CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  
Autor: Viorel Roman         Ediţia nr. 2 din 02 ianuarie 2011        Toate Articolele Autorului

Viorel ROMAN - FRAUDE FINANCIARE INOCENTE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Criză generată de sistemul financiar anglo-saxon - protestant, întreprinzător şi aventurier - a pus în dificultate celelalte două mari sisteme şi întreagă lume. China se bazează pe confucianism, este condusă cu succes de o castă de mandarini roşii şi rezistă presiunilor de a redeveni colonie. Rusia a renunţat la Lagăr, marxism şi s-a lăsat scurt timp cucerită de ideile de tranziţie, a aventurierilor protestanţi, că apoi să încline pentru modelul mic burghez continental european, cu sistem social bine pus la punct. Aşa că Europa nu mai este atacată azi pe două fronturi, de ortodocşi şi protestanţi, că în trecut. Anglo-americanii nu se împăca însă cu situaţia şi atacă din nou Europa la punctul ei slab, la greco-ortodocşii din Balcani.  
 
Aici Goldman & Sacks, campioană mondială la jocul albă-neagră, a ajutat falsificarea datelor finaciare, legal şi inocent, cam cum au fost ele falsificate ele şi la aderarea Greciei la UE. Ţara e falimentară, pentru că ortodocşi nu fac o legătură între productivitate şi remunerarea muncii, ei vor devălmăşie cu salar şi pensia de la stat. De aceea Euro(pă) este acum sub presiune. Cine va plăti pentru nivelul de trăi nejustificat al greco-ortodocşilor? Germanii refuză. Grecii afirmă că ei au furat aurul şi tezaurul în al doilea război mondial şi trebuie să plătească. Grecia este însă un cal troian prea mic pentru a dezechilibra Europa continentală, cu care Rusia cooperează şi nu intră în conflict.  
 
Tensiunile între greco-ortodocşi şi Euro-Land continuă şi euro a scăzut faţă de dolar de la 1,51 la 1,35. În acest context s-au întâlnit în Manhattan, după cum releateaza Wall Street Journal, reprezentanţi ai capitalului anglo-saxon. Cum ar putea fi îngenunchiat, adus euro la nivelul dolarului, adică unu la unu, şi reabilitată reputaţiei financiare anglo-saxonă, în care nu mai crede nimeni. Speculantul Söros, care a devalorizat liră sterlină, crede (sau mai probabil vrea) că euro să se prăbuşească.  
 
Dar fără euro Europa ar fi din nou în bătaia vânturilor de peste Atlantic. În această situaţie au apărtut idei salvatoare: un guvern economic european, care să-i ajute pe greco-ortodocşi şi pe cei incapabili să facă faţă normelor UE, şi unul mondial, FMI &SUA, care să refacă dominaţia sistemului financiar anglo-saxon în concurenţă cu cel chinez şi Euro-Land. China şi UE rezistă însă cântecului de sirenta al dolarului, dar SUA are cea mai puternică şi bine antrenată armată din lume. Aşa că cele trei blocuri financiare, culturale, religioase? protestanţii, româno-catolicii şi confucianistii - negociază şi nici unul nu va ceda. Greco-ortodocşii sunt numai calul de bătaie a unor interese mult mai mari şi de lungă durată.  
 
Dr. Viorel ROMAN  
2 martie 2010  
Referinţă Bibliografică:
Viorel ROMAN - FRAUDE FINANCIARE INOCENTE / Viorel Roman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2, Anul I, 02 ianuarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Viorel Roman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Roman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!