CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  

FELICITĂRI CU REPROŞURI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Fost-am plecat o săptămână. Nu, nu peste hotar, precum aţi gândit pe dată! Am fost plecat de acasă şi numai în capitală am stat. Am fost cu treburi de familie şi pentru puţin divertisment, dar cu multă bucurie şi suficientă satisfacţie, pentru a mă simţi bine.  

Cu alte cuvinte, am fost prezent la o lansare de carte: Silvia Gurău, poezii: Gânduri în amurg. Nu veţi crede, dar mărturisesc aici, nu cunoşteam autoarea. Am văzut-o acolo pentru prima oară şi am făcut cunoştinţă în timpul spectacolului, fiindu-mi pomenit numele, public, de vreo două-trei persoane. Am fost pentru că ştiam că voi întâlni prieteni mulţi acolo, având în vedere că volumul de poezii a fost publicat sub egida Asociaţiei UNIVERSUL PRIETENIEI . Ei bine, chiar aşa s-a întâmplat. Am revăzut multe persoane dragi şi am cunoscut în real alte persoane, prietene în virtual până în acea zi, 21 aprilie 2013. Dar nu cu aceste amănunte mi-am propus să vă reţin atenţia. Am postat multe poze pe Facebook şi Netlog…  

Vă deranjez cu rugămintea de a mă însoţi, dacă doriţi, prieteni dragi, în transmiterea de felicitări şi în comunicarea de reproşuri. Sper să nu vi se pară ceva ciudat. Nu este nicio înşelătorie. Din nefericire, doar din cauza absenţei de la domiciliu, nu am intrat în posesia numărului patru pentru luna aprilie al Revistei de cultură universală, SFERA EONICĂ. Drept urmare nu v-am oferit un minim de date despre revista acestei luni, dar nici linc-ul prin care să o descoperiţi pentru a citi paginile ei atât de bogate şi de interesante. Da! Ştiu că mulţi dintre voi nu aţi reţinut adresa în cauză. Ştiu că aşteptaţi anunţul meu publicitar prin care, în final, să vă ofer posibilitatea să faceţi cu mausul, printr-un simplu clic, legătura cu sfera de dincolo de cunoaşterea noastră generală. În plus, ştiu că sunteţi de acord cu propunerea mea de a începe să împărţim… reproşuri!  

Subsemnatului i se reproşează întârzierea anunţului publicitar! Mi-am plecat capul, smerit şi ruşinat, conştient de gravitatea faptei mele. În acelaşi timp, propun să ne îndreptăm cu REPROŞURI şi în alte două direcţii, anume acelea de unde, firesc, trebuia să primesc eu revista înainte de a fi postată în spaţiul virtual. Fără să o citesc nu pot scrie despre ea. Logic, nu? Este vorba de Redactorul principal tehnoredactare, doamna ing. Rodica Cernea şi de Directorul/ Redactor-şef, domnul N.N. Negulescu. Este prima oară când nu primesc revista pe e-mail. Sunteţi de acord cu reproşul…? Mulţumesc! Sunteţi drăguţi/e!  

Primind azi revista, la intervenţia mea, prin doamna Rodica Cernea, pentru că acolo unde a reuşit domnul Director să obţină spaţiu şi tehnică pentru difuzare eu nu reuşesc să deschid paginile (aşa cum s-au plâns şi alte persoane că au păţit ori au întâmpinat mari greutăţi), am fost surprins total de cum am văzut, mai întâi, coperta revistei. Deschideţi şi vă veţi convinge! Veţi avea senzaţia că aţi pătruns, cu adevărat, în SFERA EONICĂ. Se cuvine, pentru această fermecătoare lucrare, să adresăm FELICITĂRI, doamnei Redactor principal tehnoredactare. Vă mulţumesc pentru susţinere!  

Acestei doamne, activă, meticuloasă şi inventivă, ar trebui să-i adresăm FELICITĂRI şi pentru următoarele foi ale revistei. A îmbunătăţit foarte atent calitatea paginilor, în general, a fotografiilor şi a înscrisurilor, pe de o parte şi, pe de altă parte, a folosit o paletă largă de culori, foarte inspirată, evidenţiind în acest fel scrierea propriu-zisă, caracterul, formatul şi fontul ei, dar şi imaginile de orice fel. În plus, vă invit să admiraţi chenarele paginilor şi introducerea textelor în interiorul lor. Veţi constata că ochiul nu oboseşte şi aceasta este, cu adevărat, o realizare importantă. Nu se repetă culorile. Este un joc al lor, dacă vreţi, de la o pagină la alta, liniştitor, plăcut, odihnitor. Acordăm alte FELICITĂRI doamnei Rodica? Mulţumesc!  

Vă rog să vă opriţi puţin, împreună cu mine, la pagina nr. 4, să privim pozele! Aşa se întâmplă, de regulă: mai întâi pozele şi apoi scrisul atrage privirea. Apoi, citim în partea de sus. Vă miraţi? Vă surprinde? Nu aţi ştiut? Nu înţelegeţi? Citesc eu pentru toată lumea: Scriitorul N. N. Negulescu, Director Redactor-şef al revistelor de cultură universală „Regatul Cuvântului” şi Sfera Eonică”, a devenit Membru Corespondent al Academiei Româno-Americane de Arte şi Ştiinţe, începând cu data de 01 aprilie 2013.” Fără alte explicaţii, îi transmitem domnului Nicolae Negulescu, cu toţii, sincere FELICITĂRI! Sunteţi de acord? Da? Mulţumesc mult! Din nou, unanimitate de voturi…  

Mergem mai departe, fiecare aşa cum a decis după ce a studiat cu atenţie acel SUMAR, scris şi etalat cu eleganţă sub picioarele celor trei mari ai istoriei culturii româneşti, care au bătătorit-o atât de trainic şi adânc: Emil Cioran, Eugen Ionesco, Mircea Eliade. Vom întâlni autorii preferaţi, cu lucrările lor savuroase, ca de obicei. Vor fi noutăţi, printre altele. Veţi descoperi Chemarea timpului dacă faceţi „Paşi în doi” renunţând la „Zbor frânt” ori dacă realizaţi un „Duet” pentru „Eternitate”, poate, „Între lumi paralele”. Este titlul volumului de versuri al Rodicăi Cernea… Ufff! Iar numele acestei doamne? Începe să mă deranjeze. Prea multe laude şi felicitări la adresa domniei sale în timp ce numele meu nu este pronunţat, nu este scris şi, în consecinţă, nu este citit!  

