CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Flori pe planeta PERLA-22 - Partea a II-a - Povestire SF
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Flori pe planeta PERLA-22 (continuare)  
 
Pe Hernanda n-am mai văzut-o câteva zile la rând. Era evident, evita să mă întâlnească. Ba, mai mult, o colegă mi-a spus că a văzut-o la un spectacol împreună cu Maximilian, rivalul meu. Ce era să fac, probabil Hernanda a preferat spiritualitatea şi eleganţa acestui tânăr mexican, simplu şi descurcăreţ. Era posibil ca ea, Hernanda, să mă fi uitat cu totul?  
 
Şi totuşi, nu la acest lucru mă gândeam cel mai mult în acele zile. Orice făceam, oriunde mergeam, îmi reaminteam chipul de înger a Katyei, fata cu care patinasem împreună la serbarea absolvenţilor. Îmi reveneau mereu în memorie privirile ei de neuitat. Şi atâtea întrebări începuseră să-mi curgă prin minte! De pildă, de ce o chineză purta numele de Katy? De ce păruse atât de fericită când patinaserăm împreună? La ce secţie a Academiei era studentă? Ce visuri avea? Şi câte şi mai câte! Am realizat cât de stângaci eram: de ce nu i-am cerut atunci toate aceste explicaţii? Oare unde pot să o mai găsesc? Doar atât ştiam: era o studentă.  
 
Am început s-o caut în disperare prin tot campusul studenţesc, dar fără succes. Străbătusem toate aleile, toate amfiteatrele, bibliotecile, sălile de conferinţă, sălile de spectacol. Nu dădeam peste ea şi nimeni nu ştia nimic de ea. Eram deznădăjduit, Katy era de negăsit!  
 
Într-o zi, însă, pe când mergeam la Secretariatul Academiei să cer nişte relaţii cu privire la proiectul unei noi expediţii cosmice la care urma să particip şi eu, iată că mi se întâmplă ceva interesant. Era o zi înnorată şi vântul sufla puternic. Ploaia ameninţa parcurile şi aleile studenteşti. Nu eram prea atent, şi totuşi mi s-a părut că pe o bancă la marginea aleii, o tânără mă privea insistent. Era Katy! Fata pe care o căutam de atâta vreme! În doar câteva clipe am ajuns lângă ea.  
 
- Domnişoara Katy, te caut neîncetat!... Ce faci singură aici?  
 
Vântul începuse să bată cu putere şi ploaia se apropia.  
 
- Nu ţi-e frig? am mai întrebat-o, nelăsându-i timp să se dumirească şi nici să-mi răspundă la prima întrebare pe care i-o adresasem.  
 
- Nu, nu mi-e frig. Acum mi-a trecut frigul!... Îmi pare bine că te văd!  
 
Am privit-o mai atent. Respira greu iar lacrimile de-abia şi le putea stăpâni. Părea preocupată de o problemă. Nu părea deloc să ia în seamă că se întunecase, că era vreme rea şi se pregătea de ploaie. Nici nu-şi dădea seama că, în rochia ei subţire de vară, ar fi putut să răcească dacă o va uda ploaia. Nu avea nici măcar umbrelă cu ea.  
 
- Katy, dragă! Ce e cu tine? Eşti supărată?  
 
- Da ... un pic ...  
 
- Din cauza mea?  
 
- Da ! veni răspunsul ei, încet, smuls cu greutate.  
 
- Din cauză că am condus-o pe Hernanda la cămin?  
 
Aproape cu lacrimi în ochi răspunse:  
 
- Da ...  
 
Acum am înţeles totul! Nu ştiam dacă o greşeală ca asta poate fi reparată. Şi era, oare, într-adevăr, o greşeală?  
 
- Katy! Dar în tot acest timp m-am gândit mult la tine! Pe Hernanda am condus-o la cămin, aşa, din politeţe. Şi credeam că e de datoria mea s-o conduc atunci. Mai mult, în seara aceea eram atât de tulburat... nici nu ştiam măcar ce trebuie făcut...  
 
Norii grei ameninţau parcul. În pofida acestui lucru chipul Katyei redeveni senin, precum o primăvară. Tristeţea de pe faţa ei s-a spulberat. Era veselă şi exuberantă, ca un copil!  
 
- Nu-i nimic! Te-am iertat! Ţi-ar plăcea să ne plimbăm împreună pe aleile şi pe dealurile din împrejurimi? Să ne plimbăm numai noi doi?  
 
Era oare nevoie să mai întrebe? Eram deja într-al nouălea cer de fericire! Să ne plimbăm peste tot, eu şi Katy cea frumoasă, ce vis putea fi mai plăcut pentru mine? Iar vorbele ei păreau atât de sincere!  
 
