CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 558 din 11 iulie 2012        Toate Articolele Autorului

Fundaţia Academia DacoRomână TDC - COMUNICAT DE PRESĂ (2): PROPUNERE DE RIDICARE A UNUI GRUP STATUAR AL A MARELUI REGE DAC BUREBISTA LA PIAŢA FAVORIT DIN BUCUREŞTI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
NOI, membrii Fundaţiei Academia DacoRomână TDC, constituită în scopul cunoaşterii, cercetării, creării, stimulării, promovării, apărării şi eternizării valorilor dacoromâneşti şi pregătirii spirituale a renaşterii pentru reîntregirea naţiunii dacoromâne de pretutindeni în contextul valorilor umane universale propunem:  
 
Ridicarea unei statui a marelui rege dac Burebista în capitala României, municipiul Bucureşti, la Piaţa Favorit, în faţa noului Centru Cultural, care va purta aceeaşi denumire la final.  
 
Prin aceste schimbari Staţia ITB şi Piata Favorit (nume care nu spune nimic, deocamdata!), sa fie denumită Staţia ITB BUREBISTA. De asemenea, recomandăm ca noua staţie de metrou în construcţie să poarte acelaşi nume: BUREBISTA !  
 
Grupul statuar va fi ridicat cu ajutorul a trei sculptori, membri ai Academiei DacoRomâne: domnii Pierre Georgescu-Dedy, Ioan Marchiş din Maramureş - autorul unor statui monumentale ale marilor voievozi şi dl. C. Sinescu.  
 
Există acordul de cooperare şi al C.N.SERVICE - C.F. REC S.A. prin dl. Ing. dr. Constantin Cocenescu, membru al ADR. Domnia sa a mai ridicat statui ale multor fruntaşi ai istoriei noastre, cea mai recentă fiind cea a domnitorului Carol I în Piaţa Palatului.  
 
Împreuna, avem deja în lucru un proiect de ridicare a unei copii in marime naturala a Columnei lui Traian şi Decebal în faţa Parlamentului Romaniei.  
 
Astfel că, aproape de Regimentul 30 Garda „Mihai Viteazul”, de unde trec subunităţile la instructie şi la trageri în poligon, precum şi la ceremoniale şi onoruri militare, alte misiuni, inclusiv la alarme, acolo, lânga fostul Minister al Apărării Naţionale care a cunoscut febra evenimentelor militare din decembrie 1989 şi în care se află acum actualul sediu al Statului Major al Trupelor de Uscat, lânga hotelul Militar „Haiducului”, nu departe de Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Burebista va fi un „Mare Reper Militar al Reîntregirii Naţiunii DacoRomâne”. Tot aici, pe fostul câmp, pe care marele Tudor Vladimirescu şi-a stabilit tabăra sa la vremea revoluţiei, acelaşi de unde şi-a înălţat aripile primul avion românesc, Aurel Vlaicu.  
 
Nu departe de cartierul Drumul Taberei, se află, lângă Bucureşti, Cetatea Argedava, unde a domnit şi unde ne propunem să desfăşurăm un proiect de mare amploare culturală, în viitor. În plus, în această zonă s-au desfăşurat o vreme primele acţiuni şi comunicările ştiinţifice ale Academia DacoRomână (la parterul blocului T-1, unde se afla sediul Bibliotecii publice C. Petrescu - azi, localul Trattoria Roma! -, în care se mai ţin bilanţurile unor acţiuni mai deosebite). În drept, la nr. 26, se află sediul legal al Fundaţiei Academia DacoRomână TDC.  
 
Denumirea locului „BUREBISTA”, chiar după ce noi cei de azi nu vom mai fi, este o victorie a marelui rege în capitala ţării sale care nu are încă o statuie a sa!  
 
Ne propunem ca dezvelirea monumentului să fie la 5 mai 2013, ziua asasinării sale la Cozia - judeţul Vâlcea.  
 
Sperăm că autorităţile locale vor aproba această iniţiativă. Vom deschide o listă publică de donatori/susţinători ai acestei actiuni de interes public.  
 
Dr. Geo STROE  
pentru Senatul ACADEMIEI DACOROMÂNE  
Bucureşti, 2 iulie 2012,  
în amintirea Domnului Ştefan cel Mare şi Sfânt, la Putna  
 
_______________________________________________________________  
 
FUNDATIA ACADEMIA DACOROMÂNĂ „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERA” (F.A.D.R.T.D.C.) este rezultatul unificării prin absorbţie a FUNDAŢIEI TEMPUS, fondată de preşedintele fondator Geo Stroe (constituită la 23.11.1991 în Traian; dosar 751/PJ/1991 la Judecătoria sect.1), cu ACADEMIA DACOROMÂNĂ – A.D.R. (continuatoare şi legatară unică a Institutului Naţional pentru Românitate şi Românistică - INPROROM, fondat la 1.12.1991 şi a Cercului de studii DECENEU din anii `70, dosar nr. 34/PJ înregistrat la 24.01.1992 la Judecătoria Sect.1, prin sentinţa civilă nr. 49 din 31.01. 1992, reorganizată, ulterior, reorganizată în Academia Dacoromână la 9.05.1995; apoi, cu alte modificări în dosarul nr. 51/P.J./2003), pentru înfăptuirea Programului PROTEMDACOM-10 050 (2 050). Ca fundaţie, este independentă de stat sau de partide politice, non-profit, are personalitate juridică de drept privat, de cercetare în domeniile ştiinţei, culturii, artei şi tehnicii, independentă în acţiunile ei. Ea se constituie ca o societate a oamenilor liberi, care au conştiinţă de dacoromâni şi deviza: “A fi pentru a şti, a şti pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiţi!” A.D.R. este autonomă în cadrul F.A.D.R.T.D.C. cu deviza: “Întru eternizarea valorilor temporale dacoromâneşti pe Terra noastră comună, într-o lume comterristă, a fiecăruia şi a tuturora!” Scopul A.D.R. este cunoaşterea, cercetarea, crearea, stimularea, promovarea, apărarea şi eternizarea valorilor dacoromâneşti de pretutindeni, pe Terra noastră comună. Obiectivul strategic al A.D.R. este pregătirea spirituală a renaşterii pentru reîntregirea naţiunii dacoromâne de pretutindeni în contextul valorilor umane universale. Are cont CEC Bank S.A., Ag. Dr. Taberei, Buc., sect.6, Cod IBAN Cod IBAN R035CECEB60443RON0354455, Cod fiscal nr. 4929150. Asociaţia culturală Ialomiţa -„ASCULTIALOMIŢA”- este filiala independentă a F.A.D.R.T.D.C., cont BCR S.A. Ialomiţa - Slobozia, cod fiscal nr.15162556, IBAN RO14RNCB3100000057540001  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Fundaţia Academia DacoRomână TDC - COMUNICAT DE PRESĂ (2): PROPUNERE DE RIDICARE A UNUI GRUP STATUAR AL A MARELUI REGE DAC BUREBISTA LA PIAŢA FAVORIT DIN BUCUREŞTI / Geo Stroe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 558, Anul II, 11 iulie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!