Păi, da! M-au întrebat câteva persoane mai acum câteva luni şi mai acum câteva zile: - De ce te-ai lăsat de scris, domnule…? În Revistele astea nu ai nimic. Nu mai poţi?!  

Poate că nu mai pot, dar de scris eu ştiu că am scris, dar în alte spaţii. Mai pe la începuturi, când apăream ca redactor la „Regatul Cuvântului” am publicat câte ceva în paginile acestei reviste. În „Sfera Eonică”, nimic. Cred că de vină este noua funcţie. Sunt „Secretar directorat”, nu sunt un oarecare! Nu ştiu ce presupune funcţia, în expresia dată, dar nu are importanţă acest aspect. Le-am răspuns celor în cauză: „Scriu, dar nu aşa de bine să pot pătrunde în paginile acestor reviste”. Acum, la mintea mea, îmi şoptesc neauzit în barbă: „Dacă nu scriu prea bine, de ce alţii zic că da? Domnul Director este pretenţios, nu publică orice şi pe oricine, dar nici nu am trimis materiale pentru publicat. De ce? Nu ştiu…”. Drept urmare, votaţi în contul meu încă o MUSTRARE? Da, am menţionat. Mulţumesc!  

V-aţi grăbit, desigur… Iată că apare numele şi fotografia mea! Nu sunt singur. Este şi domnul director, este şi doamna Georgeta Minodora Resteman… Adică, dacă nu era această doamnă, nu apăream nici eu şi nici domnul Director. Ea a avut lansare de carte, ea a fost vedetă… Hm! Dar cine a prezentat-o? Domnul N. N. Negulescu şi domnul Marian Malciu, ambii de la… cele două reviste amintite mai sus. Eu v-am arătat poze imediat după eveniment şi v-am prezentat şi cele vorbite acolo. Cum adică, unde? Ce repede uitaţi! Iată, aici: http://confluente.ro/Literatura--Recenzii/_o_noua_stea_in_universul_li_marian_malciu_1365360664.html  

Domnul Negulescu nu a oferit nimic din expozeul domniei sale, dar vă divulg eu secretul: lucrează la o cronică de carte ori la mai multe, să cuprindă toate cele patru volume ale Georgetei. E treabă serioasă, după cum se vede…, dar, una peste alta, merit şi eu felicitări? Nu, nu singur. Împreună cu cei doi care mi-au favorizat apariţia. Deci, FELICITĂRI pentru Georgeta Resteman, Nicolae Negulescu şi Marian Malciu! Se aprobă! Mulţumesc, prieteni!  

Vă asigur că puteţi merge liniştiţi mai departe, singuri, fără îndrumări şi protecţie, dar vă atrag atenţia că nu puteţi alerga! Foile se derulează oarecum greoi. Sunt prea multe şi prea încărcate, presupun. În plus, încă nu s-a descoperit modalitatea de a deschide revista, direct, fără a trece succesiv şi obligatoriu de la o pagină la următoarea, la autorul favorit ori la titlul ales din „sumar”. Ce propuneţi în această situaţie? Să renunţaţi la citit? Doamne fereşte! Aveţi puţintică răbdare, rulaţi cu încetinitorul… Cum?! Da, sigur! Supunem la vot: alte două MUSTRĂRI pentru doamna redactor principal tehnoredactare! Am reţinut, mulţumesc! Şi cu asta ce-am făcut? Dacă se supără şi nu mai lucrează numărul următor?! Lucrează secretarul directorat? Aiurea! Nu se pricepe… În schimb, vorbeşte. Da, vorbeşte chiar telepatic şi, iată, înţelege că Rodica va asigura şi această tehnică rapidă de derulare şi de alegere a paginii! E bine aşa?  

Ei bine, mă bucur pentru voi, dragi prieteni ai literaturii române şi nu numai. Mă bucur şi vă îndemn să citiţi Sfera Eonică şi Regatul Cuvântului imediat după apariţie. Iată numărul 4 / Sfera Eonică din aprilie 2013! Nu vă atrage? Deschideţi la ultima pagină şi la coperta finală! Veţi fi uimiţi de lucrarea doamnei Rodica Cernea (FELICITĂRI, dar încet, să nu se răscoale cititorii!).  

Paginile sunt valoroase în conţinut şi bogate, mult frumoase, odihnitoare ochiului... Pentru că aud şoapte, cum că nu vă mai sunt de folos, mă retrag tiptil, vă ofer adresa la care să bateţi în uşă cu mausul şi vă spun mulţumesc, la revedere, dragi prieteni!  

 

Accesaţi aici: http://sferaeonica.editii.org/?tabid=30http:///  

 

Colectivul de Redacţie vă doreşte lectură agreabilă, vară bogată în dragoste şi împliniri, sărbători pascale fericite!  

 

Marian Malciu  

Secretar directorat  

Referinţă Bibliografică:
FELICITĂRI CU REPROŞURI / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 847, Anul III, 26 aprilie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!