CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Redactia > Autori >  

Gabriela Munteanu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Poeziile mele...sunt lacrimile care nu au mai vrut să curgă.  
  
M-am născut atunci când bruma căzuse peste Valea Jâjiei, într-o dimineață răcoroasă de octombrie...21 octombrie 1974. Dorohoiul nu era mai plăcut și nici mai vesel ca acum, dar se pare că Dumnezeu mă trimisese cu un scop precis pe acele locuri. Părinții mei, Costache și Liliana, de numai 22 și respectiv, 16 ani, nu știu dacă realizau ce cadou le făcuse Dumnezeu.  
  
Ar fi trebuit să mă cheme Dumitrița sau Paraschiva, dar Dumnezeu îmi hărăzise numele Arhanghelului Gavril. Cine știe de ce?  
  
Plecarea părinților la Brașov, la muncă, a însemnat mult pentru viitorul meu. Primii ani de școală i-am făcut la Școala Generală nr. 29 din Brașov sub îndrumrea doamnei învățător Batog Georgeta. Dumneaei îi datorez pasiunea pentru citit. Tot dumneaei îi datorez primele mele încercări de a scrie poezie. Am urmat clasele a VII a și a VIII a la Școala Generală nr.11 și apoi Liceul de Științe ale Naturii din același oraș, unde l-am avut ca profesor de limba română pe remarcabilul prof. Șindrilaru Florin. Dumnealui și mulți dintre profesorii acestei instituții au reușit în acea perioadă a comunismului să ne predea folosind o didactică inovatoare, bazată pe munca în echipă și exprimare liberă.  
  
După încercări nereușite de a intra la Facultatea de Medicină și Farmacie din Iași, în anul 1995 m-am căsătorit și m-am stabilit în satul Iezer, comuna Hilișeu-Horia, județul Botoșani, satul bunicilor materni dar și satul natal al soțului meu, Munteanu Paul Adrian. Am părăsit Brașovul și m-am întors la baștină, cu gânduri mari, cu dorința de a fi de ajutor oamenilor din acest ținut uitat de mai marii noștri....  
  
In anul 1998 s-a născut fiica mea Munteanu Elisabeta Elena. Boala acestui prunc, chinurile prin care am fost nevoite să trecem amândouă mi-au schimbat percepția despre lume și au influențat vădit creația mea literară.  
  
În toamna anului 2000 m-am angajat ca profesor necalificat de limba franceză la Școala Gimnazială nr. 1 Hilișeu-Horia, județul Botoșani și m-am înscris la Universitatea “Petre Andrei” Iași, Colegiul de Institutori Limbă franceză, pe care l-am absolvit în anul 2003 .  
  
În prezent sunt Învățător titular grad I la Școala Gimnazială nr.1 Hilișeu-Horia, Botoșani. Meseria de învățător este o meserie sfântă și sunt recunoscătoare lui Dumnezeu că m-a ales să fiu „ apostol” între oameni. Cu siguranță acesta a fost scopul venirii mele pe pământ. Lângă copii îmi găsesc liniștea sufletească...mă regăsesc pe mine, copilul de altădată, lângă copii mai pot să mă joc, mai pot să cânt, mai pot să visez... Copiii, cu inocența și bucuria lor de viață îmi dau zi de zi puterea de a merge mai departe , îmi dau puterea și inspirația de a scrie poezie.  
  
A scrie- inseamna pentru mine, a simți că trăiești!  
  
Am scris până în prezent peste o sută de poezii, multe dintre ele publicate pe pagina mea de facebook. Multe dintre ele s-au bucurat de un real succes pe paginile de socializare.  
  
Acest fapt și încrederea pe care mi-au acordat-o cititorii, m-au determinat să incerc să public câteva dintre poeziile mele în paginile unor reviste.  
  
Experiența de viață, durerile prin care am trecut, minunile pe care Dumnezeu le-a făcut în viața mea au fost, sunt și vor fi muze pentru poeziile viitoare.  
  
Cine sunt eu? Un suflet umil, o fărâmă de dor , o fărâmă de colb din marea lume a lui Dumnezeu....un învățător cu suflet de copil, îndrăgostit de joc, de cântec , de poezie, un învățător care încearcă zi de zi să sădească în inima pruncilor de fața sa dragostea pentru limba noastră cea română, pentru istoria neamului, pentru muzica lui Enescu, pentru tot ce este sfânt și bun.  
  
Cine sunt eu? Munteanu Gabriela, om simplu, învățător cu suflet cald de copil și poetă, după cum mă numesc unele persoane...  
  
Am pus o lacrimă în vers și un vers într-o lacrimă și așa am devenit EU.  
  
Referinţă Bibliografică:
Gabriela Munteanu / Gabriela Munteanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2498, Anul VII, 02 noiembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Gabriela Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Munteanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!