CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  

Gânduri de seara - 4
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

A mai trecut o vară... Căldura de peste zi s-a atârnat pe zidurile gri ale oraşului. Linişte, calm, obsesia clipelor ce trec prea repede reapare, întunecând nopţile albe. Nu am energie să-mi flutur mâna ca să o înlătur... Oricum, gândurile rămân, consumate într-un cotidian plictisitor şi fără scenariu...  

Poate ar trebui să mă abţin de la gânduri. Să creez un vid în care să stau o vreme, să mă simt una cu bătăile inimii pe care nu le mai aud. Mi-am pus palma în dreptul inimii. E tot acolo! Se tânguie, murmură acelaşi cântec de prea mulţi ani: Somewhere over the rainbow... Curcubee, fluturi, vise... Totul se rezumă la acest refren, pe care mi-l cânt ca să adorm, din când în când. Mă mai trezesc, câteodată, ca să-l ascult cântat de alţii.  

Se pierde spaţiul în timpul meu limitat... E agonia neputinţei mele de a mă dezrădăcina dintre amintiri şi vise. Prezentul nu pot să-l văd decât prin prisma limitelor superioare şi inferioare: trecut şi viitor.  

Vorbe... În jurul meu se îngrămădesc tot mai multe vorbe. Şi atât de multe sunt inutile. Creează gustul amar ce mi se plimbă prin cerul gurii şi îi strâmbă colţurile. Nu mai ştiu să zâmbesc. Am observat un zâmbet forţat în pozele în care ar trebui să arăt veselă... În schimb, am învăţat să râd cu mai multă poftă! Când râd, capul meu este trimis spre spate printr-o mişcare involuntară, iar râsul meu are o sonoritate mai amplă. Apropiaţii îmi spun să râd mai mult, probabil râsul meu e contagios!  

Ar fi trebuit să fiu detaşată de griji după concediul de trei săptămâni pe care l-am petrecut vara asta la mare şi la munte. Ar fi trebuit să fiu la fel de fericită, să păstrez într-un acvariu valurile mării, nisipul, scoicile, mirosul răsăritului de soare şi cântecul pescăruşilor din zori. Le-am uitat pe plajă... De fapt, le-am îngropat acolo, ca să le caut vara viitoare şi să fiu din nou fericită!  

Vorbe nerostite... *Viaţa e o scenă*  

Referinţă Bibliografică:
Gânduri de seara - 4 / Mirela Stancu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 602, Anul II, 24 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mirela Stancu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Stancu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!