CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 553 din 06 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Fundaţia Academică DacoRomână - COMUNICAT DE PRESĂ: APEL CĂTRE PATRIARHIA ROMÂNĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
NOI, membrii Fundaţiei Academia DacoRomână TDC, constituită în scopul cunoaşterii, cercetării, creării, stimulării, promovării, apărării şi eternizării valorilor dacoromâneşti de pretutindeni şi pregătirii spirituale a renaşterii pentru reîntregirea naţiunii dacoromâne de pretutindeni în contextul valorilor umane universale, vă înaintăm următorul protest reieşit din propria noastră conştiinţă.  
 
Cu profundă mâhnire şi tristeţe în suflet am aflat despre producerea unei agresiuni fără precedent împotriva fiinţei neamului nostru. Mormintele unde-şi dorm somnul de veci voievozii cei străvechi au rămas printre puţinele locuri de alinare sufletească. Românii le percep ca locuri sfinte, de mângâiere spirituală, care exprimă imaginea simbolică a neamului de la facerea lumii noastre creştine. Profanarea mormintelor voievozilor noştri de la începuturile statelor medievale româneşti are o ţintă bine şi tainic gândită de duşmanii neamului nostru.  
 
Cu minte de creştin şi suflet de român ne întrebăm, retoric, de ce trebuie să privim neputincioşi la o astfel de blasfemie şi de ce nu avem curajul să ne opunem cu toate forţele acestei agresiuni perfide asupra identităţii noastre naţionale? Au fost primii voievozi români păgâni sângeroşi, care au apărut în spaţiul carpato-danubiano-pontic pentru a le crea românilor nevolnici un stat pe care aceştia nu erau capabili să-l creeze şi să-l menţină? Simte vreun om român nevoia ca în această situaţie-limită să arate Europei comunitare că pe aceste meleaguri n-au fost niciodată ţări româneşti, ci regate cumane sau altaice, construite prin sabie de către strămoşii unor venerabili comunitarişti, cumano-fanarioţi şi altor internaţionalişti?  
 
Cum a fost posibil ca indivizi cu nume cumane, ungare sau altaice să intre în lăcaşurile sfinte ale neamului pentru a spinteca trupurile unor voievozi care-şi dorm somnul de veci în respectul generaţiilor de români care i-au urmat? Ce face Parchetul, atât de activ când e vorba de încăierarea politicienilor pe lucruri de nimic? Nu are ochi a pentru a vedea, preveni şi contracara un asemenea atentat la memoria socială a neamului nostru? Ce fac aşa-numitele Societăţi culturale, atât de guralive în deceniul trecut? Constatăm că au muţit în faţa unor asemenea nemernici, care îşi impun rânjind voinţa de a arăta Europei democratice că românii nu-s capabili să creeze un stat şi să-şi menţină statul.  
 
Ştim că acele morminte, aşezate în vremuri străvechi în aşezămintele eclesiastice ale neamului, pentru a imortaliza şi întări pecetea neamului, sunt în custodia şi în răspunderea Patriarhiei Române. De aceea, nu ne putem explica tăcerea Patriarhiei Române şi starea de letargie a clerului ortodox, în faţa acestui act necugetat, permis de o putere politică violentă unor indivizi al căror ADN merită cercetat, pentru a vedea dacă sunt oamenii locului sau sunt străini vatra noastră ancestrală.  
 
În vremurile trecute, de urgie nestinsă, biserica ortodoxă a fost o ecclesia militans, sub faldurile căreia românii s-au strâns încrezători şi au depăşit vremurile de răstrişte, menţinâdu-şi identitatea de neam.  
 
Ne întrebăm, cum v-a lăsat sufletul de creştin să le îngăduiţi acelor indivizi să-şi etaleze nemernicia într-un sfânt lăcaş creştin, atătând unei lumi năucite puterea lor de a-i depune pe primii voievozi români în lada de zestre a unui neam migrator care a stăpânit vremelnic o parte din teritoriul vechii Dacii? Apelăm la Înaltul cler al Bisericii Ortodoxe Române, pentru a lua o atitudine energică şi hotărâtă împotriva acestei samavolnicii.  
 
Vă rugăm, cu tot respectul, opriţi blasfemia la adresa memoriei istorice a neamului românesc! ”Aşa să ne ajute Dumnezeu!”  
 
Senatul ACADEMIEI DACOROMÂNE  
Bucureşti, 2 iulie 2012,  
în amintirea Domnului Ştefan cel Mare şi Sfânt, la Putna  
 
 
______________________________________________________________________  
 
FUNDATIA ACADEMIA DACOROMÂNĂ „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERA” (F.A.D.R.T.D.C.) este rezultatul unificării prin absorbţie a FUNDAŢIEI TEMPUS, fondată de preşedintele fondator Geo Stroe (constituită la 23.11.1991 în Traian; dosar 751/PJ/1991 la Judecătoria sect.1), cu ACADEMIA DACOROMÂNĂ – A.D.R. (continuatoare şi legatară unică a Institutului Naţional pentru Românitate şi Românistică - INPROROM, fondat la 1.12.1991 şi a Cercului de studii DECENEU din anii `70, dosar nr. 34/PJ înregistrat la 24.01.1992 la Judecătoria Sect.1, prin sentinţa civilă nr. 49 din 31.01. 1992, reorganizată, ulterior, reorganizată în Academia Dacoromână la 9.05.1995; apoi, cu alte modificări în dosarul nr. 51/P.J./2003), pentru înfăptuirea Programului PROTEMDACOM-10 050 (2 050). Ca fundaţie, este independentă de stat sau de partide politice, non-profit, are personalitate juridică de drept privat, de cercetare în domeniile ştiinţei, culturii, artei şi tehnicii, independentă în acţiunile ei. Ea se constituie ca o societate a oamenilor liberi, care au conştiinţă de dacoromâni şi deviza: “A fi pentru a şti, a şti pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiţi!” A.D.R. este autonomă în cadrul F.A.D.R.T.D.C. cu deviza: “Întru eternizarea valorilor temporale dacoromâneşti pe Terra noastră comună, într-o lume comterristă, a fiecăruia şi a tuturora!” Scopul A.D.R. este cunoaşterea, cercetarea, crearea, stimularea, promovarea, apărarea şi eternizarea valorilor dacoromâneşti de pretutindeni, pe Terra noastră comună. Obiectivul strategic al A.D.R. este pregătirea spirituală a renaşterii pentru reîntregirea naţiunii dacoromâne de pretutindeni în contextul valorilor umane universale. Are cont CEC Bank S.A., Ag. Dr. Taberei, Buc., sect.6, Cod IBAN Cod IBAN R035CECEB60443RON0354455, Cod fiscal nr. 4929150. Asociaţia culturală Ialomiţa -„ASCULTIALOMIŢA”- este filiala independentă a F.A.D.R.T.D.C., cont BCR S.A. Ialomiţa - Slobozia, cod fiscal nr.15162556, IBAN RO14RNCB3100000057540001  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Fundaţia Academică DacoRomână - COMUNICAT DE PRESĂ: APEL CĂTRE PATRIARHIA ROMÂNĂ / Geo Stroe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 553, Anul II, 06 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!