CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 1303 din 26 iulie 2014        Toate Articolele Autorului

O ISTORIE A LITERATURII ROMÂNE DE LA ORIGINI PÂNĂ ÎN PREZENT – EDIŢIA A III-A
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Întrucât prima ediţie s-a epuizat, iar a doua ediţie a lucrării se va epuiza până în toamna acestui an, editura pregăteşte reeditarea acestei lucrări monumentale a culturii, a limbii şi a literaturii române. În vederea stabilirii tirajului, pînă la 1 decembrie 2014 - Ziua Naţională a României, ne adresăm cititorilor din România, din Republica Moldova şi românilor din întreaga lume pentru comenzi ca să estimăm tirajul final. Lucrarea este distribuită direct din depozitul editurii fără comision, precum şi prin Librăria „Mihai Eminescu” din Bucureşti, situată lîngă Universitatea din Bucureşti la care a predat autorul Ion Rotaru, la adresa: office@librariaeminescu.ro Bd.Regina Elisabeta nr.16 Bucureşti, Sector 3, România (,tel. 021-3142383)  
 
Cu acest prilej reamintim sponsorilor că editura este deschisă pentru publicitatea acelor firme care vor să sprijine financiar fie şi prin donaţia acelui 2% din impozit pentru acest efort de consolidare a culturii - adevăratul scut al eternităţii naţiunii dacoromâne. Am incercat să obţinem prin Ministerul Culturii şi/sau Institutul Cultural Romăn, o cooperare pentru a edita lucrarea într-un tiraj care să permită un preţ mult mai acesibil cititorilor, dar tentativele au eşuat fără a afla pretextul.  
 
Această lucrare este vîrful de lance al eternizării limbii şi literaturii române în familia fiecărui român, ca vector esenţial al păstrării identităţii noastre culturale în lume. Autorul, membru fondator al Academiei DacoRomâne a donat manuscrisul cu limbă de moarte acestei instituţii şi a devenit principalul proiect fundamental al Fundaţiei ADR ”TDC”.  
 
Cu deosebită stimă,  
 
Geo Stroe  
MOB: 0722972522  
TEL: 021 4138434  
 
Fundaţia Academia DacoRomână ”TDC” - FADRTDC, Blocul Unitatea Naţiunii - BUN  
Partidul României Europene - P.R.E. va deveni Partidul Dacilor Liberi - D.L.  
SC.Tempus DacoRomânia ComTerra SRL - Editura DacoRomână ”TDC”  
--------------------------------------------------------------------------  
 
EDITURA DACOROMÂNĂ TDC a tipărit, într-un tiraj modest, ediţia a doua a lucrării monumentale intitulate „O ISTORIE A LITERATURII ROMÂNE DE LA ORIGINI PÂNĂ ÎN PREZENT”, în format mai mare decât cel al lucrării lui G. Călinescu, adică 36/24 cm, aprox.1400 pagini, legată, cusută, cartonată, supracopertă model nou, scrisă de regretatul profesor universitar doctor ION ROTARU, fost şef de catedră la limba şi literatura română de la Universitatea din Bucureşti, critic literar binecunoscut şi autor al multor volume de acest gen, fost student preferat al marelui George Călinescu.  
 
Aşa cum afirma criticul literar prof. univ. dr. Mihail Diaconescu la lansarea de la Uniunea Scriitorilor din România, autorul a reuşit să-şi depăşească maestrul. În acest spirit, consider că această carte reprezintă, un eveniment deoarece:  
 
• În primul rând, sub aspectul volumului de lucru al sintezei realizate ca opera de autor, este unică în istoriografia română, prezentând un număr mai mare de autori decât Călinescu şi într-un număr, evident, mult mai mare de pagini. Porneşte din preistorie, de la tăbliţele de la Tărtăria, poetul Ovidiu care a scris şi în limba dacilor, dezvoltă prezentarea critică a fenomenului literar până în iarna anului 2006. E scrisă de un român adevărat, fiu de cioban liber din Carpaţii Moldovei, de pe Bistriţa, din Valea lui Ion.  
 
• În al doilea rând, totală pentru că lucrarea cuprinde toţi autorii valoroşi care au scris în româneşte, indiferent de naţionalitate, din lumea întreagă, din Basarabia şi Bucovina de Nord, sudul Dunării, din Ucraina şi din toată Europa, din diaspora noastră din America, Israel şi alte ţări în care au fost şi sunt scriitori români sau de altă naţionalitate care au scris în limba română.  
 
