CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

Februarie 15, Omul, o profesie...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Februarie 15.  

 

 

Omul, o profesie…  

 

Bună, jurnal! Ce faci? Ca de obicei? Mă gândeam eu...  

Mi-am frământat mintea , jurnalule... tu nu ai vise? Nu visezi să devii cineva într-o zi? Ştiu eu că nu m-ai părăsi uşor,dar dacă într-o zi, să spunem, ai fi ca şi o Biblie? A... Nu contează, oricum... Presimţeam că nu mă vei da la schimb pe puţină faimă...  

Spre deosebire de tine, eu îmi tot pun problema destinului. Am vise măreţe, dar ele parcă vor să rămână doar vise... Nici nu te poţi gândi...sau? Ai numai idei proaste... nu aş vrea niciodată să fiu o Biblie... E prea greu. Şi în plus eşti plagiator...  

Orice aş deveni în lumea aceasta, un portar, poate poştaşul obişnuit,cu faţa comună, cu plicul, care murmură taine numai pentru sine, în mână şi fugind de câinii comunitari, poate vânzătorul de covrigi din faţa băncii, poate inginerul cu matematica tipărită pe frunte, poate bibliotecarul cu ochelarii imenşi... nu ştiu... Aş vrea să rămân om, unul simplu, dar în toată splendoarea complexităţii şi unicităţii lui.  

Deşi în lume te naşti om, de multe ori, unii, cei mai mulţi, pierd această calitate esenţială.  

Însă aş mai vrea să... pot să fiu frumos şi pur ca şi un crin, în interior desigur, să pot să îmi trăiesc viaţa ca şi fluturii, care au, majoritatea, o singură zi de trăit, să pot să zbor şi fără aripi, să pot să spun că am reuşit chiar şi atunci când am eşuat. De fapt, tu ştii, adevăratul succes este acela de a reuşi să treci peste cele mai mari eşecuri. Şi încă ceva, poate cel mai important...:  

În clipe grele, infinite, să pot să fug ca timpu-n clipele măreţe... Şi-n clipele de bun augur şi încărcate în splendoare, să stau ca ploaia toamna ca timpul în durere.  

 

Mersi că mă-nţelegi. Vezi ce simplu? Gândeşte-te, jurnalule! Toate acestea se pot face doar prin iubire. Nu sunt cel mai norocos om? A...crezi că altfel de iubire îmi trebuie? Nu ştiu... Eu cred ce simt... Vom vedea.  

 

E deja târziu. Mă duc la Natalia. Să fii cuminte!  

Referinţă Bibliografică:
Februarie 15, Omul, o profesie... / Călin Marton : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 657, Anul II, 18 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Călin Marton : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Călin Marton
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!