CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 503 din 17 mai 2012        Toate Articolele Autorului

Fundaţia Academia DacoRomână - DECLARAŢIA-APEL “BASARABIA 200”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
- Către Preşedinţia, Parlamentul şi Guvernul României  
- Către Preşedinţia, Parlamentul şi Guvernul Republicii Moldova  
- Către Preşedinţia, Parlamentul şi Guvernul Turciei  
- Către Preşedinţia, Duma de Stat şi Guvernul Federaţiei Ruse  
- Către Preşedinţia, Rada şi Guvernul Ucrainei  
 
De asemenea, către conducerea tuturor statelor lumii, Consiliului Europei, Consiliul European, Parlamentului European, Comisiei Europene, Organizaţia Naţiunilor Unite, Tribunalului Internaţional de la Haga  
 
Noi, reprezentanţi ai societăţii civile din România, membrii şi Senatul Academiei DacoRomâne, ne adresăm conducerilor şi instituţiilor de vârf ale României, Republicii Moldova, Turciei, Federaţiei Ruse şi Ucrainei cu rugămintea de a pune în discuţie, în mod fundamental (şi nu festiv!), de a aprecia critic şi a CONDAMNA TRATATUL DE PACE DE LA BUCUREŞTI DIN 16 (28) mai 1812, în urma căruia Imperiul Otoman a cedat Imperiului Rus mai bine de jumătate din suprafaţa teritorială a Ţării Moldovei (45.630 km.p din totalul de 83.860 km.p.) cu o populaţie preponderent românească: 419.240 români (86%), 30.000 ruteni (6,55%), 19.130 evrei (4,2%), 6.000 lipoveni (1,2%), 1.207 găgăuzi (0,25%) şi 1.200 bulgari (0,25%). Prin acest act au fost încălcate toate drepturile internaţionale de convieţuire între naţiuni şi state, Rusia săvârşind un RAPT de teritoriu şi populaţie.  
 
La acel moment, Turcia deţinea doar un drept de suzeranitate faţă de Ţara Moldovei. Visul de veacuri al Imperiului Ţarist, cât şi al fostei Uniuni Sovietice, născută pe harta lumii prin lovitura de stat a bolşevicilor (cu ajutorul Germaniei) din octombrie (noiembrie) 1917 DE A PUNE STĂPÂNIRE PE GURILE DUNĂRII ŞI CHIAR PE ÎNTREG SPAŢIUL BALCANIC, conform testamentului lui Petru cel Mare s-a înfăptuit, parţial în 1812, PRIN OCUPAREA BASARABIEI (denumire inventată de politicienii ruşi). După 22 de ani de libertate şi aflare în componenţa României (1918-1940), prin Pactul criminal Molotov-Ribbentrop din 23 august 1939 (au mai existat şi alte “tratate” ... ), în 26-28 iunie 1940 au fost ocupate din nou prin forţa armelor, teritoriile României de Răsărit, dintre râurile Prut şi Nistru. Mai mult, în stilul clasic rusesc aplicat de la Ivan cel Groaznic încoace, au fost luate în mod brutal şi complet nemotivat, Nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa, care nu figurau în Protocolul adiţional secret al Pactului Molotov-Ribbentrop. Formarea R.S.S. Moldoveneşti (2 august 1940), REOCUPAREA TERITORIILOR ROMÂNEŞTI în 1944, confirmate prin Conferinţa de la Yalta şi DIKTATUL STALINIST al învingătorilor la Pacea de la Paris (1947) au fost nefericite evenimente istorice reparate întrucâtva, prin Declaraţia de Independenţă şi Suveranitate a Republicii Moldova din 27 august 1991. Independenţă şi suveranitate faţă de URSS, şi nu faţă de patria istorică. România s-a grăbit să o recunoască, în loc să pregătească şi să declare împreună şi simultan cu Parlamentul de la Chişinău REÎNTREGIREA ROMÂNIEI ŞI A NAŢIUNII ROMÂNE în cel mai potrivit moment oferit de Istorie, după condamnarea Pactului Ribbentrop-Molotov, socotindu-l nul „a b i n i t i o”.  
 
Dacă Republicile Baltice şi-au redobândit independenţa şi suveranitatea, revenind la situaţia de până la 1940, iar Germania s-a reîntregit, destinul Republicii Moldova continuă să fie şi în prezent o rană deschisă, sângerândă a Europei, cu toată independenţa (tot mai dependentă de Moscova ... ), suveranitatea (tot mai încolţiţi de structurile separatiste de la Tiraspol ... ) orientarea europeană, pro N.A.T.O. etc.  
 
România, ca şi Germania, în urma celui de-al doilea război mondial, au fost dezagregate în două state: RFG şi RDG în locul Germaniei şi România şi Moldova în locul Regatului României. Germania se făcea vinovată împreună cu Rusia de organizarea celui de-al doilea război mondial. România a fost obligată, prin şantaj şi violenţă, împotriva voinţei sale, să participe la acest război pe care nu l-a provocat, nu l-a dorit şi l-a suportat cu preţul tratării ei ca agresor, deşi în realitate şi-a exercitat dreptul la apărare ca urmare a agresiunilor premeditate ale Germaniei şi U.R.S.S. în deplină cooperare (pactul Ribbentrop-Molotov).  
 
