CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Patrimoniu >  
Autor: Geo Stroe         Ediţia nr. 978 din 04 septembrie 2013        Toate Articolele Autorului

FUNDAŢIA ACADEMIA DACO-ROMÂNĂ - MEMORIU PRIVIND CONSACRAREA PRIN LEGE A ZILEI LIMBII ROMÂNE LA 31 AUGUST
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CĂTRE PARLAMENTELE ROMÂNIEI ŞI MOLDOVEI  
CĂTRE GUVERNELE ROMÂNIEI ŞI MOLDOVEI  
CĂTRE ACADEMIA ROMÂNĂ  
Domnului academician prof. univ. dr. IONEL HAIDUC  
CĂTRE ACADEMIA DE ŞTIINŢE A MOLDOVEI  
Domnului DUCA GHEORGHE  
CĂTRE TOATE ORGANIZAŢIILE CULTURALE ALE ROMÂNILOR  
DIN ÎNTREAGA LUME  
 
Senatul Academiei DacoRomâne TDC, Garda DacoRomână a Blocului Unităţii Naţionale - BUN şi conducerea Partidului României Europene (care, probabil, din toamna acestui an se va numi Partidul Dacilor Liberi – D.L.) sunt împuternicite să declare următoarele:  
 
a) Avînd în vedere că patria fiecărui om este cea a limbii în care se exprimă, şi că pentru români patria este limba română ca vector esential al identităţii naţionale în interiorul ţării precum şi pentru unitatea românilor din întreaga lume şi că pretutindeni şi întotdeauna cultura este scutul eternităţii oricărei naţiuni;  
 
b) luînd în consideraţie faptul că după aproape un sfert de secol de la evenimentele din decembrie 1989 starea naţiunii continuă să se prezinte tot mai dezbinată şi ameninţată în continuitatea sa de zece ori milenară şi în existenţa sa unitară sub semnul limbii române şi al culturii, tradiţiilor şi spiritualităţii comune;  
 
c) ţinînd cont de faptul că atît în interiorul ţării în unele zone sunt românii care, la ei acasă, suferă discriminări lingvistice inadmisibile, prin obligarea de a vorbi în ţara lor altă limbă decît cea a naţiunii autohtone din partea unor indivizi obraznici ai unor minorităţi conlocuitoare, cît şi în afara graniţelor celor două state româneşti sunt oprimaţi cei care vorbesc limba română;  
 
d) constatînd că şi în unele ţări în care românii noştri s-au stabilit mai demult din secolele anterioare, fie din cauza persecuţiilor politice sau religioase, fie au emigrat în căutarea unui trai mai bun, nu sunt respectate drepturile omului la standarde europene şi internaţionale, unele chiar în aşa-zise citadele ale libertăţii şi democraţiei, din Europa occidentală;  
 
e) avînd în vedere că unii indivizi din etnia ţigănească care s-au săturat de propria identitate au cerut, iar unii din conducerea alogenă de la Bucureşti au admis, denumirea de romi, situaţie care a adus grave prejudicii denumirii limbii române, aceasta fiind confundată cu limba romani astfel ca ea a devenit limba ţiganilor, iar in străinătate datorită acestei aberaţii vorbitorii de limbă română sunt consideraţi ţigani, deşi sunt dacoromâni;  
 
f) constatînd că unele dintre ţările vecine europene nu acordă respectul limbii române, cea mai veche limbă europeană, muma tuturor limbilor Europei şi nu numai;  
 
g) considerînd că denumirea de daci, cu perioada de tranziţie de dacoromâni, corespunde mai bine perioadei de atacuri mortale asupra limbii române şi asupra identităţii naţionale şi că este destul de tîrziu pentru a interzice denumirea de romi astfel încît să se poată face deosebirea dintre dacoromâni şi romo-români (adică ţigani din România),  
 
h) apreciind că iniţiativa stabilirii prin lege simultan atît in România cît şi in Moldova a zilei limbii române este o măsura necesară şi oportună pentru identitatea naţională a noastră  
 
Solicităm parlamentelor şi guvernelor, academiilor naţionale şi organizaţiilor culturale identitare ale românilor de pretutindeni:  
 
1. Statornicirea permanentă, pentru eternitate, a unei astfel de sărbători, astfel încît cel puţin o dată pe an, să reflectăm împreună la creşterea limbii române în cultura noastră, iar a doua zi - pe 1 septembrie - să fie statornicită Ziua Identitaţii şi Unităţii naţionale a românilor de pretutindeni.  
 
