CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  

George-Nicolae STROIA, LUMEA COPILĂRIEI – Vis de iarnă: Pădurea vrăjită
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
E iarnă. Afară ninge cu fulgi mari de vată. Pădurea de lângă cabana lui Moş Crăciun îşi poartă cu mândrie haina albă. Moşul, trezit din somnul său de luni de zile, îşi făcea planuri pentru Crăciun. El se gândea la bietele animale înfometate, din pădurea de alături; a mai stat puţin şi luându-şi haina cea mai groasă şi sacii cu mâncare din cămară, ieşi, îndreptându-se spre pădurea vrăjită. 
  
Când intră în pădure, i se păru cel mai frumos loc pe care l-a văzut vreodată. Zăpada sclipea minunat, presărată cu mici safire preţioase. Ningea continuu, fulgii mari întunecând privirile somnoroase ale soarelui de iarnă. Natura întreagă zăcea îngheţată, dormind sub stratul gros de zăpadă; copacii erau divini, semănând cu vata de zahăr. 
  
Ajungând în pădure, Moşul se aşeză pe un buştean, aşteptând. Sute de perechi de ochi îl priveau din umbră. El spuse:  
  
— Haideţi! Nu vă fie frică, apropiaţi-vă! Hai, veniţi la tata, să vă hrănesc! 
  
Animalele se apropiară încet, de parcă îl înţelegeau. Ajunseră în faţa Moşului. Lui nu îi era frică, ci era minunat de frumuseţea pădurii şi animalelor ei. Începu să le hrănească pe rând. Simţind bunătatea Moşului, animalele îi deveniră prietene şi nu se mai despărţeau de el. 
  
Venind vremea să plece, animalele priveau cu ochii umezi, cum silueta Moşului se îndepărta, ca un fum, de pădurea vrăjită. Ajuns acasă, Moşul se gândea la acea zi tot timpul; îşi amintea, ca prin vis, de animalele din minunata pădure vrăjită.  
  
George-Nicolae STROIA 
  
Elev, clasa a V-a, Şcoala „Mareşal Alexandru Averescu” – Adjud 
  
Pictură în acuarelă: “Obiceiuri de iarnă” de George-Nicolae Stroia 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
George-Nicolae STROIA, LUMEA COPILĂRIEI – Vis de iarnă: Pădurea vrăjită / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 338, Anul I, 04 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!