CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

Festivalul Internaţional de Poezie ”Renata Verejanu”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Festivalul Internaţional de Poezie - Renata Verejanu  

Istoric. Peste un sfert de veac poeta Renata Verejanu are săptămânal întâlniri cu semenii săi îndrăgostiţi de poezie. Mulţi dintre elevi, studenti, părinţi, profesori au mărturisit că timpul de azi şi spaţiul în care trăiesc este inundat de mii de cluburi de noapte, cazinou-uri, discoteci prin subsoluri, saune etc. toate pline de alcool şi droguri... Şi doar 1-2 festivaluri de poezie în toată republica. Aceasta a fost un imbold de a lansa un nou festival de poezie. Alt motiv este şi acela, că prin întreaga sa activitate artistică Renata Verejanu s-a dovedit a fi un neobosit promotor al valorilor autentice, a creat o adevărată şcoală de poezie pe parcursul unui sfert de veac cu Cenaclul ”Grai Matern” (sărbătorit recent la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu”), sunt cunoscute în lume şi au devenit tradiţie mai multe din proiectele sale de promovare a tinerelor talente (Festivalul-Concurs Internaţional al Talentelor Lumii ”Micul Prinţ”, Revista ”Micul Prinţ”, Balul ”Micului Prinţ”, Conferinţa Transfrontalieră a Tinerilor, Lecţia Deschisă – EU AM DREPTUL, Întâlniri de Elită, Ziarul ”Copiii Europei”, Asambleea în Deplasare a Tinerilor, Marşul Voluntarilor pentru Drepturile Omului, Caravana Culturii Păcii şi Non-Violenţei, PAS - Proiectul ”Alternativa Societăţii” etc.), iar opera poetică a Renatei Verejanu e foarte puţin promovată, mai ales în mediul şcolar.  

La etapa naţională şi internaţio0nală, concurenţii înscrişi vor participa la atelierul de creaţie (workshop literar). Materialele (poezii şi eseuri) câştigătoare la faza raională/municipală/judeţeană vor fi trimise pentru etapa naţională/internaţională în format electronic pe adresa de e-mail: festivalnationalrv@gmail.com Termen limită de primire a materialelor 25 mai 2014. In perioada iunie-august 2014, organizatorii vor publica Antologia cuprinzând textele laureaţilor. Ea va fi popularizată în cadrul Salonului Internaţional de Carte, la alte evenimente importatnte, organizate de Academia Europeană a Societăţii Civile. Vezi http://festivalnationalrv.blogspot.com  

Faza finală va avea loc la baştina poetei Renata Verejanu - localitatea Verejeni, r-nul Ocniţa, baştina unde poeta s-a născut, şi la Chişinău - baştina unde poeta trăieşte de o viaţă. Festivalul Internaţional de Poezie ”Renata Verejanu” va oferi următoarele premii: Premiul I, II, III la fiecare secţiune şi Trofeul Festivalului.  

Academia Europeană a Societăţii Civile, autor de proiect  

Referinţă Bibliografică:
Festivalul Internaţional de Poezie ”Renata Verejanu” / Renata Verejanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1139, Anul IV, 12 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Renata Verejanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Renata Verejanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!