CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Lucrari >  

Feminin la masculin!(II)
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Eternul feminin se reflecta in sufletul oricarui barbat, barbatia isi ia energia din feminitate, ori feminitatea din barbatie. Exista o intrepatrundere universal-ciclica si echitabila as spune, in afara de faptul in care o vointa arbitrara ar vrea sa determine ca lucrurile obisnuite, dar bune si stravechi sa fie asa cum doreste neaparat... si, este o 'latura, o parte a sexualitatii umane (daca tot vine vorba) ce doreste aceasta, dupa cum vom vedea.  

"Eternul feminin care ne ridica spre ceruri imbratiseaza multiplicitatea, varietatea neistovita si caracterele uneori contradictorii ale existentei biologice si sufletesti ale feminitatii, ca de altfel si valorile inalte ale culturii" - Eros de Ion Biberi.  

In completarea autorului, desi dansul o presupune, incluzand ideea aceeia ce spune ca daca uneori "multiplicitatea, varietatea neistovita si caracterele contradictorii" ies prea mult in fata, exista dragostea ce unifica contradictiile!  

 

Eternului Feminin, caracteristica maternala - contributie majora la Planul Creatiei  

Cei care am fost fericiti din acest punct de vedere si nu ne-a lipsit dragostea si afectiunea materna, ne nastem cand nu stim (dar simtim, ramanand marcati pentru tot restul vietii in functie de aceasta) printr-o ecuatie nevazuta a naturii, apoi ce vedem este aceasta imensitate de bunatate, imagine magnifica si deplina a chipului mamei si doar dupa un indelungat timp, din cauza inconstiintei caracteristice, facem cunostinta cu acest etern. Mai tarziu, tot acesta este acela care ne 'imprastie' negura mintii printr-o abnegatie totala, ce-si cunoaste puterea si capacitatea prin insasi constientizarea slabiciunii re-reamintite in infinit de ori, dar avand ca masura rabdarea, daruirea si mai ales sacrificiul vietii proprii! Slabiciunea (de care vorbesc barbatii, dar si femeile care se cred mai 'barbate') isi cauta puterea, dupa a sa constientizare prin ocrotirea fiintelor neajutorate. “Suprema putere”, de fapt, fiind afectiunea, grija si iubirea pentru fiinta incapabila de a supravietui fara aceasta iubire! Copiind fidel si implinind astfel afectiunea si Gratia Divina, iar acest lucru se intampla prin Marea Tacere de Aur, adica cea care nu a cautat recompensa pentru binele facut, dar si-a implinit menirea pana la capat!  

 

Eternului Feminin, unificarea mileniilor umanitatii - prin transmiterea culturii si educatie!  

Pe langa latura predominanta a maternitatii, eternul feminin a avut si caracterul de a unifica milenii de intelepciune (ceea ce "marii invatati" ai epocii medievale nu au vazut, auzit, simtit, nici nu mai au cum...), prin transmiterea traditiilor culturale, facand abstractie intotdeauna de atribuirea generoasa pe care insusi inteleptii i-o acordau Eternului Feminin terestru, prin inserarea ideilor ce au fost inovatoare intr-un anumit timp generatiilor pe care le-au crescut si ocrotit, prin instructie, prin comunicare si prin educatie. Comunicarea eficienta este instrumentul suprem prin care preda, transmite si se face inteles, facand astfel ca demnitatea umana sa ajunga la cotele cele mai inalte, largind orizonturile ingrijirii, respectului, responsabilitatii si a iubirii fata de aproapele. Exista, astfel, o coeziune perpetua intre epoci datorita eternului feminin, ceea ce adauga un plus acestuia, crescand de fapt armonia intregii umanitati. Pana si genul despre care amintim - Eternul Feminin - ar vrea sa sugereze c-ar trebui sa fie in echilibru cu eternul masculin si nu invers! In sensul ca obisnuinta de a numi lucrurile importante la genul masculin presupune intodeauna perfecta coeziune intre masculin si feminin, presupune conlucrare, completare chiar desi rolurile sunt diferite, cel putin mie unul asta-mi sugereaza acest lucru.  

 

Eternul Feminin panseaza si lupta impotriva vestigiilor acute ale umanitatii milenare!  

