CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Gabriela Vasiliu         Ediţia nr. 1260 din 13 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

FESTIVALUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA” - EDIŢIA A III-A, 2014
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
În perioada 5-7 iunie 2014, s-a desfăşurat la Brăila, în cadrul Şcolii Gimnaziale „C. Sandu-Aldea”, a treia ediţie a Festivalului Naţional „Ana Blandiana”. Manifestările culturale au fost binecuvântate de prezenţa invitaţilor de onoare, scriitorii Ana Blandiana, Romulus Rusan şi Nicolae Băciuţ.  
 
Tematica festivalului, POETICA ARBORELUI EXISTENŢIAL, a fost abordată de către 1218 de participanţi din 35 de judeţe şi 88 de localităţi. In urma jurizării, au fost acordate 102 premii şi menţiuni. Lucrările premiate au fost publicate în trei antologii: „Poetica Arborelui” (poeme), „Urma Rădăcinii” (analiză literară), „Dincoace de verde, dincolo de albastru” (proză/eseu), apărute sub atenta îngrijire a scriitorului N. Băciuţ, la Editura Nico, Târgu - Mureş. Preşedinţii acestei competiţii au fost inspectorii de specialitate, prof. Adrian Simion şi prof. Mircea Bogatu. Premiile acordate au fost obţinute de către participanţi din 25 de judeţe: Galaţi, Brăila, Bucureşti, Dâmboviţa, Ialomiţa, Bacău, Vâlcea, Hunedoara, Constanţa, Bihor, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Mureş, Satu Mare, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Prahova, Buzău, Suceava, Alba, Gorj, Teleorman, Caraş-Severin. Marele Premiu „Ana Blandiana” a fost acordat elevei Tok Maria-Veronica de la Liceul Tehnologic Lechinţa, jud. Bistriţa-Năsăud, prof. coord. Iliuţă Adrian, la secţiunea proză-gimnaziu.  
 
Momentele artistice susţinute au fost pregătite de către elevi ai Şcolii „C. Sandu- Aldea”, membrii Cenaclului „N. Băciuţ” (coordonatori: prof. Gabriela Vasiliu, prof. Dumitra Schipor, prof. Alina Merişor, prof. Angheluţă Fătu) şi elevi ai Liceului de Artă „Hariclea Darclee” (coordonatori şi consultanţi artistici: prof. Gh. Antonescu, prof. Dorin Şipoş, prof. Nicoleta Brânzia, prof. Raluca Rotărescu, prof. Marius Şerban, prof. Valentina Dobrilă).  
 
În cadrul Festivalului „Ana Blandiana”, a fost organizat şi Simpozionul Naţional „Metafora arborelui în literatura română şi universală”, în parteneriat cu Muzeul Brăilei. Evenimentul cultural a fost moderat de conf. univ. dr. Zamfir Bălan. Ediţia 2014 a Festivalului a marcat, cu siguranţă, prin prezenţa copleşitoare a invitaţilor de onoare, prin implicarea elevilor, a profesorilor din echipa de organizare, destine literare!  
 
Prof. dr. Gabriela VASILIU  
Brăila, iunie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
FESTIVALUL NAŢIONAL DE CREAŢIE ŞI INTERPRETARE „ANA BLANDIANA” - EDIŢIA A III-A, 2014 / Gabriela Vasiliu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1260, Anul IV, 13 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Gabriela Vasiliu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Vasiliu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!