CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Carti >  

George ROCA prezintă: LANSARE DE CARTE LA CONSULATUL ROMAN DIN SYDNEY
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Într-un cadru festiv, la Consulatul General al României din Sydney, a avut loc marţi seara lansarea cărţii „Douăsprezece hierofanii (Între România şi Australia)” a scriitoarei australiene de origine română, Mihaela Cristescu. Au fost prezenţi membrii ai comunităţii române, scriitori, oameni de artă şi personalităţi culturale australiene de limba engleză.  
 
În prezentarea sa, consulul general al României la Sydney, domnul Floricel Mocanu, a remarcat importanţa închegării relaţiilor dintre cele două ţări prin desfăşurarea unor asemenea evenimente culturale. Menţionăm că autoarea este membră a „New Writers' Group Incorporated” – o societatea literară de prestigiu din Sydney care are ca scop promovarea literaturii australiene contemporane. Majoritatea membrilor acesteia sunt consacraţi domeniul scrisului şi au publicat lucrări în diferite reviste literare, pagini de internet sau cărţi. Prezentă la eveniment, lidera grupului, doamna Sue Crowford, editor al revistei literare „ZineWest”, a scos în evidenţă valoarea scriitoarei de origine romană în cadrul grupului respectiv: „În anul 2010, la decernarea Premiilor anuale pentru literatură a New Writers' Group, premiul trei i-a fost acordat scriitoarei de origine română Mihaela Cristescu pentru lucrări scrise în limba engleză. Stabilită în Australia, doar de trei ani, Mihaela Cristescu s-a alăturat acestui grup de scriitori talentaţi reuşind să se facă remarcată încă de la primele scrieri şi câştigând aprecierile acestora”. Datorită calităţilor sale de organizator şi coordonator literar a fost alesă recent în funcţia de secretar al „New Writers' Group”.  
 
Despre cartea „Douăsprezece Hierofanii (Între România şi Australia)”  
 
Proză scurtă. Volum publicat în lună martie 2012 la editura Sf. Ierarh Nicolae, Brăila. Legătura dintre România şi Australia se face prin fotografii realizate în cele două ţări, prin memorialistica fiecărui loc în parte, prin tărâmul dinlăuntrul autorului. Comentarii: Sue Crawford (Editor NEW Writers' Group), Daniela Andronache (Phd Literatură, Constanţa), Ligya Diaconescu (Director General al revistei internaţionale STARPRESS)  
 
Ilustrator: Luminiţa Şerbănescu (Ottawa, Canada), pictor şi arhitect. Unele picturi/desene au fost realizate în mod special pentru povestirile din carte, alte povestiri au fost realizate plecând de la picturi deja cunoscute.  
 
Motto: Mircea Eliade, Sacrul şi Profanul  
 
Iată ce declară autoarea: „În povestiri am încercat să dezvolt ideea concretului zilnic care nu poate trăi fără abstract, şi, mai departe, fără bucuria simplă. (La un alt nivel, o hierofanie reprezintă manifestarea sacrului în profan. Evident, Mircea Eliade şi Homo Religiosus.) Am folosit concepte care aparţin domeniului tehnic şi lingvistic, precum şi noţiuni de matematică şi teoria fizicii prin care am făcut legătura dintre banal şi extraordinar, dintre fact şi fiction, dintre real şi imaginar. Legătura aceasta, coicidentia opositorum, doreşte să stabilească mai mult un sentiment, o emoţie, o transformare, o hierofanie; o culegere ordonată a experienţelor trecute, o căutare personală. Aşteptăm şi varianta engleză, complicat de realizat din cauză atât a implicaţiilor poetice ale povestirilor, cât şi din pricina termenilor folosiţi.”  
 
Câteva date despre autor  
 
Mihaela Cristescu, profesor, scriitor, poet, traducător. Născută la Bucureşti în 9 ianuarie 1970. A început să scrie şi să publice încă din primele clase de liceu. Prima revistă: „Cocostârcul Vesel”. Din dorinţa tatălui ei a urmat Politehnica, dar fiind atrasă de literatură a făcut în continuare Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine de la Universitatea „Spiru Haret”. În 2006 şi-a luat masteratul cu o teză care scoate în evidenţă anumite aspecte ale Analizei Discursului Politic în mod comparativ, pentru lideri politici din România şi Statele Unite ale Americii. Devenind cadru didactic, funcţionează pentru doi ani ca profesor la Liceul „Sfântul Pantelimon”, apoi la Academia de Studii Economice din Bucureşti. A fost traducător autorizat de Ministerul Justiţiei din România. În anul 2005 publică volumul de poezie intitulat „Noduri”. Părăseşte România, în urmă cu aproape trei ani (21 august 2009) stabilindu-se la Sydney, în Australia. Ajunsă la Antipozi, încearcă să se integreze în viaţa literară a acestui oraş în special cu scrieri în limba engleză. Desigur că scrie şi publică şi în limba română în mai multe reviste literare din ţară şi din jurul lumii.  
 
A consemnat,  
 
George ROCA  
Sydney, Australia  
4 aprilie 2012  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA prezintă: LANSARE DE CARTE LA CONSULATUL ROMAN DIN SYDNEY / George Roca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 460, Anul II, 04 aprilie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!