Eternul feminin salasluieste de altfel intr-o continua tacere, asculta, clarifica, intelege, chibzuieste, ofera suport emotional si panseaza ranile, tamponand vestigiile acute ale umanitatii milenare ale razboaielor. Poate ca singurul lucru pentru ce a fost cel mai blamat la Feminitate a fost aceasta "tacere profunda", acea meditatie, acea rabdare extraordinara, asemeni meditatorului care desi in aparenta se pare ca sta si tot sta, totusi pe toate le face!! Dar tocmai pentru ca pe toate le face, nici nu se observa acest fapt datorita obisnuintei. Nu s-a inteles ca acesta tacere se intampla de a astepta sa treaca un eveniment odios si indoielnic (de aceea, cred ca s-a si ajuns la acea hulire a pasivitatii, ce doar in aparenta este asa, pentru ca este o pasivitate ce are un scop si nu o activitate fara finalitate), avand intotdeauna aceasta ‘arma’ inbatabila de contracarare si de diminuare a efectelor razboaielor si mai ales de ocrotire a fiintei umane, contrar eternului masculin ce-ar fi putut extermina rasa... A asteptat si a contracarat vestigiile acut-negative ale toturor ororilor umane, orori pentru care posibil se face vinovat numai celalalt pol al 'armoniei divine', desi nu cel universal, ci doar cel pamantesc, eternul masculin.  

 

Comparativ cu...  

Eternul masculin tocmai de aceea nu a fost niciodata imens si infinit, ceoziv si coloaborator universal ca cel feminin. Numai Eternului Masculin Universal, cat si al acelor persoane ce-au inteles acest lucru, ii putem lasa in continuare caracteristica precum ca intr-adevar isi mentine rolul de intrepatrundere a lucrurilor, de control al evenimentelor promovand numai BINELE, de participare la creatie, de actiune (de-ar fi pozitiva si nu…), de colaborare cu Planul divin de Creatie si altele. Tocmai acest element - actiunea - gresit interpretat si utilizat, perceput pe dos ca scop existential si facut intocmai greselilor de mentalitate, a facut ca acest etern masculin terestru sa fie scindat si complet izolat de cel cosmic, actiunea devenind un scop in sine si nu pentru a colabora cu Eternul Masculin Universal! Astfel, un 'element' al acestui etern ori un 'etern' scindat si mic-micut s-a rasarit el sa se autoconsidere ca este "superior", chiar fata de acea parte din el ce colaboreaza cu Eternul Masculin. Tocmai acest mic etern masculin terestru s-a transformat in 'etern' disparat, pierzandu-si iremediabil si irecuperabil armonia, atat coeziunea interiora, cat si comuniunea cu cea universala! Nimic altceva mai schizoid din toata istoria omenirii, prin faptul ca actiunea devine un scop si nu un mijloc, ca sentimentul de izolare devine o autoprigoana, ca si comunicarea pare a fi doar o joaca de copii si nu un mijloc de ocrotire, iubire si de transmitere a valorilor ce au innobilat rasa umana de-a lungul vremurilor. Culmea, ca pana si acest instrument sublim de transmitere a tot ceea ce este bun la om i s-a schimbat utilizarea si sensul chiar a aparitiei ei, devenind instrument de “lupta”, de jignire, de defaimare, de automarire si alte lucruri negative. Sentimentul predominant care s-ar distinge din toata chiselnita eternului masculin terestru ar fi frica, concret - frica existentiala! Ori - se stie - ca nu poti fi moral fiindu-ti frica! In speta frica de disparitie totala!  

Asta il caracterizeaza cel mai mult pe acest ‘etern’, atunci cand isi uita menirea si scopul existentei sale chiar de la nastere de multe ori! Femeia creeaza si participa prin existent la Planul Creatiei, barbatul prin esenta (gandire, planificare, implementare), iar daca nu se intampla aceasta isi autogermineaza frustrarea, uneori chiar printr-o continua activitate ce-si perde finalitatea; iar frustrarea se stie ca daca n-o contracarezi din start se transforma in frica ce se perpetueaza si capata multiple dimensiuni sufletesti.  

Un articol de: Valerian Mihoc
 

Referinţă Bibliografică:
Feminin la masculin!(II) / Valerian Mihoc : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 823, Anul III, 02 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Valerian Mihoc : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valerian Mihoc
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!