CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  

George ROCA - DOI ROMÂNI PE SCENA FILARMONICII DIN DÜSSELDORF – BOGDAN BACIU ŞI CORINA UNGUREANU- KISS
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Joi, 4 aprilie.2013, la Filarmonica din Düsseldorf a avut loc concertul extraordinar „Carmina Burana” de Carl Orff (1895-1982) unde alături de cei doi solişti germani Aisha Tümmler –soprană şi Raphael Pauss –tenor li s-a alaturat şi baritonul român Bogdan Baciu (Cluj-Napoca). Sub conducerea muzicală a dirijorului Leslie Suganandarajah atât orchestra, corul cât şi cei trei solişti şi-au adus aportul cu bravură subliniind textul cantatei profane. „O Fortuna, velut luna, statu variabilis” (O soartă, asemenea lunii, eşti atât de schimbatoare) este începutul textului la partida corului dar şi ultima strofă (a XXIV-a ).  
 
Baritonul român are contract cu „Studioul de opera la Düsseldorf". pe o perioadă de doi ani (2011-2013), făcând parte din ansamblul solistic a operei - incluzând şi Filarmonica. Deoarece în oraşul apropiat Duisburg, s-a desfiinţat teatrul de operă, instituţia similară din Düsseldorf are obligatia sa susţina spectacole şi în acest oraş. Astfel că, Bogdan Baciu este prezent deseori pe ambele scene.  
 
Doctor in muzică, Corina Ungureanu-Kiss este braşoveancă formată la Bucureşti şi stabilită în Germania unde este profesoară de pian şi teorie la Facultatea de Muzică din Düsseldorf. Ca pianistă a concertat atât în Europa (Austria, Germania, Luxemburg, Italia, Spania) cât şi în Statele Unite ale Americii. Având o voce foarte bine conturată este invitată deseori să cânte în corul Filarmonicii din Düseldorf în spectacole de prestanţă precum acesta.  
 
George ROCA  
aprilie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
George ROCA - DOI ROMÂNI PE SCENA FILARMONICII DIN DÜSSELDORF – BOGDAN BACIU ŞI CORINA UNGUREANU- KISS / George Roca : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 831, Anul III, 10 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 George Roca : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de George Roca
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!