CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

George ROCA - LANSARE DE CARTE LA BUCUREŞTI – „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE” DE GEORGETA MINODORA RESTEMAN
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Miercuri, 20 martie 2013, la ora 13,00 Biblioteca Metropolitană Bucureşti găzduieşte lansarea cărţii „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE”, apărută la Editura Anamarol, Bucureşti, decembrie 2012 – prima carte despre insula Afroditei scrisă de către o româncă (după ce, în 1934, Marcu Beza, scriitor şi diplomat român în Orientul Mijlociu, de origine aromână, a editat în limba engleză cartea „Tărâmuri biblice: Palestina, Siria, Cipru, Muntele Sinai”).  
 
Evenimentul se va desfăşura sub patronajul editurii ANAMAROL, Bucureşti şi al Bibliotecii Metropolitane, director Emil Lungeanu care alături de autoarea Georgeta Minodora Resteman vă aşteaptă cu drag!  
 
Cartea a fost lansată mai întâi în Cipru, pe 25 ianuarie a.c., când Alianţa Românilor din Cipru, Ziarul RO-MANIA şi Ambasada României în Republica Cipru au organizat evenimentul la sediul ambasadei române din Nicosia, într-o ambianţă deosebită şi în prezenţa a mai multor zeci de români şi ciprioţi.  
 
„Cartea aceasta [ ... ] este mai mult decât o carte de reportaj şi de călătorii, bună pentru a o lua în vacanţă ca să ne delectăm cu o lectură plăcută, aleasă, care să ne facă fericiţi. Este o carte care, cu siguranţă, va fi apreciată şi căutată de acea tipologie de lectori îndrăgostiţi de literatura de călătorii, care le aduce în faţa ochilor ţinuturi mitice, exotice, peisaje nemaivăzute, romantice, unde poate nu vor putea ajunge niciodată. [ ... ] O asemenea carte minunată care îţi îmbogăţeşte cunoştinţele despre insula Cipru, despre civilizaţia actuală şi civilizaţiile mediteraneene care s-au perindat în istorie şi care îţi încântă sufletul este cartea doamnei Georgeta Resteman „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE” – spune în prefaţa volumului scriitorul Ştefan Dumitrescu, membru al USR.  
 
„Orientul Mijlociu a fost o destinaţie preferată pentru călătorii europeni de-a lungul secolelor. Oferea imagini sălbatice, neobişnuite, exotice şi pitoreşti. Era deseori şi destinaţia călătoriilor religioase şi a pelerinajelor către leagănul Creştinătăţii şi putea de multe ori să camufleze sub o decenţă evanghelică o călătorie de evadare de sub convenţiile unei societăţi mult prea formalizate. [ ... ]Nenumărate jurnale de călătorie sau cărti s-au născut din aceste experienţe. [ ... ] Georgeta Minodora Resteman este prima româncă scriitoare, care a publicat o carte atât de bine documentată într-un mod inedit, ieşit din tiparele obişnuite, un adevărat roman care evidenţiază puternica legătură între mamă şi fiică, dar în care regăsim şi o reuşită şi completă prezentare a istoriei, culturii, tradiţiilor şi locuitorilor Ciprului”. (Christina Todea-Christodoulou - Preşedinta Alianţei Românilor din Cipru)  
 
„Întreaga lucrare pare un poem în proză, în care autoarea cântă frumuseţea lumii, ţesută în lumini şi umbre, din vechime şi până în zilele noastre. Cuvintele se înşiruie parcă în ritm de poezie, au acea muzică interioară care le face să curgă într-o plăcută simplitate, conferind textului limpezime de cristal. Niciun cuvânt nu este silit să stea într-un loc prea strâmt pentru el. Limpezimea aceasta a stilului ei îi dă forţa intrinsecă de a crea iluzia inefabilă a unui spaţiu destinat eternităţii, asemenea unui abur prin care poţi zări veşnicia, iar zeii, parcă îţi surâd în jocul umbrelor diafane, ţesute de timp.” (Elena Buică, Toronto, Canada – „Cipru, corolă de lumină vie – punte către eternitate”)  
 
„Lecturile gen «jurnal de călătorie» ne-au fascinat întotdeauna, ne-au aprins imaginaţia, înflăcărându-ne dorinţa de a cunoaşte. [...] ... atunci când am primit cartea «Cipru, corolă de lumină vie», a scriitoarei Georgeta Resteman, am avut trăit două momente contradictorii. Primul, de încântare, fiindcă o cunosc pe această poetă ale cărei volume sunt aşteptate cu nerăbdare de vorbitorii de limbă română de pe întregul mapamond, al doilea, de îndoială. Mă gândeam cu oarecare groază, cunoscând eu mai multe situaţii în care poeţii, în proză, nu au reuşit să se ridice la aceeaşi înălţime. Oare, nu cumva va fi şi acum cazul? Asta şi pentru faptul că, pentru mine, Georgeta Resteman reprezintă un caz rarisim de poetă ale cărei creeaţii pline de sensibilitate, profunzime, dar şi încântătoare prin construcţia plină de muzicalitate, au standarde foarte înalte care puteau fi cu greu atinse şi în proză. Numai că, volumul, din cauze aflate dincolo de voinţa mea, a rămas câteva zile, în aşteptare, nedeschis. [...] Totuşi, destinul are căile lui şi îndoielile mi-au fost spulberate peste câteva zile încă de la primele pagini citite. O lectură plăcută, incitantă, care nu te lăsa să amâni întoarcerea paginilor, ci să le devorezi cu acea lăcomie, iertată de Dumnezeu, de care doar textele speciale, acelea scrise nu numai cu talent ci şi cu sufletul, au parte. Peste încă o zi, când terminasem de citit, îmi părea deja rău că, iată, finalul se produsese şi nu mă aşteptam să mai am o asemenea bucurie prea curând.” (Mihai Batog Bujeniţă – „Cipru, fascinanta poezie a mileniilor”)  
 
George ROCA  
Sydney, Australia  
15 martie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA - LANSARE DE CARTE LA BUCUREŞTI – „CIPRU, COROLĂ DE LUMINĂ VIE” DE GEORGETA MINODORA RESTEMAN / George Roca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 805, Anul III, 15 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!