CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

George ROCA prezintă: TRIPLU EVENIMENT EDITORIAL LA IAŞI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Editurile ieşene Polirom şi a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, alături de Casa Cărţii de Ştiinţă din Cluj-Napoca şi Librăria „Orest Tafrali” (Corpul A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi) se vor reuni într-un context publicistic interdisciplinar miercuri, 18 ianuarie 2012. Vor fi lansate volumele: „Educaţie şi frontiere sociale. Franţa, România, Brazilia, Suedia”, coordonat de Mihai Dinu Gheorghiu şi Monique de Saint Martin, în colaborare cu Benedicte de Montvalon; „Dezvoltare comunitară şi incluziune socială în perspectivă socioeconomică” de Mihai Dinu Gheorghiu şi Daniela Gîfu (editori), prilej cu care va fi prezentată şi colecţia în care a apărut această carte, „Observatorul Social”, şi „Violenţa simbolică în discursul electoral” de Daniela Gîfu.  
 
În cadrul acestui eveniment vor lua cuvântul personalităţi universitare ieşene. Amintim pe prof.univ.dr. Adrian Neculau, prof.univ.dr. Nicu Gavriluţă, prof.univ.dr. Dan Cristea, conf.univ.dr. Dan Stoica, prof.univ.dr. Andrei Corbea-Hoişie şi psiholog Iulian Ghica.  
 
Primul volum, „Educaţie şi frontiere sociale. Franţa, România, Brazilia, Suedia”, este construit pe baza rezultatelor obţinute de o echipă internaţională de cercetători în Franţa, România, Brazilia şi Suedia şi se adresează profesorilor şi studenţilor de la facultăţile de ştiinţe sociale, precum şi tuturor celor interesaţi de relaţia dintre educaţie şi frontierele sociale mai mult sau mai puţin vizibile.  
 
Cel de-al doilea volum, „Dezvoltare comunitară şi incluziune socială în perspectivă socioeconomică”, este de fapt o culegere de articole prezentate în cadrul primei conferinţe dedicate tinerilor cercetători (cunoscuţi şi sub numele de cod „doctoranzi” şi „postdoc”) din România care a avut ca temă dezvoltarea comunitară şi incluziunea socială, alegere deloc întâmplătoare, dacă ţinem seama de interesul manifestat de reprezentanţii şcolilor doctorale din Iaşi şi din ţară, o bună parte dintre ei prezenţi în acest volum.  
 
Volumul „Violenţa simbolică în discursul electoral”, este „un studiu care nu rămâne un document abstract şi teoretizant, ci îndrăzneşte, cu succes, să contribuie ca un ghid practic la descifrarea unor cascadorii politice publicitare, tot atâtea tentative de mascare a luptei pentru putere prin convingerea electoratului cu instrumentele comunicării prin presă, comunicare” aşa cum subliniază prefaţatorul acesteia, cunoscutul jurnalist Nicolae Melinescu.  
 
O inspirată manifestare editorială, unde publicul doritor ieşean şi nu numai are ocazia să-i întâlnească pe: Mihai Dinu Gheorghiu, profesor la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, membru asociat al Centre de Sociologie Europeenne (EHESS/CNRS) şi al Centre d'Etudes de l'Emploi (CNRS), Paris; Monique de Saint Martin, directoare de studii la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales, cercetător în cadrul IRIS, Paris; Daniela Gîfu, asist.univ.dr. la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, cercetător postdoc., studii interdisciplinare (Facultatea de Informatică şi Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei) cu sprijinul financiar acordat prin proiectul POSDRU 63663.  
 
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA prezintă: TRIPLU EVENIMENT EDITORIAL LA IAŞI / George Roca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 392, Anul II, 27 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!