CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

George ROCA prezintă: EVENIMENTE EDITORIALE LA IAŞI
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Joi, 31 ianuarie 2013, ora 18.00 la Librăria TAFRALI (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Corpul A, parter), va avea loc lansarea ultimelor apariţii din colecţia «Observatorul social» a Editurii Universităţii, precum şi a unui volum bilingv de versuri apărut la Editura EIKON din Cluj-Napoca (autoare Daniela GIFU).  
 
Cu acest prilej, vor lua cuvântul universitari şi personalităţi ale vieţii culturale ieşene, profesorii Liviu Antonesei, Anton Carpinschi, Andrei Corbea-Hoişie, Mihai Dinu Gheorghiu şi Dan Lungu. Programul va include de asemenea un scurt moment muzical blockflote (Teo Chirileanu) şi chitară (Alexandra Moraru). Un pahar de vin va fi închinat acestor apariţii.  
 
La mobilité des élites. Reconversion et circulation internationale, editat de Mihai Dinu GHEORGHIU, reuneşte mai multe studii de sociologie a elitelor ale unor autori cunoscuţi din Franţa, Brazilia, România, Maroc, Senegal, Ungaria.  
 
Oameni ai ideilor: perspectiva unui sociolog Lewis COSER, traducere de Camelia Crăciun – este vorba de prima apariţie în limba română a unui autor american celebru, clasic în domeniul sociologiei intelectualilor. Lewis Coser îşi conduce cititorii din cafenelele Londrei din sec. al XVIII-lea până în industriile culturii în masă din a doua jumatate a secolului al XX-lea, pentru o înţelegere largă a noţiunii de „intelectual” şi a modului în care intelectualii au interacţionat cu politicul de-a lungul istoriei.  
 
Fascişti, comunişti şi ţărani. Sociologia mobilizărilor identitare româneşti (1921-1989), Antoine ROGER, o traducere de Camelia Runceanu, este o lucrare a unui politolog belgian, care a studiat dintr-o perspectivă inedită «crizele de identitate» naţională ale românilor în decursul timpului. Analiza lui combină observaţiile privind dependenţa economică a României la nivel internaţional cu raporturile stabilite pe plan intern între elitele sociale şi ţărănime.  
 
Construcţia identităţii într-o societate totalitară. O cercetare sociologică asupra scriitorilor, este ediţia a doua a unei cărţi pasionante scrise de cunoscutul scriitor şi sociolog Dan Lungu asupra condiţiei scriitorului în perioada comunistă.  
 
Prezentarea acestor apariţii editoriale se va încheia printr-o asociere inedită între ştiinţele sociale şi poezie, prin lansarea volumului de versuri:  
 
„Păcatul neliniştii” (Le péché de l'inquiétude), publicat de Daniela GIFU la Editura EIKON din Cluj-Napoca (2012) este expresia unui „dor purtat în suflet o vreme-ndelungată”, care „oricât l-ar paşte moartea nu moare niciodată”, cum ar zice Victor Eftimiu. Acest dor ce se manifestă atât în căutarea firească a împlinirii prin iubire, cât şi într-o generală stare de graţie şi gratitudine faţă de Dumnezeu pentru darul iubirii.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA prezintă: EVENIMENTE EDITORIALE LA IAŞI / George Roca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 755, Anul III, 24 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!