CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

GHEORGHE A. STROIA - CAIETE SPECIALE PENTRU GRĂDINIŢĂ: FIFI FURNICUŢA DESCOPERĂ ... LITERELE (CIFRELE, NATURA)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În noul context economic, social, cultural şi educaţional, în vederea atingerii performanţelor de calitate dorite, trebuie avut în vedere cel mai important aspect: copilul, cu nevoile sale educaţionale reale şi aspiraţiile lui. Realizarea caietelor speciale pentru lucrul la clasă, ar trebui întreprinsă mai ales de către practicieni profesionişti (educatori, institutori, profesori) care sunt aproape de probleme reale ce apar în educarea preşcolarului, pentru a putea interveni rapid şi corecta eventualele inadvertenţe. Structurarea corectă, pe principiile centrării activităţii pe copil, se poate converti într-un real ajutor atât pentru educatori şi preşcolari, cât şi pentru familie, în atingerea obiectivelor propuse.  
 
În sensul rezolvării măcar în parte a acestor incoerenţe, adaptate noului curriculum, utilizând o paletă complexă de activităţi şi având în centru nevoile educaţionale, morale şi sociale ale copilului, Editura Armonii Culturale vă propune seturile de caiete speciale, intitulate FIFI FURNICUŢA..., pentru nivelul I (3-5 ani) şi nivelul II(5-6/7 ani), fiecare set cuprinzând trei caiete: LIMBĂ ŞI COMUNICARE, DOMENIUL ŞTIINŢE (Activităţi matematice), DOMENIUL ŞTIINŢE (Cunoaşterea mediului).  
 
Caietele sunt realizate sub forma unei fişe de lucru interactive, adaptate conţinuturilor curriculare, dar mai ales nivelului de vârstă şi înţelegere al preşcolarului. Copiii sunt invitaţi să participe la minunatele călătorii în lumea cuvintelor, a cifrelor, a explorării naturii. Caietele sunt atractive şi uşor de folosit, atât de educatori, cât şi de copii. Grafica frumoasă şi expresivă a fost concepută intenţionat în sistemul carte de colorat, pentru a putea fi colorate de preşcolari, făcând apel la imaginaţia acestora. Unul dintre atuurilor seturilor de caiete speciale este şi posibilitatea de utilizare a lor ca şi caiete de scriere, în exersarea grafemelor şi a cifrelor.  
 
În vederea facilitării lucrului cu aceste seturi de caiete speciale, a fost conceput şi un Ghid aplicativ al proiectelor tematice în grădiniţă, care oferă posibilitatea adaptării activităţii la specificul fiecărei grupe. Ghidul vine în întâmpinarea educatoarelor prin propunerea de noi jocuri şi exerciţii variate, adaptate nivelului de vârstă.  
 
Moto-ul Colecţiei Magic: "Nu există lucruri mari, făcute în educarea copiilor noştri, ci doar lucruri mici, făcute cu o dragoste măreaţă"  
 
Autoare: Ed. Maricica Stroia (licenţiată în ştiinţele educaţiei);  
 
Referenţi ştiinţifici:  
prof. dr. Monica Grosu - Colegiul Naţional "Lucian Blaga" din Sebeş, Alba;  
prof. drd. Adina Voica Sorohan - Colegiul Naţional "Lucian Blaga" din Sebeş, Alba;  
 
Referenţi de specialitate:  
prof. institutor gr. I Narcisa Bucureştean - Grădiniţa Gârbova de Sebeş, Alba;  
prof. institutor gr. I Felicia Muntean - Grădiniţa Gârbova de Sebeş, Alba;  
ed. gr. I Sibişan Dorina - Grădiniţa Şugag, Alba;  
prof. gr. II Dănilă Andreea Maria - Şugag, Alba  
 
Cu speranţa că munca întregului colectiv de specialişti care au contribuit la finalizarea acestui proiect va găsi ecou în rândul practicienilor din învăţământul preşcolar, aşteptăm sugestiile şi - eventual - comenzile dvs. pe adresa editurii noastre:  
 
Armonii Culturale  
 
Adjud, jud. Vrancea, str. Siret, bloc 28, sc. 2, ap. 30  
Mob.: 0741-078.627 (la orice oră), fix: 0374-064.594 (după ora 13:30)  
e-mail: geocosynus@gmail.com  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
GHEORGHE A. STROIA - CAIETE SPECIALE PENTRU GRĂDINIŢĂ: FIFI FURNICUŢA DESCOPERĂ ... LITERELE (CIFRELE, NATURA) / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 597, Anul II, 19 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!