CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Impresii >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 846 din 25 aprilie 2013        Toate Articolele Autorului

Fericirea se mută la ”ţară”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Acum ţáră f., pl. ţărĭ (din *ţeară, d. lat. tĕrra, pămînt; it. pv. pg. terra, fr. terre, sp. tierra) nu mai înseamnă a sta prost / rău cu ţara, adică a nu avea bani. Trebuie să ai bani şi resurse de tot felul, dacă vrei să te muţi într-un loc cu ţarină. Dar asta e altă discuţie…în curând.  

 

Vreau doar să vă împărtasesc ce am simţit muncind într-o întreagă sâmbătă, la ţară, la bunica ”prin alianţă”, împreună cu rubedenile. Încep cu faptul că mi-am pus mănuşi(metehne de oraşean) şi mă uitam uimită la seminţele de porumb (înroşite de tratamente). Mi-am calcat pe ifosele mele de naturistă şi n-am ieşit din ”deprinderile locale împământenite”. N-am asudat muncind, dar începuse să fie cald. Era o acţiune repetitivă şi lipsită de grandoare, dar fermă, aspră şi minunat de liniştitoare. Genialitatea constă în contopirea cu mirosul şi spatiul. Aşa o exaltare ne cuprinse!
 

Apoi n-aş vrea să povestesc prea mult despre discuţiile la capătul locului, cunoştinţele cu matuşi, făcutul mâncării(ca pentru o armată) în schimbul doi şi masa mare din şopron. Gradiniţa plină de flori, care ”n-aduce de mâncare” era tare vioaie şi armonioasă…îmi venea să dorm acolo.  

Remarcabilă este însuşirea omului de a simţi emoţie în faţa seninătăţii naturii…  

Adaoş : Când să plecăm se pornise o furtună şi ne-am luat bagajele rapid către casă.  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2013/04/25/fericirea-se-muta-la-tara/  

 

Referinţă Bibliografică:
Fericirea se mută la ”ţară” / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 846, Anul III, 25 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!