În prezent, procesul Reîntregii României cu România răsăriteană este ireversibil. Nici o forţă din lume nu îl mai poate opri, iar dacă vreo forţă ar pune piedici, ar determina o accelerarea a acestui proces obiectiv într-o Românie europeană.  
 
În baza dreptului istoric al României actuale, membră a N.A.T.O. şi a U.E., în conformitate cu normele dreptului internaţional şi a bunei vecinătăţi dintre naţiunile şi statele europene acestui început de mileniu trei, ne întemeiem următoarele propuneri pe care le înaintăm actualei conducerii a României:  
 
• Revenirea la Patria-Mamă a Basarabiei (ocupată prin forţa armelor!) prin hotărârile Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău şi prin tratative cu Ucraina (pe calea schimbului de teritorii şi populaţie: se va oferi raioanele de peste Nistru Ucrainei, în schimb pe actuala regiune Cernăuţi şi a fostelor judeţe româneşti Ismail şi Cetatea Albă, părţi din actuala Regiune Odesa).  
• Revenirea la Patria-Mamă a Ţinutului Herţa (ocupat prin forţa armelor!), prin tratative cu Ucraina.  
• Redobândirea Insulei Şerpilor (furată României), deoarece platoul continental este doar o reparaţie parţial, prin Tribunalul Internaţional de la Haga.  
• Recuperarea întregului Tezaur al României de la Moscova, prin Tribunalul Internaţional de la Haga (furt calificat!).  
 
Tratatul cu Ucraina din 1997 trebuie rediscutat şi renegociat.  
 
Propunem ca discutarea şi votarea problemelor menţionate în cele 4 puncte de mai sus să fie realizate printr-un referendum naţional general şi simultan pe întregul teritoriu al României, al Republicii Moldova, inclusiv raioanele de peste Nistru, a regiunilor Cernăuţi, Odessa şi Transcarpatica din Ucraina, precum şi cu votul electronic al românilor din întreaga lume.  
 
„Aşa să ne ajute Dumnezeu!”  
 
Bucureşti, mai 2012  
Senatul ACADEMIEI DACOROMÂNE  
 
--------------------------------------------------  
 
FUNDATIA ACADEMIA DACOROMÂNĂ „TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERA” (F.A.D.R.T.D.C.) este rezultatul unificării prin absorbţie a FUNDAŢIEI TEMPUS, fondată de preşedintele fondator Geo Stroe (constituită la 23.11.1991 în Traian; dosar 751/PJ/1991 la Judecătoria sect.1), cu ACADEMIA DACOROMÂNĂ – A.D.R. (continuatoare şi legatară unică a Institutului Naţional pentru Românitate şi Românistică - INPROROM, fondat la 1.12.1991 şi a Cercului de studii DECENEU din anii `70, dosar nr. 34/PJ înregistrat la 24.01.1992 la Judecătoria Sect.1, prin sentinţa civilă nr. 49 din 31.01. 1992, reorganizată, ulterior, reorganizată în Academia Dacoromână la 9.05.1995; apoi, cu alte modificări în dosarul nr. 51/P.J./2003), pentru înfăptuirea Programului PROTEMDACOM-10 050 (2 050). Ca fundaţie, este independentă de stat sau de partide politice, non-profit, are personalitate juridică de drept privat, de cercetare în domeniile ştiinţei, culturii, artei şi tehnicii, independentă în acţiunile ei.  
 
Ea se constituie ca o societate a oamenilor liberi, care au conştiinţă de dacoromâni şi deviza: „A fi pentru a şti, a şti pentru a avea, a avea pentru a putea, a putea pentru a face, a face pentru a fi oameni fericiţi!”  
 
A.D.R. este autonomă în cadrul F.A.D.R.T.D.C. cu deviza: „Întru eternizarea valorilor temporale dacoromâneşti pe Terra noastră comună, într-o lume comterristă, a fiecăruia şi a tuturora!”  
 
Scopul A.D.R. este cunoaşterea, cercetarea, crearea, stimularea, promovarea, apărarea şi eternizarea valorilor dacoromâneşti de pretutindeni, pe Terra noastră comună. Obiectivul strategic al A.D.R. este pregătirea spirituală a renaşterii pentru reîntregirea naţiunii dacoromâne de pretutindeni în contextul valorilor umane universale.  
 
Are cont CEC Bank S.A., Ag. Dr. Taberei, Buc., sect.6, Cod IBAN Cod IBAN R035CECEB60443RON0354455, Cod fiscal nr. 4929150. Asociaţia culturală Ialomiţa -„ASCULT IALOMIŢA”- este filiala independentă a F.A.D.R.T.D.C., cont BCR S.A. Ialomiţa - Slobozia, cod fiscal nr.15162556, IBAN RO14RNCB3100000057540001  
 
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Fundaţia Academia DacoRomână - DECLARAŢIA-APEL “BASARABIA 200” / Geo Stroe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 503, Anul II, 17 mai 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!