CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Florina Dinu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Numele meu este Florina Dinu. Am văzut lumina zilei, pentru prima dată, la 1 aprilie 1993, în orașul Slatina, județul Olt, fiind unicul copil al soților Alexandru Dinu și Zoia (născută Popa).  
  
Debutul în literatură l-am avut în prima lună a anului 2010, cu volumul Gânduri pe rânduri, Editura Didactic PRES, Slatina, urmat de cartea Răzbunarea iubirii, Editura Alutus, Slatina, 2010.  
  
Pe lângă povești și povestiri, am strâns în palmares o serie de poezii. Creațiile mele au văzut lumina tiparului, mai întâi găzduite în publicații pentru copii și tineret, reviste literare și on-line, cum ar fi: Cutezătorii, Singur, Moldova literară, Oglinda literară, Plumb, Tânărul scriitor, Armonii culturale, Bucovina, Murmur, Visul etc, iar apoi în antologii de poezie sau de creație literară mixtă Artă sfâșiată - Editura ARHIP ART, Sibiu, 2011, antologie de poezie, coordonator Valentina Becart, Leagănul lirei, antologie colectivă de creaţii literare (poezie, proză scurtă, eseu, teatru, umor), Editura InfoRapArt, 2012.  
  
Tot în anul 2012 am participat alături de alți treizeci și cinci de scriitori la realizarea antologiei de confesiuni literare Dincolo de cuvânt (confesiunea poetului, prozatorului), Editura ARHIP ART, Sibiu, 2012, coordonator Valentina Becart.  
  
Elanul creațiilor lirice a condus în cele din urmă la un volum de poezie propriu pe care l-am intitulat Vipera, Editura Stef, 2013. În același an am participat cu proză scurtă în antologia Incursiune în cotidian, Editura Ispirescu, Satu Mare, 2013.  
  
O etapă importantă în activitatea mea editorială s-a realizat în vara acestui an, când am fost unul dintre cei doi coordonatori ai antologiei de poezie Călătorii Lirice, Câmpina, 2017.  
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Florina Dinu / Florina Dinu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2456, Anul VII, 21 septembrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Florina Dinu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florina Dinu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!