CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Flora Mărgărit Stănescu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

PLĂCEREA DE A SCRIE

Din câte mi-am dat seama, mulţi dintre cei pasionaţi de scris sunt modeşti. Mă îndoiesc că cineva se consideră mare scriitor, mare poet... acest calificativ il dă posteritatea. Consider că noi aici nu facem decât să aşternem în aceste pagini virtuale, gânduri, sentimente, evenimente, trăiri ... dacă au sau nu valoare artistică, nu noi hotărâm. Sunt persoane avizate care fac acest lucru cu profesionalism şi cu tact. Se vorbeşte despre nevoia de a scrie, pot spune doar că este reală. Personal scriu numai de plăcere. Dacă place şi altor persoane, foarte bine, dacă nu...asta este. Nevoia de a consemna anumite date, sentimente, evenimente, recunoştinţa faţă de natură, de divinitate, este reală şi mai mult decât atât, este înălţătoare. În tinereţe mi-am dorit foarte mult să scriu o carte, am simţit că am multe de transmis. Faptul că această dorinţă s-a împlinit la bătrâneţe nu are nici o importanţă. Important este că s-a împlinit. Ce am avut eu de transmis, mesajul real nu iluzii, fabulaţii, am reuşit să transmit. De regulă nu dau sfaturi, dar acum aş risca acest lucru - Tinerii care simt nevoia să scrie, să nu lase să treacă timpul, să o facă atunci când simt asta. Eu am amânat prea mult redactarea textelor din caietele din tinerete, iar acum...pot să pară uşor deplasate, având în vedere vârsta mea. Nu mă consider nici un mare poet nici un scriitor, dar îmi place să cred că mesajul transmis prin ceea ce scriu, este unul bun, încurajator, optimist pentru cei ce traversează o perioadă poate mai grea, ca noi toti acum. Suntem un fel de mici cronicari ai vremurilor noastre. Lăsăm în urma noastră ceva mai bun şi mai frumos decât toate ştirile difuzate la tv şi presă, care sunt şocante, deprimante...mai mult sau mai puţin reale. Trăim într-o lume relativă, cu adevăruri spuse de forţă majoră, trunchiate sau deformate...o lume care a deviat mult de la normalitate. Informaţiile circulă libere şi ce este mai grav, ne verificate dacă sunt reale sau nu. Masele se intoxică cu tot felul de informaţii. Devin complet derutate, nu mai ştiu ce să creadă şi într-un final nu mai cred în nimic, ceea ce este foarte grav. Adevăratele valori umane nu trebuiesc estompate de nimic, nici aruncate la coş. Doar puse în evidenţă vor sluji cu adevărat oamenilor de astăzi dar şi celor din viitor. Nu suntem destul de conştienţi de marea responsabilitate a fiecăruia dintre noi, pentru generaţiile viitoare. Fără acest suport al realelor valori, pe care să-şi construiască propria identitate, nu este de mirare că tinerii în special, dar nu numai ei, vor ajunge nişte rătăciţi ai planetei. Istoria a dovedit în repetate rânduri acest fapt regretabil şi din păcate...perpetuum.  

Flora Mărgărit Stănescu  

 

 

Referinţă Bibliografică:
Flora Mărgărit Stănescu / Flora Mărgărit Stănescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1011, Anul III, 07 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Flora Mărgărit Stănescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Flora Mărgărit Stănescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!