CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

Georgeta NEDELCU prezintă: DISCOPATIA CERVICALĂ SE VINDECĂ TOTAL CU FRUNZA DE BRUSTURE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În rândurile care urmează vă prezint un tratament naturist cu ajutorul căruia m-am vindecat, după lungi suferinţe, de discopatie cervicală. Se ia o frunză de brusture (captalan, lipan) lat. Petasites officinalis, care creşte din primăvară şi până toamnă pe toate şanţurile, pe maluri de râuri şi de pâraie, pe sub umbra umedă, de păduri.  
 
Frunza proaspăt culeasă se pune seară înainte de culcare să stea 10-15 minute în spirt medicinal (albastru), până când se impregnează bine. Se pune pe ceafa o pânză subţire, peste care se aplică frunza bine scursă, peste ea se adăuga o altă pânza şi se fixează bine pe ceafă. Se poate fixa şi cu un batic legat la spate pentru că frunza să nu alunece. Se ţine până dimineaţă. Tratamentul nu trebuie să depăşească 4-6 zile la rând.  
 
Eu am făcut acest tratament toamna, iar după prima noapte am putut să-mi mişc capul fără să mai ameţesc, iar frunza era subţire ca o foiţă de ţigară. Noaptea am simţit cum efectiv ceva îmi trăgea boală din ceafa. După şase zile eram ca nou-născuta, nu mai aveam nici un fel de problemă, nici ameţeli, nici dureri. Au trecut de atunci zece ani şi n-am mai avut nevoie să merg nici măcar la control medical. Acest tratament este bun şi pentru spondiloza lombară şi pentru reumatism.  
 
Am marea rugăminte să publicaţi această reţetă deoarece este la îndemâna oricui. Nici nu vă puteţi închipui câtă lume suferă de spondiloza şi cât de cumplite sunt efectele ei asupra stării sufleteşti a bolnavului.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Georgeta NEDELCU prezintă: DISCOPATIA CERVICALĂ SE VINDECĂ TOTAL CU FRUNZA DE BRUSTURE / Georgeta Nedelcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 742, Anul III, 11 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Georgeta Nedelcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Nedelcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!