• În al treilea rând, este completă în timp pentru că reprezintă peste 2000 de ani de literatură dacoromânească sub raportul temporal, cartea cărţilor de literatură română începe cu operele marelui Ovidiu care a scris şi în limba strămoşilor noştri, şi până la 1 noiembrie 2006, când opera a intrat în lucru în tipografie. Călinescu cercetează doar aprox. 500 de ani de la 1500 până la 1940.  
 
• În al patrulea rând, este redactată ca o valoroasă poveste a aventurii spiritului literar dacoromânesc în timp, de la origini până în prezent, ca o manifestare a sa în spaţiul european carpato-ponto-dunărean şi universal.  
 
• În al cincilea rând, este cea mai valoroasă sinteză a ideilor literare din întreaga românime din ţară şi din străinătate. Această carte a cărţilor culturii noastre este o adevărată Biblie a literaturii române. Totodată, este cea mai amplă şi voluminoasă, cea mai reprezentativă, cea mai riguroasă şi obiectivă lucrare de sinteză a culturii române tipărite până în prezent în România.  
 
• În al şaselea rând, este foarte utilă pentru stimularea creativităţii, inspiraţia tuturor creatorilor de literatură, de teorie şi istorie literară, în galeria personajelor literare şi generarea noilor idei literare.  
 
• În în al şaptelea rând, este cea mai mare lucrare de sinteză a culturii române tipărite de autor unic până în prezent în România. Astfel de lucrări de sinteză culturală a fenomenului literar apar la un secol sau la o jumătate de secol în viaţa unei naţiuni. Este, aşa cum spun specialiştii, un adevărat paşaport pentru eternitate al identităţii culturii naţionale româneşti în Uniunea Europeană, dar şi pentru autor. A reuşit să vadă încununarea muncii sale de peste o jumătate de secol, ediţia întâia a prezentei lucrări. Şi nu am văzut autor mai fericit, în viaţa mea, decât prof. Rotaru care şi-a văzut ”cărţoiul” – cum îşi alinta mulţumit lucrarea sa. După câteva zile, a trecut în eternitate. Ediţia a doua a fost atent corectată, întrucât prima a apărut la cererea autorului, grav bolnav.  
 
• În al optulea rând, este o operă aproape irepetabilă în timpul viitor. Probabil va fi aproape imposibil, de acum încolo, ca un singur autor să mai poate reuşi o astfel de sinteză într-o viaţă de peste 50 de ani de lucru. Devenise o adevărată maşină de citit. S-ar putea să fie ultima istorie literară românească scrisă de un singur autor.  
 
Preţul lucrării este de numai 300 RON, în România şi Moldova, iar pentru străinătate, preţul este de 100 euro. Tirajul este limitat în condiţii de criză economică. Lucrarea se livrează la sediul editurii în Bucureşti sau prin poştă, numai la comanda expresă sau telefonică şi cu facturile şi chitanţele legale ataşate. Transportul şi taxele de poştă se achita de către cumpărător.  
 
EDITURA DACOROMÂNĂ TDC este editorul unic şi exclusivul deţinător al copyright-ului în baza contractului încheiat cu autorul din timpul vieţii sale, deţine toate drepturile legale asupra lucrării, fiind unicul ei distribuitor. Ediţia definitivă este corectată cu multă atenţie. Editura va traduce lucrarea în limbile engleză, franceză, chineză (în aceste trei limbi au început traducerile şi sunt în curs de desfăşurare), germană, rusă şi spaniolă, astfel încât personalul diplomatic, ataşaţii culturali, centrele culturale româneşti, universităţile în care există catedre de limba şi literatura română, precum şi librăriile din străinătate să poată oferi oficial această lucrare în mediile politice, culturale, diplomatice, ştiinţifice şi literare ale Uniunii Europene şi din celelalte state ale lumii în care trăiesc români sau oameni de diferite naţionalităţi născuţi pe teritoriul României.  
 
Cu deosebită stimă,  
 
Director fondator,  
Dr. Geo STROE  
 
Administrator,  
Carolina STROE  
 
Bucureşti  
27 iulie 2014  
TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA –  
o editură dacoromânească pentru timpul dumneavoastră!  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
O ISTORIE A LITERATURII ROMÂNE DE LA ORIGINI PÂNĂ ÎN PREZENT – EDIŢIA A III-A / Geo Stroe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1303, Anul IV, 26 iulie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!