CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Fragmente >  

FERESTROICA LUI DIO
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Dio are o ferestră, adică o oră liberă. Cu toate că este mijlocul lunii martie, zăpada mai păteză destul de consistent cenuşiul închis al pământului, împiedicându-l să se zbicească şi să-şi înalţe vestitorii imaculaţi : ghioceii şi zambilele. 
  
Ziua pare încremenită în cenuşiu : cerul este colindat numai de nori reci şi ameninţători. O atmosferă stresantă, aproape politică, ţine oamenii închişi în case şi-n singurătăţile lor amărâte. 
  
Satul a ameţit cu ochii la cer. Găurile negre ale viitorului îşi plimbă umbrele gloduroase peste ziua întunecată. Oare ce mai urmează, Doamne ? 
  
............................................................................................................................................................................... 
  
Nu ne mai putem împotrivi, amintirile ne pulverizează sufletul în lucruri. Oare prin lacrimi îl voi putea recupera ? 
  
O durere surdă îi străngea pieptul ca într-o menghină. Aşa că lui Dio lacrimile pur şi simplu i-au ţâşnit din ochi la vederea unui chiştoc de ţigară, răsărit dintre zăpezile care şi ele plângeau în hohote. 
  
Zăpada plângea de primăvară, Dio de iarnă! Fiecare cu socoteala şi cu plânsul lui. 
  
Îl revedea cu ochii înlăcrimaţi pe mezinul familiei urcat pe casă şi lopătând de zor zăpada adunată într-un strat gros de aproape un metru. 
  
- Tigrule, facem mâine un grătar? 
  
- Tată, păi mâine va fi o zi mare! 
  
- Toate zilele sunt mari cu tine ! Şi totuşi trec atât de repede! Unde naiba se grăbesc aşa , ca nebunele!!! 
  
- Tată, ia ma dă-o-ncolo de filosofie şi hai să ne bucurăm cât suntem împreună! 
  
- Ai dreptate, Tigrule, dar nu pot uita că totuşi ceva mi te fură cu fiecare clipă care trece! 
  
Costel Zăgan, DEŞERTUL DE CATIFEA (109) 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
FERESTROICA LUI DIO / Costel Zăgan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1036, Anul III, 01 noiembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Costel Zăgan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Costel Zăgan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!