CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Gabriel Dragnea
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Încărcat cu o conştientă povară, aproape genetică, ideea de suficienţă. Meritul nostru, poate singurul este acela de a fi o trestie gânditoare. Sărmanul Pascal. Dar, din păcate cu un mecanism al gândirii îndeajuns de lent, de ruginit şi inexact pentru a cântări normele şi valorile ce trebuie acumulate şi înţelese. Supralicitarea meritelor personale, infime şi, în fond normale în procesul de autodepăşire, nu este decât factorul principal de obstrucţionare a propriei voinţi. „Sunt deasupra tuturor”. Privirea plină de nesaţ, aruncată de sus nu-mi provoacă ulterior decât o stare de nesiguranţă. O ameţeală în perpetuă creştere. Şi cine se va obosi să-şi ridice pleoapa pentru a mă vedea? Un gigant în dorinţă şi totuşi atât de pierdut într-o societate obscură şi mediocră.  
 
Din lipsă de fapte.  
 
Mă declar optimist în privinţa salvării mele ca om organizat şi organizator. Şi primul pas a fost făcut. Suficient şi totuşi nu destul.  
 
Câte dimineţi s-au născut în jurul trupului letargic ratând cele mai frumoase răsărituri! Blestemate fie lenea şi lejeritatea, surori ale pierderii timpului şi ale destrămării de sine! De-ar fi doar acestea! Le-aş putea ucide dintr-o singură lovitură printr-un act de voinţă şi altfel ar sta lucrurile. Nu am mai purta chiar atât de des şi aproape de noi povara aceasta, aproape genetică, automulţumirea născătoare de suficienţă, blestem al omenirii.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Gabriel Dragnea / Gabriel Dragnea : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 668, Anul II, 29 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Gabriel Dragnea : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriel Dragnea
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!