu neapărat români la origine (Spania, Italia, SUA, Cehia, Slovacia, Norvegia, Finlanda, Canada, India, Japonia, Noua Zeelandă, Polonia).  
 
Câteva dintre rubricile revistei: „Domnul Eminescu scris-a”, „Homo sapiens”, „Istoria de lângă noi”, „Seniori ai culturii”, „Poezie fără frontiere”, „Lacrima Anei”, „Cărţi şi autori”, „La pas prin satul global”, „Recuperarea diasporei”, „Orizont SF”, „Ars longa”. În 2013 a existat o rubrică lunară „Urmuz 130-90”, anul acesta este în desfăşurare o rubrică „Brâncoveanu 300”.  
 
Legătura cu Basarabia este pusă sub semnul unui „Pod de Reviste”, o „înfrăţire” cu revista Literatura şi Arta, din Chişinău, materializată într-o rubrică intitulată chiar „Podul de reviste” şi în întâlniri periodice cu oameni de cultură din Chişinău.  
 
Întâlnirea de la CNR UNESCO, Bucureşti (str. A. Cehov nr. 8), din 7 mai 2014 (cu începere de la ora 11.00), dintre colaboratori şi cititori ai revistei, are ca obiectiv prezentarea revistei, a programului ei, cu discuţii despre realizările de până acum şi planurile pentru viitorul imediat – de exemplu, Podul de Reviste şi Biblioteca revistei, menită a aduna în volum articole apărute în diverse rubrici. În acest moment, sunt în pregătire trei volume, ce vor apărea la Tiparg, Piteşti şi vor fi lansate la Ziua Revistei, manifestare organizată sub egida Primăriei Curtea de Argeş, cu ocazia Zilelor Municipiului, între 10 şi 15 august 2014.  
 
Contact:  
 
Gheorghe PĂUN  
tel. 0723 861018  
-----------------------------------------------------------  
ASOCIAŢIA CULTURALĂ CURTEA DE ARGEŞ (ACCA)  

I N V I T A Ţ I E  

Miercuri 7 mai 2014, cu începere de la ora 11.00, la Comisia Naţională a României pentru UNESCO din Bucureşti, str. Anton Cehov nr. 8 (Cartierul Primăverii), va avea loc o prezentare a revistei Curtea de la Argeş: întâlnire între colaboratori şi cititori ai revistei, discuţii despre programul revistei şi numerele apărute până acum, planuri pentru viitorul imediat (de exemplu, Podul de Reviste şi Biblioteca revistei), eveniment la care sunteţi cu cordialitate invitat să luaţi parte.  

Gheorghe Păun  

Curtea de Argeş  

25 Aprilie 2014  

 

 
 
Referinţă Bibliografică:
COMUNICAT DE PRESĂ – PREZENTAREA REVISTEI DE CULTURĂ „CURTEA DE ARGEŞ” LA CNR UNESCO – BUCUREŞTI, MIERCURI 7 MAI 2014 / Gheorghe Păun : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1218, Anul IV, 02 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gheorghe Păun : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Păun
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!