CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Spiritual >  
Autor: Violetta Petre         Ediţia nr. 251 din 08 septembrie 2011        Toate Articolele Autorului

Geoagiu, un colţ de rai
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am plecat cu inima plină de bucurie spre locul în care, cu câteva luni în urmă, ajunsesem cu ocazia lansării unei antologii de poezie; drumul pe valea Oltului este de o frumuseţe aproape dumnezeiască.Am simţit cum sunt aproape de cer şi de divinitate... 
  
Aceeaşi frumuseţe scaldă şi oraşul Geoagiu, aşezat pe malul drept al Mureşului, într-o depresiune din munţii Metaliferi. 
  
Este un loc plin de istorie scăldat de apele Germisarei închinate zeiţei Bendis, cu un peisaj pitoresc de unde te rupi cu greu să pleci. 
  
Cascada Clocota, Peştera Prăbuşită, Gota Haiducilor, Peştera Zidită Mada, Izvoarele termale precum şi zoneşle protejate şi punctele de belvedere fac din acest oraş un punct de atracţie pentru turişti din ţară şi străinătate. 
  
Spre acest loc minunat mi s-au îndreptat paşii pe data de 26 august, cu ocazia Festivalului interjudeţean de poezie ''Ion Budai Deleanu,'' unde am obţinut premiul al doilea. 
  
Tot acolo am primit în mod oficial din mâna preşedintelui Ligii scriitorului, domnul Al Florin Ţene, legitimaţia de membră a Ligii, într-un cadru festiv unde am cunoscut oameni de mare valoare culturală şi morală precum domnul amabasador Petre-Gigea Gorun- o personalitate marcantă, care pe cât de valoros este, pe atât de modest se poartă cu oamenii. 
  
M-a onorat în fiecare zi cu îmbrăţişarea dumnealui şi cu vorba blândă şi înţeleaptă.Aş fi stat să-l ascult non-stop; l-am îndrăgit şi-mi doresc să-l reîntâlnesc cât de curând. 
  
Oameni ca Al Florin Ţenea şi Titina Ţenea vrei să îi ai mereu în preajmă.Mi-au inspirat încredere prin prietenia şi căldura pe care mi le-au arătat de când ne-am întâlnit....Parcă ne cunoşteam de o viaţă.Sunt oameni speciali, cu o cultură fantastică, o educaţie de excepţie, şi mai ales sunt Oamnei adevăraţi. 
  
De fapt, tot timpul cât am stat am simţit că sunt în sânul unei familii iubitoare care se bucură de prezenţa mea...Domnul profesor Ioan Bălean, directorul Liceului Alexandru Borza, directorul hotelului Ceres, Janet Nică, un epigramist minunat, cu un umor fantastic şi un har special în scrierea epigramelor la comandă, Any Drăgoianu, Claudiu Şimonaţi din tabăra tânără, împreună cu Ella Franc, Daniel Dăian, Ispas Florin, Ionuţ Copil, tineri debutanţi , sau viitori, toţi aceşti oameni şi mulţi alţii pe care nu i-am menţionat au făcut în aşa fel ca micul nostru sejur să fie de excepţie în toate şi să ne dorim să mai venim... 
  
Un colţ de rai, atât din punct de vedere turistic, cât şi al oamenilor, noi prieteni dragi, pe care îi vom vedea de Revelion, căci vom petrece împreună trecerea în anul care vine... 
  
Mă simt privilegiată de divinitate că am cunoscut oameni atât de valoroşi , pe care îi simt aproape de sufletul meu, pe care îi preţuiesc, îi îndrăgesc şi îmi place să cred că şi eu le sunt dragă... 
  
S-a plimbat privirea înspre codrul verde, 
  
Sufletul şi-a prins dorul în izvoare, 
  
Ascultă cum cântă cerul şi să crezi 
  
Frumuseţea asta , astăzi iar mă doare. 
  
C-am lăsat acolo, toamna mea târzie, 
  
Lacrima albastră cerne peste munţi, 
  
Amintirea voastră peste nopţi învie, 
  
Luminând cărări, paşilor cărunţi. 
  
Iarna îmi va fi primăvară-albastră 
  
Când la un hotar unde ani se-ating 
  
Eu îmi voi deschide în suflet fereastră 
  
Peste voi, prieteni, dalbe flori să ning... 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Geoagiu, un colţ de rai / Violetta Petre : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 251, Anul I, 08 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Violetta Petre : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Violetta Petre
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!