Fericită, Katy privi în jur, apoi spre cer:  
 
- Mark, într-adevăr, în curând va ploua! Începe să-mi fie frig!... Hai să fugim!...  
 
Am luat-o de mână şi am pornit să alergăm printre primii stropi de ploaie, până la Rectorat, intrând apoi înăuntru, să ne adăpostim. După numai câteva secunde, ploaia a izbucnit cu putere. Katy era lângă mine şi priveam împreună pe fereastră cum rafalele începură să inunde aleile. Când ploaia s-a mai domolit, Katy îmi zise:  
 
- Hai să ne uităm la anunţurile de la Secretariat să vedem ce expediţii mai sunt planificate!  
 
- De acord, Katy! Şi eu îmi doream asta. Tu la ce secţie eşti?  
 
- Eu sunt “botanistă“, răspunse ea luând o figură de copil nevinovat.  
 
- Cum adică? În era cosmică mai există aşa ceva? Sau e doar o glumă de-a ta?  
 
- Nu, Mark! Eu sunt la “Secţia de arhitectură vegetală cosmică“. Adică am fost... că acum am terminat facultatea... Dar tu, la ce secţie ai absolvit?  
 
- Am fost student la “Secţia de gravitaţie şi probleme de navigaţie cosmică“.  
 
- Şi ce temă ţi-ai ales pentru viitor?  
 
- Am creat un nou sistem teoretic de etajare a expediţiilor cosmice. Propunerea mea a fost primită cu interes la Academie. Lipsesc însă datele experimentale. De aceea am fost invitat să particip la o expediţie cosmică îndelungată pentru a-mi culege date cu care să-mi pot confirma rezultatele teoretice ... Dar tu?  
 
Ea se juca cu degetele mâinilor mele:  
 
- Eu sunt o visătoare! Nu mi-au plăcut niciodată expediţiile cosmice de dragul expediţiei, sau de dragul performanţei. În lucrarea mea plec de la ipoteza că peste tot unde vor călători oamenii în viitor, trebuie să ducă şi să aducă frumosul cu ei. Multe planete au fost ocupate ca baze de aprovizionare pentru expediţiile cosmice. Astfel că, multe lumi inocente au fost distruse, pur şi simplu, datorită unor proiecte nesăbuite!...  
 
Privea spre mine să se convingă că înţeleg bine ce spune.  
 
- În teza mea, a continuat ea, am combătut ideile unora de a transforma frumoasa planetă Perla-22 din sistemul solar Sigma-Albă într-o uzină automată de nave cosmice, nave ce urmau să fie puse la dispoziţia apărării împotriva altor lumi, în cazul unor invazii din partea acestora. Am însă multe necazuri cu teza mea: toţi sunt, parcă, adepţi ai teoriei apărării cu orice preţ, chiar dacă până în acest moment nicio civilizaţie extaterestră nu ne-a ameninţat încă...  
 
Începea să mă uimească tânăra aceasta pe care abia o cunoscusem. Era atât de delicată în exprimare şi atât de frumoasă! O şi imaginam luptându-se, de una singură, cu devastatorii de planete! Mă uimeau deciziile ei calculate, dar ferme, pentru a-şi duce proiectul la îndeplinire.  
 
- Aştept de mult un răspuns la teza mea. Am propus ca planeta Perla-22 să fie transformată într-un imens parc, frumos amenajat şi plin de arbori şi flori, ca pe Terra. S-ar crea astfel condiţii biologice de colonizare a planetei, în viitor, de către pământeni...  
 
- Katy, ce vis superb ai! M-ai convins! Poţi conta pe mine, sunt adeptul teoriei tale!...  
 
- Mulţumesc, Mark, “vânător de planete”! îmi adresă ea, râzând ştrengăreşte.  
 
Într-adevăr, meseria mea de viitor astronaut era să descopăr pentru omenire cât mai multe planete. Dar nu numai să descopăr şi să adun date minuţioase despre ele. Însă ce am fi putut face cu atât de multe planete, habar n-aveam! Iată, însă, această frumoasă şi gingaşă fiinţă de lângă mine găsise totuşi un răspuns la această întrebare importantă. Iar ea era chiar prietena mea, Katy! Încă n-am descoperit nicio planetă, dar eram fericit: Katy era prietena mea! Şi, deocamdată, Terra era planeta noastră, şi părea că tot Universul este al nostru!  
 
Am colindat împreună sălile de curs, parcurile, ne-am suit pe toate colinele din jurul Oraşului Studenţesc. Ne-am povestit tot ce ştiam mai frumos despre lume şi despre noi, amândoi gândeam la fel.  
 
(va urma)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Flori pe planeta PERLA-22 - Partea a II-a - Povestire SF / Viorel Darie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1110, Anul IV, 14 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Viorel Darie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Darie
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!