2. consacrarea unei obligaţii prioritate a tuturor organizaţiilor cultural-identitare dacoromâneşti din întreaga lume de a sprijini prin acţiuni specifice conştientizarea în mintea fiecărui român a importanţei sine qua non a menţinerii limbii moşilor şi strămoşilor noştri aşa cu a fost, pentru că este purtătoarea identităţii naţiuni. Daca limba este moştenirea atlanto-pelasgo-ramano-valaho-traco-geto-scito-sarmato-dacoromână atunci şi naţiunea poartă numele limbii pe care o vorbeşte naţiunea. Tot astfel şi denumirea statului nostru ca stat naţional român suveran, unitar, reunit, suveran şi independent, al cărui teritoriu este inalienabil, indivizibil şi netransmisibil, şi pe care nu pot fi colonizate alte etnii şi în care limba oficială a fost este şi va fi numai limba română.  
 
3. Adoptarea în perspectivă temporală, prin referendum identitar a denumirii ţării de DACIA sau DACOROMÂNIA (pentru o perioadă de tranziţie ca să ne poată găsi pe hartă prietenii care ştiu mai puţină istorie şi geografie derivă din adevărul că limba noastră este română, limba vie a strămoşilor daci, iar din punct de vedere ştiinţific limba noastră este limba dacoromână, aşa cum admite şi Academia Română, care pe viitor ar trebui să se denumească Academie DacoRomână..  
 
4. Scoaterea din acte oficiale a abrevierii de rom pentru cuvîntul român, introducerea etnonimului dac şi revenirea la denumirea clasică, originală, consacrată şi adevărată de ţigan pentru această etnie în actele publice este o datorie de respect pentru limba română.  
 
5. Adoptarea principiului egalităţii de tratament, al reciprocităţii pentru acele minorităţi stabilite în România ale căror state naţionale nu acordă acelaşi regim al drepturilor şi obligaţiilor minorităţilor lor din România este o măsura care se impune pentru a determina statele lor să ne respecte limba şi cultura, de a impune în statul naţiunii de care aparţine. Tot astfel daca statele respective nu permit reprezentanti ai minorităţilor în parlament nici România să nu permită. Prin urmare, este necesară interzicerea partidelor etnice şi a reprezentării lor in Parlament, ori a recunoasterii acelei minorităţi dacă în propria lor ţară cele româneşti sunt interzise.  
 
6.Declararea în scris, în mod obligatoriu, sub sancţiuni severe, a identitaţii naţionale a fiecărui funcţionar public în româneşte, de la preşedintele ţării pînă la consilierii din cea mai mică localitate de pe teritoriu românesc şi moldovenesc.  
 
7. examenele pentru dobîndirea cetăţeniei române trebuie să fie mai severe, astfel ca demnitatea limbii române să fie menţinută în concertul mondial de valori identitare.  
 
Ne exprimăm speranţa şi convingerea că, pentru afirmarea, menţinerea şi consolidarea statutului de limbă naţională a limbii dacoromâne, temeiul identitatii naţiunii noastre la noi acasă, pe propriului nostru teritoriu, precum şi acolo unde viaţa le-a oferit românilor de pretutindeni şansa să trăiască, această ZI A LIMBII DACOROMÂNE reprezintă un simbol al dragostei celor din vatra strămoşească precum şi al celor aflaţi pe alte meleaguri pentru moşii şi strămoşii nostri, principalul vector al culturii şi înţelepciunii noastre, factorul real al unităţii şi eternităţii naţiunii noastre şi al vieţii tuturor românilor de pretudindeni.  
 
”DacoRomânia va renaşte prin adevăr, dreptate,  
muncă şi credinţă în limba dacoromână!”  
Doamne, ajută!  
 
pentru  
SENATUL FUNDAŢIEI ACADEMIA DACOROMÂNĂ  
„TEMPUS DACOROMÂNIA COMTERRA”  
pentru conducerea PARTIDULUI ROMÂNIEI EUROPENE  
pentru Garda dacoromână a BLOCULUI UNITATEA NAŢIUNII  
 
Dr. Geo STROE  
preşedinte fondator  
Bucureşti  
1 septembrie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
FUNDAŢIA ACADEMIA DACO-ROMÂNĂ - MEMORIU PRIVIND CONSACRAREA PRIN LEGE A ZILEI LIMBII ROMÂNE LA 31 AUGUST / Geo Stroe : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 978, Anul III, 04 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Geo Stroe : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Geo Stroe
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!